Home Εικόνες Αρχικής Με γνώση και αξιοσύνη , θα πορευτώ για την Κίρρα
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 24 Αυγούστου, 2023

Με γνώση και αξιοσύνη , θα πορευτώ για την Κίρρα

Με την επιστροφή της οικογένειάς μου στην Κίρρα το 2005 και την αξιοκρατική εισαγωγή μου στη δημόσια διοίκηση μέσω κεντρικού διαγωγισμού του ΑΣΕΠ ( και όχι παιδί κομματικού σωλήνα) ,εντάχθηκα δυναμικά στον τόπο που τόσο αγαπούσα, την γενέτειρα πόλη .
Με καθημερινή παρουσία, συμμετοχή  σε συλλόγους με δράση και αποτέλεσμα για τον τόπο και πρωτίστως με ξεχωριστό ενδιαφέρον και προτεραιότητα για τον ‘Ανθρωπο, δήλωσα από την πρώτη στιγμή την παρουσία μου στον τόπο.
Το 2019 συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εξελέγη Πρόεδρος της Κίρρας.
Η κοινοτική αρχή που εξελέγη  από την πρώτη ημέρα ανάληψης  ευθύνης , άλλαξε  κυριολεκτικά την εικόνα της Κίρρας . Έχοντας δίπλα μου καλούς και άξιους συνεργάτες που πίστεψαν στο όραμα, στο πρόγραμμα , στη σκληρή και διαρκή εργασία, καταφέραμε τα μέγιστα  και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αφοσίωση, την αγάπη και την αλληλεγγύη που υπάρχει ακόμη και σήμερα.
Δώσαμε έμφαση και συνεχίζουμε να εστιάζουμε ακόμη και σήμερα , σε θέματα υποδομής ( δημοτική οδοποιία  , αγροτική οδοποιία, δημοτικός φωτισμός , κοινόχρηστοι χώροι , καθαριότητα κτλ).
Χαρτογραφήθηκαν οι σοβαρές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Κίρρας (γ’ φάση) , αφού δεν είχε δημοπρατηθεί η τοποθέτηση των παροχών για περίπου 220 οικογένειες που αφορά το ανατολικό και πιο δύσκολο κομμάτι της Κοινότητας ,  που εμπεριέχει και έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και εποπτεία εργασιών.
Σήμερα βρισκόμαστε στη δοκιμαστική λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου και σε μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι θα ενημερωθούν για να εκκινηθεί η διαδικασία σύνδεσης  των οικιών τους και είναι υποχρεωτική .  Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι,  οι όποιες μικρές καθυστερήσεις εντός της 3μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας , έχουν δρομολογηθεί και αφορούν ελλείψεις από την αρχική πρώτη σύμβαση του 2013 που εντοπίζονται και  τεχνικά “θεραπεύονται” όλες.
Το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο της Κίρρας αποτελεί η επέκταση του σχεδίου πόλεως , που παρά του  “νεκρού”  χρονικού διαστήματος  του διανύσαμε όλοι  λόγω της πανδημίας, αλλά και της σοβαρής  αποδυνάμωσης του προσωπικού της  Δ/νσης Δόμησης που επικρατεί ,  η δημοτική αρχή προέβη το Δεκέμβριο 2022 σε αλλαγή μελητητών που εκκρεμούσε από το 2017 και ανάδειξη του θέματος, που προχωρά ικανοποιητικά και πορευόμαστε στην τελική του έγκριση και εφαρμογή.   Η ολοκλήρωση της επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Κίρρας ειναι πλέον ορατή  και αποτελεί Προτεραιότητα για όλους εμάς.
Το κομμάτι της Δημοτικής Επιχείρησης ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) “απογειώθηκε”  κυριολεκτικά και για πρώτη φορά τα πράγματα νοικοκυρεύτηκαν και θα αναφερθώ ξεχωριστά σε έτερο χρόνο , για το συνολικό έργο και την αμέριστη βοήθεια ανθρώπων.
Παράλληλα όμως με τα θέματα υποδομής , την αξιοποίηση της κοινοτικής περιουσίας και την ορθή καταχώριση αυτής στο κτηματολόγιο , αναδείξαμε παράλληλα και  το πολιτιστικό απόθεμα της Κίρρας , τα στοιχεία της Ιστορικής αναδρομής  και ενεργοποιήσαμε εθελοντικές δυνάμεις που διέκριναν τον παλμό, τη δύναμη και την Αγάπη που έχουμε για τον τόπο.
   Διαθέτουμε σοβαρότητα, Γνώση , αποτελεσματικότητα δράσεων και συνεχή-καθημερινή ενασχόληση με το θεσμικό ρόλο που αναλάβαμε. Διαθέτουμε ορατό και μετρήσιμο έργο σ’ όλους τους τομείς και το κυριότερο , δεν μας αντικρίζετε ξαφνικά δύο (2) μήνες πριν την εκλογική διαδικασία για να σας αναφέρουμε απλά και γενικά  ότι ενδιαφερόμαστε για τον τόπο . Προτάσσουμε απόψεις, θέσεις ,δημόσιο λόγο , πεπραγμένο έργο και είμαστε στη διάθεση όλων για συνεχή δημόσιο διάλογο, τον οποίο και επιζητούμε.
Η παρουσία μου και η διαδρομή μου έως σήμερα  αποτελούν στοιχεία εγγύησης και  σοβαρής ενασχόλησης για την Κοινότητα Κίρρας , για την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης.
Το μόνο που μπορούμε Εμείς να σας υποσχεθούμε είναι ότι, δεν πιστεύουμε στα θαύματα , αλλά μόνο στη σκληρή δουλειά. 
.
   Με Δήμαρχο Δελφών τον Παναγιώτη Ταγκαλή και τη συμπαγή ομάδα του,
με Επιλογή Ευθύνης για το Αύριο του τόπου μας, 
Παραμένω στην πρώτη γραμμή για την Κίρρα, 
για τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, για το Δήμο Δελφών.
Μαρία (Μαίρη) Καπαρέλη
Πρόεδρος Κοινότητας Κίρρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…