Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Με ουτοπίες δεν λύνονται προβλήματα»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 14 Απριλίου, 2014

«Με ουτοπίες δεν λύνονται προβλήματα»

Για το πρόγραμμά του και ειδικά στον δύσκολο και απαιτητικό τομέα του τουρισμού, αλλά και τους άξονες στους οποίους θέλει να κινηθεί, όπως και για τον «απολογισμό» του μιλάει ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σε συνέντευξη που πα,ραχώρησε στην Ώρα της Φωκίδας.
Δηλώνει ευχαριστημένος για όσα έχουν γίνει στην παρούσα Δημοτική Αρχή, δεδομένων και των δυσκολιών, ενώ σημειώνει με νόημα ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, τονίζοντας ότι με ουτοπίες δεν λύνονται πραγματικές ανάγκες.
Επιδιώκει οι δημότες να έχουν κυρίαρχο ρόλο, ενεργοποιώντας όλες τις θεσμικές δυνατότητες, όπως την επιτροπή Διαβούλευσης και τις λαϊκές συνελεύσεις, αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών, ώστε να γίνεται σωστή ενημέρωση και να λαμβάνονται με ευρεία συναίνεση οι αποφάσεις.

«Ομάδα η Δημοτική Αρχή και όχι μονάδες»


ΩτΦ: κ. Ταγκαλή είστε υποψήφιος Δήμαρχος και επιδιώκεται να εκλεγείτε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα και κατ’ επέκταση για την αυτοδιοίκηση. Σε αυτή τη θητεία αντιμετωπίσατε πολλές δυσκολίες. Θεωρείτε ότι είχατε την ευχέρεια να κάνετε αυτά που θέλετε;
Παναγιώτης Ταγκαλής:
Κα Γιαννούλη, ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου. Ως προς την ερώτηση, σας απαντώ ότι «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Ως εκ τούτου βασικός στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής ήταν η βέλτιστη εκμετάλλευση των εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων, λαμβανομένου υπ’ όψιν της μείωσης κατά 60% περίπου των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Με αυτά τα δεδομένα ιεραρχήσαμε τα προβλήματα και δώσαμε προτεραιότητες στα εξαιρετικώς επείγοντα θέματα. Αρχίζοντας από την οργάνωση, στέγαση και εξοπλισμό των Υπηρεσιών των πρώην 8 Καποδιστριακών Δήμων και καταλήγοντας στις θεματικές μας  αρμοδιότητες. Δεδομένης, λοιπόν της συγκυρίας πιστεύω ότι κάναμε αρκετά. Πολλά, ακόμη, θα θέλαμε να κάνουμε. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πρέπει, όμως, να είμαστε ρεαλιστές, να κοιτάζουμε κατάματα την πραγματικότητα ώστε να ανταποκριθούμε στα εφικτά και να έχουμε ειλικρινή σχέση με τους Πολίτες. 


ΩτΦ: Πόση ελευθερία κινήσεων έχει κάποιος που λειτουργεί πολιτικά κατ’ εντολή κάποιου άλλου, όπως γίνεται με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους;
Π.Τ.:
Άποψη μου είναι ότι οι Αντιδήμαρχοι δεν είναι δέσμιοι στο να λειτουργούν πολιτικά κατ’ εντολή του Δημάρχου. Όμως, οφείλουν να συνεργάζονται. Στην Αυτοδιοίκηση είμαστε όλοι μέρος ενός συνόλου, το οποίο για να λειτουργήσει ορθά και αποτελεσματικά θα πρέπει να υπάρχει σύμπνοια, συνεργασία, διάθεση για προσφορά, γόνιμη αντιπαράθεση αλλά και κοινοί στόχοι. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το σύνολο θα λειτουργεί σαν «ομάδα» και όχι σαν «μονάδα». Τότε μόνο, μιλάμε πραγματικά για ελευθερία κινήσεων, ώστε να μην λειτουργεί κανείς πολιτικά κατ’ εντολή κάποιου άλλου.

