Home Δήμος Δωρίδας Μετωπική για την αναμόρφωση πλειοψηφίας και μειοψηφίας στη Δωρίδα: «Πείτε μας ποια θέλετε να ψηφίσετε;»

Μετωπική για την αναμόρφωση πλειοψηφίας και μειοψηφίας στη Δωρίδα: «Πείτε μας ποια θέλετε να ψηφίσετε;»

Μετωπική για την αναμόρφωση πλειοψηφίας και μειοψηφίας

«Πείτε μας ποια θέλετε να ψηφίσετε;»

-Υποσχέθηκε ο Δήμαρχος ν’ απομονώσει τα υπόλοιπα και να τα αποσύρει.

-«Δεν θα στηρίξουμε την παρανομία», τόνισε ο κ. Φλώρος.

-«Ο πόλεμος και οι τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια είναι λογικό να έχουν προκαλέσει ελλείμματα», παρατήρησε ο κ. Λάιος.

 

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγήθηκε η πλειοψηφία με τη μειοψηφία σε σχέση με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την ένσταση της παράταξης Φλώρου και τις νέες διορθώσεις.

 

Ή θα αυξήσουμε τα τέλη ή θα κάνουμε δημιουργική λογιστική

 

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη», ομολόγησε ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης, επαναλαμβάνοντας μια αλήθεια που έχει πολλές φορές παραδεχθεί ο Δήμαρχος.

«Ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας λέει συνέχεια ή θα αυξήσουμε τα τέλη ή θα κάνουμε δημιουργική λογιστική. Κάνατε προσφυγή στην αποκεντρωμένη, κερδίσατε, δικαίωμά σας. Ο κόσμος θα κρίνει και θα κρίνουν περισσότερο εκείνοι που δεν μπορούσαν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους εξ αιτίας αυτής της καθυστέρησης. Δημιουργείτε εντυπώσεις. Ξευτελίζετε το δήμο γιατί δεν πλήρωσε 39.000 ε στο Δίκτυο. Παράλειψη ήταν, δεν έγινε η ανάληψη υποχρέωσης πριν τις εκδηλώσεις. Θα πληρωθεί δικαστικά. Τα χρήματα είναι μέσα, εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό. Δημιουργική λογιστική και δεσμεύσεις πολυετείς είναι το κλειδί επιβίωσης πολλών δήμων», τόνισε.

 

«Δεν ήταν νόμιμη»

 

Η νομιμότητα ισχύει για όλους, τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Φλώρος. «Δεν καθυστερούμε εμείς, υπεύθυνοι είστε εσείς. Μας καλέσατε να μη βλέπουμε τη νομιμότητα α λα καρτ. Ισχύει και για εσάς. Αντιδράσαμε για τη ΣΑΤΑ. Την αναμόρφωση την έκοψε η αποκεντρωμένη γιατί δεν είχε αιτιολογική έκθεση και είχε πολλές άλλες ελλείψεις. Ούτε ήταν λογικό να μείνουν χωρίς πάγια προκαταβολή. Δε μπορούν να κόψουν ούτε τα χόρτα. Αντέδρασαν οι πρόεδροι, γι αυτό αντιδράσαμε και εμείς. Η Αποκεντρωμένη θα έπρεπε από μόνη της να μην εγκρίνει την αναμόρφωση», τόνισε.

 

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης»

 

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης», έτσι έχουμε καταντήσει παρατήρησε ο κ. Θάνος Ασημάκης και τόνισε ότι η παράταξη του Δημάρχου διοικεί 12 χρόνια. «Διοικείτε με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και τους μαγειρεύετε για να καταφέρουμε να βγάλουμε τη χρονιά και εμείς φταίμε που φτάνουν με εξώδικα τιμολόγια προμηθευτών, που μας πιάνουν στο δρόμο προμηθευτές και μας ζητούν τα λεφτά τους, που έχουν έργα και προμήθειες χωρίς αναθέσεις. Έρχεστε τώρα και μας κατηγορείτε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο και σας είπαμε ότι δεν θα κάνουμε ένσταση αρχές του χρόνου, για να πληρωθεί η μελέτη του παραλίμνιου, αυτά δεν τα λέτε.

Τον Ιανουάριο το διαψεύδατε και τώρα μιλάτε για έλλειμμα 700.000 ευρώ από ανταποδοτικά. Δε διοικείτε το δήμο ισοσκελισμένα, κάνατε αυτά που γίνονταν μέχρι το 2010. Πρέπει να φροντίζουμε τους δημότες, αλλά πρέπει να εξασφαλίζουμε και το δήμο.

