Home Πολιτικά - Φωκίδα Μαθητικό φεστιβαλ της ΚΝΕ στην Άμφισσα την Κυριακή 5 Απριλίου στην αίθουσα του Δημαρχείου στην πλατεία Κεχαγιά!!!
Πολιτικά - Φωκίδα - 1 Απριλίου, 2015

Μαθητικό φεστιβαλ της ΚΝΕ στην Άμφισσα την Κυριακή 5 Απριλίου στην αίθουσα του Δημαρχείου στην πλατεία Κεχαγιά!!!

 ΚΝΕ : μαθητικό φεστιβάλ στην Άμφισσα

Ναρκωτικά: «Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;»
 
 
Ήξερες ότι: σχεδόν ένας στους τέσσερις ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι) εκτιμάται ότι έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας κάποια στιγμή στη ζωή του, όπως και ένας στους τέσσερις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών; 
 
Είναι μαγκιά; Γίνεται από περιέργεια;
 
Προβληματίσου!!!
 
Δεν είναι τυχαίο ότι στις σημερινές συνθήκες που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές για τις οικογένειες μας, που βιώνουμε τον αποκλεισμό από την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, οι κυβερνήσεις παλιές και καινούριες στρώνουν το έδαφος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
 
Γιατί άραγε?
 
Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι ταυτόσημη με το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Μια νεολαία “μαστουρωμένη”, με σκυμμένο το κεφάλι είναι ό,τι πρέπει για την αστική τάξη προκειμένου να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη της.
 
Άλλωστε η ναρκωυποταγή είναι δοκιμασμένη μέθοδος των μηχανισμών του συστήματος για να καλλιεργούν την υποταγή και την παραίτηση.
 
Ήξερες ότι: στην Αργεντινή το 2001 μαζί με την καπιταλιστική κρίση, εμφανίστηκε ένα νέο ναρκωτικό, «το πάκο» ή αλλιώς «ο κλέφτης του μυαλού», «ο εξολοθρευτής των φτωχών»; Για μας μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή του. Είναι αλήθεια ότι με πολύ μικρό κόστος «ρίχνονται» στις πιάτσες πολλά νέα ναρκωτικά, ακόμη και με υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακα κλπ, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ευρύτερη και ακόμη πιο επικίνδυνη αγορά θανάτου, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλο και περισσότεροι νέοι. Για το λόγο αυτό, μόνο το 2014 δημιουργήθηκαν περίπου 80 νέες ουσίες.
 
Ψάξε και βρες…
 
Μας λένε ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών με τη νομιμοποίησή τους…
 
Ήξερες ότι:
το υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση καταγράφεται στην Ολλανδία, όπου τα ναρκωτικά διακινούνται νόμιμα και αγγίζει το 80%. Ότι στη χώρα των νόμιμων ναρκωτικών η χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων ουσιών αυξήθηκε.
 
Σκέψου!!!
 
Η νομιμοποίηση της χρήσης εξυπηρετεί τη «νομιμοποίηση» στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα. Εξυπηρετούν τη «νομιμοποίηση» ή τουλάχιστον καλλιεργούν την αδράνεια μπροστά στη φτώχεια, στην ανεργία, τα πολιτιστικά σκουπίδια, τα αδιέξοδα που συναντάν οι νέοι στη ζωή τους. Σημαίνει επί της ουσίας αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, με τους εμπόρους να διακινούν υποταγή και θάνατο παραγωγοί και να συνεχίζουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
 
Σκέψου τι μας λένε !!!
 
Λένε ότι η χρήση “μαλακών” ναρκωτικών δε βλάπτει και τόσο…
 
Είναι ψέμα! Όλα τα ναρκωτικά είναι επικίνδυνα, αποξενώνουν το νέο από την κοινωνία, τους φίλους, την οικογένειά του. Τα αίτια που οδηγούν τόσο στη “χρήση”  όσο και στην εξάρτηση είναι κοινά για όλες τις ουσίες. Από αυτήν την άποψη δεν μπορούμε να μιλάμε για “σκληρά” και “μαλακά” ναρκωτικά. Το αποτέλεσμα όλων των ουσιών είναι τελικά το ίδιο: η ψυχολογία της φυγής από την πραγματικότητα. Η χρήση δημιουργεί συνείδηση και στάση ζωής με κύρια χαρακτηριστικά την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Έτσι, ο χρήστης σταδιακά απομακρύνεται από κάθε είδους διεκδίκηση και αγώνα.
 
Βασική αρχή που μας πασάρει η Ε.Ε. και η κυβέρνηση είναι αυτή της ελεύθερης διάθεσης του σώματος!
 
Άραγε είμαστε ελεύθεροι όταν οι ίδιοι μας πετάνε στην ανεργία, όταν μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα, όταν μας καταδικάζουν να επιβιώσουμε με 300 ευρώ, όταν μας αναγκάζουν να πληρώνουμε για την υγεία μας; Τελικά μήπως η μόνη ελευθερία που μας παραχωρούν είναι αυτή της χρήσης, ώστε να κρατάμε σκυμμένο το κεφάλι;
 
Και τελικά μετά την ελευθερία που μας πουλάνε… πουλάνε και εμπορεύονται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους, παραδίδοντας στους επιχειρηματίες και τις ΜΚΟ τις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.
 
Ένα είναι σίγουρο: η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της επιδιώκει να σβήσει ακόμα και την όποια δυνατότητα είχε μέχρι σήμερα ο χρήστης να απεξαρτηθεί. Στραγγαλίζει οικονομικά όλο και περισσότερο τα Κέντρα Πρόληψης και στηρίζει τα προγράμματα υποκατάστατων που στην ουσία προσπαθούν να υποκαταστήσουν τη χρήση μιας επικίνδυνης ουσίας με τη χρήση μιας θεωρητικά «λιγότερο» επικίνδυνης διαιωνίζοντας έτσι την εξάρτηση.
 
Εμείς λέμε:
 
Για τη φτώχεια, την ανεργία, κανένας νέος δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, να σκύβει το κεφάλι. Δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει μόνος του, ούτε να ξεφύγει μέσω “ψεύτικων παραδείσων”.
 
Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί πρόληψη-θεραπεία-επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.
 
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.
 
Παλεύουμε για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.
 
Σας καλούμε να συμμετέχετε στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα
 
την Κυριακή 5 Απριλίου στην αίθουσα του Δημαρχείου στην πλατεία Κεχαγιά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…