 

«Είμαι υπερήφανος για τα πολεοδομικά»


ΩτΦ: Ως προς τις θεματικές αρμοδιότητες που είχατε, για ποια πράγματα αισθάνεστε υπερήφανος και για ποια θα θέλατε επιπλέον χρόνο ή θα κάνατε άλλους χειρισμούς;
Π.Τ.:
Αισθάνομαι υπερήφανος σχετικά με την προώθηση των θεματικών μου αρμοδιοτήτων:
-Οργανώσαμε και υποβάλαμε ολοκληρωμένη πρόταση, καθοριστικής σημασίας για την αναοριοθέτηση των ζωνών Α’ & Β’ της ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών (Δελφικό τοπίο). Η διαδικασία έχει περατωθεί για τη ζώνη Α’ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και για τη Β’ στη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας γης (λόγω επίσπευσης διαδικασίας έκδοσης Φ.Ε.Κ. του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άμφισσας) με καθορισμό των επιτρεπομένων χρήσεων. Ήταν απαίτηση όλων των Πολιτών που υφίστανται τις δεσμεύσεις εδώ και πολλές δεκαετίες.
-Δημοπρατήσαμε την Πράξης Εφαρμογής Επέκτασης Ρυμοτομικού Σχεδίου Άμφισσας (εκκρεμούσε από το 1993).
-Οργανώσαμε και υποβάλαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τον ανακαθορισμό του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
-Ολοκληρώσαμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας για το οποίο εκδόθηκε σχετικό Φ.Ε.Κ. (εκκρεμούσε από το 2010).
-Ολοκληρώσαμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δεσφίνας για το οποίο εκδόθηκε σχετικό Φ.Ε.Κ.  (εκκρεμούσε από το 2007).
-Δημοπρατήσαμε τα ΣΧΟΟΑΠ, Δ.Ε. Ιτέας, Δ.Ε. Γαλαξιδίου, Δ.Ε. Παρνασσού, Δ.Ε. Δελφών.
-Ενεργοποιήσαμε το ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Γραβιάς με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.
-Ενεργοποιήσαμε την
-Επέκταση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Δελφών (είχε υπογραφεί συμφωνητικό από τις 04.8.2000 και εκκρεμούσε).
-Ενεργοποιήσαμε τη Μελέτη Πράξης Εφαρμογής Επέκτασης Ρυμοτομικού Σχεδίου Κίρρας (είχε υπογρα-φεί συμφωνητικόαπό τις 04.7.1996).
-Δημοπρατήσαμε και Ολοκληρώσαμε την Υψομετρική Μελέτη Επέκτασης Σχεδίου Πόλεως Ιτέ-ας.
Τώρα, σχετικά με αυτά που θα ήθελα,επιπλέον, να γίνουν ενδεικτικά σας αναφέρω ότι θα ήθελα να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας συγκεκριμένων Υπηρεσιών και θα ιεραρχούσα διαφορετικά, όχι όμως ολοκληρωτικά, τον σχεδιασμό των Ολοκληρωμένων Αστικών Ανα
πλάσεων.Με την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού μας, ελπίζω να σας λυθούν όλες αυτές οι απορίες. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να επιφυλαχθώ για την συνέχεια.


ΩτΦ:Στις τοπικές σας αρμοδιότητες, τι επιτύχατε και τι θα θέλατε να έχετε κάνει και δεν μπορέσατε;


Π.Τ.: Είχαμε ενεργή συμμετοχή στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς  Δήμου για τη διατήρηση του παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας.
-Εφαρμόσαμε με επιτυχία το μέτρο  της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Άμφισσας.
 - Ενεργοποιήσαμε, για πρώτη  φορά, τη διαδικασία Νόμιμης Χωροθέτησης των ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων σε  εγκε κριμένο χώρο από το περατωθέν Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας (ΡΟΜΑ)
 -Είχαμε ενεργή συμμετοχή στο στήσιμο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Άμφισσας και φιλοξενία σε ιδιόκτητο παραχωρηθέν, από εμένα, χώρο.
 -Βελτιώσαμε σχεδόν όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της  Δημοτικής  Δημοτικής Ενότητας.
-Η περικοπή της χρηματοδότησης (ΣΑΤΑ) από το πρώτο έτος μέχρι το τελευταίο κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50% μας στέρησε τη δυνατότητα ώστε να προχωρήσει η μελέτη της περιφερειακής οδού, για την οποία έχουμε προμελέτη σε πρωτόλειο στάδιο και αρχική κοστολόγηση στα χέρια μας. Ένα έργο μεγάλο, μακρόπνοο, με εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την λειτουργία και ανάδειξη της Άμφισσας. Επίσης μας στέρησε τη δυνατότητα σύνταξης μελέτης αποτύπωση της πόλης, η οποία θα αποτελούσε μια σημαντική βάση δεδομένων για πολλαπλούς σχεδιασμούς στο μέλλον, όπως αναθεώρηση σχεδίου πόλεως, συνολική κυκλοφοριακή μελέτη κ.λ.π.


«Οι αντιδήμαρχοι δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά θεματικοί»

ΩτΦ: Γίνετε πολύς λόγος για τους θεματικούς και τοπικούς αντιδημάρχους, αλλά και την έλλειψη αρμοδιοτήτων στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει εκεί το σύστημα, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία;
Π.Τ.:
Κα Γιαννούλη, θα σας πω την άποψή μου. Ο διαφορετικός χαρακτήρας ενός τεράστιου σε έκταση Δήμου, με διαφορετικά γεωγραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, μας οδηγεί σε διαφορετική αντιμετώπιση της καθεμιάς περιοχής.
Συμφωνώ με την άποψη ότι οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων πρέπει να έχουν διευρυμένες  αρμοδιότητες. Αυτοί σηκώνουν το κύριο βάρος ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές. Αυτοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας των περιοχών τους και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να τους στηρίζουμε. Και αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε. Όμως, είναι ποτέ δυνατόν να απαιτούμε από τους Προέδρους των 250 ευρώ το μήνα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις των μεγαλύτερων Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου (όπως π.χ. στην Δ.Κ. Άμφισσας ή τη Δ.Κ. Ιτέας) όπου οι υποχρεώσεις είναι υπερβολικά μεγάλες;
Γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί το έργο τους με την τοποθέτηση κατά τόπον αντιδημάρχων. Γι’ αυτό και οι Αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά θεματικοί. Αυτό έδειξε η πρώτη Καλλικρατική περίοδος.


ΩτΦ: Έχετε καταρτίσει το πρόγραμμά σας; Ποιοι είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θέλετε να κινηθείτε;

Π.Τ.: Βρισκόμαστε στην τελική φάση κατάρτισης του προγράμματος, μια και ολοκληρώνετε ο κύκλος των επαφών με όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Οι βασικοί όμως στόχοι του συνδυασμού μας και οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο δίφυλλο που θα κυκλοφορήσει, είναι :
-η βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη,
-η υλοποίηση και περάτωση των μεγάλων έργων του Δήμου,
-η ολοκλήρωση των Πολεοδομικών και Χωροταξικών σχεδιασμών του Δήμου και ο προγραμματισμός νέων,
-ο σχεδιασμός της Νέας Προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2014-2020) ,
-η έμφαση στην εξέλιξη των Κοινωνικών Δομών και
-η ανάδειξη του Τουριστικού προφίλ του Δήμου Δελφών με βάση το τρίπτυχο Πολιτισμός-Αθλητισμός-Τουρισμός

 

«Ολοκληρωμένη στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη»


ΩτΦ: Ειδικά για τον τουρισμό θα ήθελα να μου πείτε τα πλάνα σας και ποια θα είναι η βάση του προγράμματός σας;
Π.Τ.:
Στο τομέα του τουρισμού θα δραστηριοποιηθούμε με σχεδιασμό και στρατηγική. Χαρακτηριστικά που θα πρωταγωνιστούν σε κάθε τομέα της αναπτυξιακής μας πολιτικής.
Έχουμε ήδη ξεκινήσει να χτίζουμε και θα συνεχίζουμε μεθοδικά και με προσοχή ένα νέο τουριστικό οικοδόμημα, που θα μπορέσει να σηκώσει όλα όσα ο ευλογημένος τόπος του Δήμου Δελφών μπορεί να αναδείξει στο τομέα του τουρισμού.
Στο σημαντικό τομέα του τουριστικής προβολής μας θα βαδίσουμε στην ουσιαστική ολοκλήρωση της επικοινωνιακής υποδομής μας συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός ελκυστικού και δυναμικού destination brand για τους Δελφούς.
Η αξιοποίηση των Δελφών, που αποτελούν πύλη εισόδου για το 80% των τουριστών μας και έχει καταγραφεί στην 5άδα των «ισχυρότερων ταξιδιωτικών αναμνήσεων-εμπειριών» των ξένων τουριστών της Ελλάδας είναι η μεγάλη πρόκληση.
Το Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού προβλέπει το Δήμο Δελφών ως περιοχή ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Για το πολιτιστικό τουρισμό, που αποτελεί μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας είναι απαραίτητη η δικτύωση των μουσείων και των άλλων πολιτιστικών υποδομών του Δήμου με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση τους.
Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη ορισμένων σημαντικών προϊόντων, τα οποία είναι ήδη σε διαδικασία “κτισίματος”: της «Ρουμελιώτικης Γαστρονομίας», του «Φεστιβάλ Δελφών», των «Δρόμων του 1821» «Δ.  Δελφών ως γαμήλιος  προορισμός». Στην ίδια διαδικασία ευρίσκεται και η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού για την αξιοποίηση του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους των βουνών μας αλλά και της σημαντικής ιστορίας και των μύθων που κρύβουν.
Προκειμένου ο Δήμος μας να αποτελέσει προορισμό κρουαζιέρας θα επιδιωχθεί η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (που προβλέπει «υλοποίηση τερματικών εγκαταστάσεων κρουαζιέρας») του λιμένα της Ιτέας. Επίσης θα  πρέπει να γίνουν συστηματικές επαφές με τις εταιρίες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στις ελληνικές θάλασσες.
Επιδίωξη για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (το οποίο προβλέπει δημιουργία καταφυγίου μικτών χρήσεων) απαιτείται για το λιμάνι του Γαλαξιδίου. Ιδιαίτερη φροντίδα θα πρέπει να υπάρξει για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Γαλαξιδίου. 
Στο νέο ΕΣΠΑ θα επιδιώξουμε την ένταξη στοχευόμενων  έργων υποδομής τα οποία προβλέπει για την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού αποθέματος (παλιές βιοτεχνίες, μύλοι, καφενεία κ.α.)
Είναι βέβαια προφανής η ανάγκη λήψης μέτρων για την αισθητική βελτίωση της εικόνας των πόλεων του Δήμου μας τόσο όσον αφορά το δομημένο περιβάλλον όσο και την ανεξέλεγκτη σε ορισμένες περιπτώσεις αυτοκίνηση.
Με την ενίσχυση της στελέχωσης του τμήματος τουρισμού του Δήμου μας, θα είναι εφικτό να ενταθούν οι ενέργειες δημοσιότητας, που αποτελούν το πιο αποδοτικό εργαλείο του μάρκετινγκ αλλά και θα πραγματοποιηθούν συστηματικότερες επαφές με τα κανάλια διανομής (τουριστικά γραφεία, εταιρίες οργάνωσης κρουαζιέρων, γραφεία οργάνωσης συνεδρίων κ.α.)
Η συνέχιση της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη τουριστική ανάπτυξη και προβολή που έχει επεξεργασθεί ο Δήμος μας σε συνεργασία με ειδικούς είναι απαραίτητη. Οι εποχές απαιτούν προσεκτικούς σχεδιασμούς και σοβαρές μελέτες στον τομέα του τουρισμού. Προχειρότητες και αυτοσχεδιασμοί δεν χωρούν.


ΩτΦ: Σε τι στάδιο βρίσκεται το ψηφοδέλτιό σας;  Βλέπουμε να συμμετέχουν κυρίως στελέχη της ΝΔ. Αυτό δεν λειτουργεί περιοριστικά, αφού χρειάζεστε πλατιά διεύρυνση ώστε να μεγαλώσει η εκλογική σας βάση, από την οποία θα επιδιώξετε να πάρετε το δήμο;
Π.Τ.:
Αυτό δεν είναι ακριβές, επειδή έχουν ήδη ανακοινωθεί ονόματα υποψηφίων, που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και θα υπάρξει υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση. Αυτό συμβαίνει επειδή τους ικανούς πολίτες, από όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, τους χρειαζόμαστε. Η αυτοδιοίκηση τους έχει ανάγκη όλους. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο συνδυασμός μας. Όπως έχω ξαναπεί και σε παλαιότερη συνέντευξη η πολυφωνία και η «γόνιμη αντιπαράθεση» είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχουν κοινοί στόχοι.


ΩτΦ: Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Το είδαμε έντονα το 2013, πιθανώς το 2014 να είναι χειρότερα τα πράγματα. Εσείς πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε, ώστε να αποφύγουμε την επιτροπεία;
Π.Τ.:
Στόχος μας είναι ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός, που θα είναι προπαντός υλοποιήσιμος, που θα βασίζεται στα πραγματικά έσοδα του Δήμου και θα εξορθολογήσει τα έξοδα. Αυτό βέβαια θα γίνει στα πλαίσια του εφικτού, εντός των  προβλεπομένων του Νόμου. Θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός, ότι τα έσοδα του Δήμου βαίνουν συνεχώς μειούμενα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας, όλο και μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Βασικός λοιπόν στόχος είναι να γίνει περιορισμός των δαπανών, χωρίς όμως να επηρεαστεί η λειτουργικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου.

 

«Κυρίαρχος ο ρόλος των πολιτών στο δήμο»

 

ΩτΦ: Τι ρόλο θα παίξουν οι πολίτες στο μοντέλο διοίκησης που θα ασκήσετε, αν εκλεγείτε;
Π.Τ.:
Σημαντικότατο ρόλο στην Διοίκηση που θα ασκήσουμε έχουν οι πολίτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κατ’ αρχάς μέσα από τις θεσμικές αρμοδιότητες που παρέχει ο Καλλικράτης, όπως η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ή οι λαϊκές συνελεύσεις των Τοπικών Κοινοτήτων. Πέραν όμως των θεσμικών αρμοδιοτήτων προτιθέμεθα να είμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες, βασιζόμενοι σε μια σχέση ειλικρινή. Κυρίαρχος στόχος είναι η ενεργοποίηση τους, ώστε μέσα από γόνιμους διαλόγους για συγκεκριμένες στοχεύσεις να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση τους. Οι θεσμοί μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούν να λειτουργούν και περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
 

ΩτΦ: Συνηθίζεται προεκλογικά να βλέπουμε διάφορα εκλογομαγειρέματα. Άνθρωποι και κομματικά στελέχη με θεσμικό ρόλο, πρέπει να παίρνουν ανοικτά θέση υπέρ ή κατά υποψηφίων σε μια εκλογική διαδικασία;
Π.Τ.:
Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά τον συνδυασμό μας. Η άποψη μου όμως είναι ότι τα κομματικά στελέχη με θεσμικό ρόλο οφείλουν να σταθμίζουν τις καταστάσεις, να κρίνουν, αλλά να μην παρεμβαίνουν προσπαθώντας να καθορίσουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης κατά το δοκούν.

 

«Στόχοι μας είναι ο ορθολογισμός, η εξισορρόπηση και δίκαιη κατανομή των βαρών»


 
ΩτΦ: Ο Δήμος Δελφών αντιμετωπίζει τις Δημοτικές του Ενότητες με μεγάλες διαφορές και ανισότητες (τιμολόγια, παροχές κλπ), ενώ έχει και μεγάλες γεωγραφικές δυσκολίες. Τι στόχους έχετε για την ισόρροπη ανάπτυξη και ίση αντιμετώπιση των περιοχών που  αποτελούν το δήμο;
Π.Τ
.: Όπως προανέφερα θα πρέπει να καταγραφούν και να αξιολογηθούν τα δεδομένα, λόγω και της υπάρχουσας δύσκολης κατάστασης. Θα υπάρξει άμεση συνεργασία γι’ αυτό με τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, ώστε να γίνει ακριβής εντοπισμός των ανισοτήτων, με προοπτική την εξομάλυνσή τους. Δεν αντιμετωπίζουν όλες οι Κοινότητες τα ίδια προβλήματα και δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Η στόχευση του συνδυασμού μας είναι ο ορθολογισμός, η εξισορρόπηση και δίκαιη κατανομή των βαρών, η  διάθεση πόρων με συγκεκριμένες στοχεύσεις ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και όχι η «ουτοπία» που θέλουν ορισμένοι να εφαρμόσουν. 


Ευχαριστώ που μου παραχωρήσατε την δυνατότητα να εκφράσω τις απόψεις του συνδυασμού μας και θα είμαι στην διάθεση σας οποτεδήποτε θελήσετε.
ΩτΦ: Εμείς σας ευχαριστούμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…