 

«Οι αυξήσεις τίναξαν τον προϋπολογισμό»

 

Στην αντίπερα όχθη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λάιος τόνισε πως «όταν συντάχθηκε ο προϋπολογισμός δεν υπήρχε πόλεμος. Τα καύσιμα, η ενέργεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Είμαστε δήμος με μεγάλες αποστάσεις και τεράστιο δίκτυο φωτιστικών σωμάτων. Είναι λογικό να δημιουργήθηκε έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Οι κυβερνήσεις πετσόκοψαν τα χρήματα που έπαιρναν οι δήμοι. Να βγάλουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε έκτακτες χρηματοδοτήσεις. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα εξαντλήσουμε τα αποθεματικά και θα αναγκαστούμε να χαρατσώσουμε τους δημότες μας που αυτό είναι απαράδεκτο», είπε.

 

«Περιπτώσεις που δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις πρέπει να προωθούνται για έλεγχο. Η παρουσία μας εδώ δεν είναι τυπική. Προφυλάξαμε στην ουσία τη Δημοτική Αρχή ώστε να λειτουργεί σύννομα», τόνισε ο κ. Γεραντώνης.

 

«Μη φορτώνετε σε εμάς τα δικά σας λάθη», τόνισε ο κ. Γκίκας και παρατήρησε πως όταν αύριο θα είναι αντιπολίτευση η σημερινή πλειοψηφία και δημοτική αρχή η παράταξη Φλώρου, τότε αυτοί ας μην κάνουν ενστάσεις. «Εμείς δε λειτουργούμε έτσι», υποστήριξε.

 

«Ρίξατε την τουφεκιά για να πιάσετε το πουλί, αλλά τη ζημιά που κάνατε στα σύρματα δε θέλετε να τη δείτε», απάντησε ο κ. Πολίτης.

 

Ο Δήμαρχος αποδόμησε όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης καταδεικνύοντας ότι κάνει στείρα αντιπολίτευση αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο δήμο. «Όσα η Υπηρεσία καταλαβαίνει ότι δεν τα εισπράττουμε τα αναφέρει μέχρι δεκάρας. Ούτε κοντοδάνειο κάνουμε, ούτε αδιαφανείς ήμαστε. Αποτυπώνονται όλα με ακρίβεια. Είναι λιγότερα τα ανταποδοτικά που χρεώνουμε και δεν εισπράττουμε αρκετά από αυτά. Είναι επιλογή μας να μην κάνουμε αυξήσεις τελών», τόνισε ο Δήμαρχος.

Αναφορικά με το Δίκτυο και το απλήρωτο ποσό ρώτησε αν αντιλαμβάνονται τις είναι αυτό. «Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλήρωτο τιμολόγιο, το οποίο πάει στα ληξιπρόθεσμα. Ξέρετε τι ποσό έχει πάρει ο δήμος μας από τα ληξιπρόθεσμα; Ούτε ένα ευρώ. Δε θα μπούμε ποτέ σε τέτοιο πρόγραμμα, στο οποίο μπαίνουν οι δήμοι που χρεώνονται. Κακώς τους τα δίνει, γιατί τ’ αφαιρεί από τους ΚΑΠ όλων των άλλων. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ και μας μέμφεστε», τόνισε.

Απευθυνόμενος στην μειοψηφία τόνισε ότι παρότι διορθώθηκαν σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης. Σήμερα η αναμόρφωση έχει μέσα παραλίες, γαλάζιες σημαίες, κόμβο Μαραθιά, σχολεία. Εσείς όμως δεν θα το ψηφίσετε», είπε.

 

Αν κάποιοι κωδικοί έρχονταν μεμονωμένα θα τους ψηφίζαμε, τόνισε ο κ.Φλώρος.

 

«Τα χρέη έρχονται συσσωρευμένα από το παρελθόν. Οδηγείτε το δήμο σε πτώχευση» απάντησε ο κ. Ασημάκης.

 

«Δείχνετε σαν να παρακαλάτε να χρεοκοπήσουμε. Τα ληξιπρόθεσμα είναι δώρο και είναι πιο εύκολες οι διαδικασίες. Ποιους κωδικούς θέλετε να ψηφίσετε κ.Φλώρο. Διαλέξτε όποια θέλετε και εμείς θα τα απομονώσουμε. Τα υπόλοιπα θα τα πάρουμε πίσω να τα απομονώσουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Τέλος ο κ. Ασημάκης παρατήρησε ότι στην Οικονομική Επιτροπή που περνούν ένα – ένα φαίνεται ποια θέλουν και ποια όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…