Home Δήμος Δωρίδας Με δυο μέτρα και δυο σταθμά ο Δήμαρχος μέσα στην παράταξή του: Αδικημένοι νιώθουν συνεργάτες του
Δήμος Δωρίδας - 13 Απριλίου, 2013

Με δυο μέτρα και δυο σταθμά ο Δήμαρχος μέσα στην παράταξή του: Αδικημένοι νιώθουν συνεργάτες του

Αυτή η θητεία του νύν Δημάρχου είναι κατά πολλούς η πλέον ώριμη και παραγωγική στη μέχρι σήμερα πορεία του. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει η εμπειρία του, αλλά και μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων που τον στηρίζει.
Μεγάλο μειονέκτημά του πάντως, εξακολουθεί να είναι η μη κατανόηση των λαθών του, αφού εξακολουθεί να επαναλαμβάνει σφάλματα του παρελθόντος.
Ο ίδιος πάντως, σε σχέση με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν πολιτικά, επιδεικνύει μια επιλεκτική αντιμετώπιση. Όλα αυτά τα χρόνια προχωράει με μια ιδιαίτερη προτίμηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο. Αυτή η προτίμηση και η αναγωγή του Δημοτικού Συμβούλου σε δεξί του χέρι, δεν θα έκανε την ίδια αίσθηση, αν ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν είχε εκλεγεί με πολύ κακή σειρά σε σύνολο δήμου, όπου είχε έρθει στη 13η θέση, καταδεικνύοντας ότι η κοινωνία του δήμου Δελφών δεν ασπάζεται την άποψη του Δημάρχου.
Ο κ. Φουσέκης πάντως δε δείχνει να συγκινείται, έχοντας πάντα δίπλα του τον κ. Παναγιωτόπουλο. «Μαζί πάνε στα υπουργεία, μαζί στις υπηρεσίες, παντού μαζί», μας λέει δημοτικός σύμβουλος, εκφράζοντας και τη δική του απορία για αυτό το αχώριστο δίδυμο. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος δεν είναι ο μόνος που απορεί. Πολλοί δε μπορούν να το κατανοήσουν. Κάποιοι δε, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κατεβούν ξανά στις επόμενες εκλογές με το νύν δήμαρχο. Και αυτή τους η απόφαση δεν αφορά φυσικά το πολιτικό κολλητιλίκι των δυο αντρών, αλλά τη συμπεριφορά του Δημάρχου, που από τη μια κάνει τα πάντα για να ευνοήσει αυτούς που επιλέγει, από την άλλη αφήνει ακάλυπτους και εκτιθεμένους άλλους συμβούλους σε ενδοπαραταξιακές προστριβές.
Ο κ. Φουσέκης φέρεται να έχει αδικήσει άλλους συνεργάτες του οι οποίοι εκφράζουν την πικρία τους και νιώθουν παραγκωνισμένοι. Σύμβουλος περιμένει στη γωνία για το τρίτο λάθος που θα σημάνει αυτόματα και ανεξαρτητοποίηση. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον τρεις σύμβουλοι δηλώνουν πως ότι και αν γίνει δεν θα κατεβούν με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου, αν φυσικά είναι υποψήφιος, δίχως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθούν απέναντι του. Απεναντίας το χαρακτηρίζουν ως «πιθανότερο».
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η νίκη του το 2010 οφείλεται καθαρά στο ψηφοδέλτιό του, το οποίο κατά κοινή ομολογία ήταν το καλύτερο, καθώς φάνηκε την πρώτη Κυριακή η διαφορά που έφερε από το δεύτερο συνδυασμό, ενώ την επόμενη που δεν  υπήρχε θέμα σταυροδοσίας συμβούλων «χαροπάλεψε» να εκλεγεί και μάλιστα από έναν αντίπαλο που είχε πολλά προβλήματα.
Από τη διοίκηση που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα, φάνηκε ότι έχει το έμψυχο υλικό που χρειάζεται για να δουλέψει. Εξ ου και έχει καταφέρει ομολογουμένως να κρατήσει σε καλά επίπεδα το δήμο, να προωθήσει έργα, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να εκμεταλλευτεί όλα τα προγράμματα που βρίσκει διαθέσιμα.
Παράλληλα όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από τις προσωπικές του φιλίες και προτιμήσεις, τις οποίες προσπαθεί να αναδεικνύει και να αναγάγει σε μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες, παραγνωρίζοντας ακόμη και αν δεν έχουν πολιτικό χάρισμα. Δεν συγκινείται ακόμη και αν βλέπει ότι είναι ανεπαρκείς για τα καθήκοντα που τους αναθέτει.
Οι επόμενοι μήνες, που η προεκλογική κινητικότητα θα κορυφώνεται, θα είναι καταλυτικοί και σίγουρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, διότι αναμένεται να δούμε ζυμώσεις και μετακινήσεις που θα εντυπωσιάσουν.
Τέλος, δεν αποκλείεται δούμε να βγαίνουν στην επιφάνεια και επιλογές εμφισβητούμενες που ίσως μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε.

Πηγή: Ωρα της Φωκιδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…