Home Π.Ε. Φωκίδας Με ποιον θα συνεργαστεί ο Φ.Σπανός;
Π.Ε. Φωκίδας - 27 Ιουλίου, 2019

Με ποιον θα συνεργαστεί ο Φ.Σπανός;

 Ο γρίφος των έξι

Με ποιον θα συνεργαστεί ο Φ.Σπανός;

-Πως σκοπεύει να εξασφαλίσει πλειοψηφία και ποιος ο ρόλος των άλλων παρατάξεων.

-Μπορεί να θιγεί η καλή λειτουργία της Περιφέρειας και να καταψηφίζονται έργα και λύσεις προβλημάτων;

-Ποιος θα είναι χωρικός αντιπεριφερειάρχης και για πόσο; -Το μεγάλο ατού της Φωκίδας στην καρδιά της περιφέρειας.

 

 

Η ώρα να δοθεί απάντηση στο μεγάλο ερώτημα «πως θα εξασφαλίσει ο νέος περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός τους έξι ψήφους που του λείπουν» ήρθε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, καθώς ο ίδιος φέρεται να έχει οδηγηθεί σε οριστική απάντηση.

 

Με τις δυνάμεις του

 

Ο κ. Σπανός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπει σε διαδικασία συνεργασίας με κάποια άλλη παράταξη, αλλά θα αρκεστεί στις δικές τους δυνάμεις. Έτσι και αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να μοιράσει τις λίγες και χρήσιμες έμμισθες και άμισθες θέσεις διοίκησης που είναι περιζήτητες, αφού μπορεί να διευρύνει την παράταξή του όσο θέλει. Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, με εξαίρεση την παράταξη του ΚΚΕ, εντός περιφερειακού συμβουλίου απέδειξε ότι μπορούν να συνεννοηθούν όλοι άριστα και άψογα μεταξύ τους. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Στουπής, μέσα στα Περιφερειακά Συμβούλια θαρρούσες πως είναι ο πιο έμπιστος συνεργάτης του κ. Κώστα Μπακογιάννη. Στην ίδια λογική, θα βρει πολλούς πρόθυμους συμβούλους της αντιπολίτευσης ο κ. Σπανός να στηρίξουν το αναπτυξιακό του σχέδιο για τη Στερεά. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές τελείωσαν, τις έχασαν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν την τύχη τους στον κ. Σπανό για την υπόλοιπη τετραετία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη δέχεται πιέσεις να εντάξει σε επιτροπές και να δώσει αρμοδιότητες σε συγκεκριμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, ακόμη και με την επιλογή να μη συνεργαστεί, ο κ. σπανός δεν διακινδυνεύει τίποτε, αφού κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πάει να καταψηφίσει το εκάστοτε προταθέν έργο.

 

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης

 

Ο μοναδικός σύμβουλος που έχει εκλέξει ο κ. Σπανός στη Φωκίδα είναι ο κ. Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος σε λίγες μέρες θα ορκιστεί χωρικός αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας για την επόμενη τετραετία. Ο κ. Δελμούζος θα κρατήσει στους ώμους του και όλες τις αρμοδιότητες που θα του εκχωρήσει ο Περιφερειάρχης. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην παρούσα θητεία ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης κράτησε τα έργα επί συνόλου της περιφέρειας για όλη την τετραετία και δεν τα εκχώρησε σε κανέναν. Επιπλέον, στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, εκτός από τον κ. Βαγγέλη Κατσαγούνο που ως αντιπεριφερειάρχης είχε μια σειρά αρμοδιότητες, είχε οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος και ο κ. Στάθης Κάππος ο οποίος τηρούσε πλήρεις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και του Τμήματος Παιδείας.

Ο κ. Σπανός μάλλον δεν θέλει να κρατήσει καμιά αρμοδιότητα για τον εαυτό του και επιθυμεί να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές των συνεργατών του. Το μόνο πρόβλημα για τον κ. Δελμούζο είναι ότι δεν έχει άλλους εκλεγμένους συμβούλους η παράταξή του, που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν.

 

Είναι ευτύχημα

 

Το μεγαλύτερο όμως δώρο για την περιοχή μας είναι επικείμενη τοποθέτηση της κ. Πέγκυς Αραβαντινού σε επιτελικό πόστο στο γραφείο του Περιφερειάρχη. Πρόκειται να αναλάβει τα έργα σε όλη τη Στερεά, κάτι που ήταν λογικό και αναμενόμενο, δεδομένου ότι η πορεία της στην απερχόμενη διοίκηση ήταν άκρως πετυχημένη και αποδοτική.

Είναι πραγματικά μεγάλη επιτυχία για τη Φωκίδα να έχει ο Περιφερειάρχης έναν ειδικό συνεργάτη από την περιοχή μας, πολύ περισσότερο την κ.Αραβαντινού που έχει δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις της και έχει συνδέσει το όνομά της, με όλο το έργο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.

 

Παταγώδης η αποτυχία του Κλεισθένη

 

Απέτυχε λοιπόν ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική. Δεν μπήκαν μικρές παρατάξεις από το παράθυρο, σχεδόν πουθενά στη χώρα. Γενικότερα όμως το «σύστημα των συνεργασιών» δεν έδρεψε καρπούς. Ο ένας μετά τον άλλο οι νέοι άρχοντες λαμβάνουν το ρίσκο να πορευτούν μοναχικά «και ό,τι ήθελε προκύψει»! Μένει να δούμε και πρακτικά αυτός ο δρόμος, αν θα είναι σπαρμένος με ρόδα ή αγκάθια!

Να ευχηθούμε ολόψυχα καλή θητεία στον νέο Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …