Home Φθιώτιδα Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου
Φθιώτιδα - 25 Μαρτίου, 2021

Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

«Ενωμένοι ξεπερνάμε κάθε δυσκολία, σηκωνόμαστε έπειτα από κάθε πτώση, πετυχαίνουμε το ακατόρθωτο.
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είμαστε οι Έλληνες!»

Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα
για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε ως ένα παράτολμο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα, που  οδήγησε στην αυγή μιας νέας εποχής για το Έθνος μας.
Αποτελεί γεγονός τεράστιας εθνικής σημασίας, αλλά και σημείο αναφοράς στην παγκόσμια ιστορία, ως το τρανό παράδειγμα ενός Έθνους, που παρά τα αριθμητικά μειονεκτήματα, τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Όπως έλεγε ο  ίδιος ο Γ. Κολοκοτρώνης ” Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί δεν εκάναμεν την επανάστασιν …”.
Έτσι και έγινε.
Χρειάστηκε μια “χούφτα” γενναίων και τολμηρών Ελλήνων για να οραματιστούν την ελεύθερη πατρίδα όπωςο Ρήγας Φεραίος, ο Σκουφάς, ο Τσακάλωφ και οΞάνθος, να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία όπως ο Αθανάσιος Διάκος, να χαρίσουν όλη τους την περιουσία στον Αγώνα όπως η Μπουμπουλίνα, να χτίσουν από το μηδέν το ελληνικό κράτοςόπως ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Να διατρανώσουν τον διακαή πόθο τους για ελευθερία και να αντιταχθούν στον Οθωμανικό ζυγό,μαγνητίζοντας το βλέμμα όλης της έως τότε αμέτοχης Ευρώπης, σε τούτη τη γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου, στη μικρή μα τόσο δυνατή Ελλάδα.
Μια “χούφτα Έλληνες” κατόρθωσαν να πετύχουν το χιλιοειπωμένο μα πέρα για πέρα αληθινό: οι Έλληνες μονιασμένοι, όταν “Είμαστε εις το ‟εμείς” και όχι εις το ‟εγώ” (Ι. Μακρυγιάννης), μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης και του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας.
Η Επανάσταση του 1821, αναμφίβολα αποτελεί καταστατικόστοιχείο της ελληνικής Ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε κορυφαίο γεγονός για τη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης, με τον απόηχότης να φθάνει ως στις μέρες μας.
Σήμερα, οι εχθροί και οι απειλές έχουν πλέον λάβει άλλη μορφή, δεν παύουν όμως να ταλανίζουν το έθνος μας και να δημιουργούν μεγάλα εμπόδια, προκλήσεις και αυξημένη αβεβαιότητα.
Είναι ανάγκη, να αντλήσουμε διδάγματα και να εμπνευστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας.  
Άλλωστε, έχουμε  ηθική υποχρέωση ως Πολιτεία να αποδίδουμε τιμή και παράλληλα ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για τη δημιουργία ενός κράτους σύγχρονου, ανεξάρτητου, και δημοκρατικού, αναδεικνύοντας το συμβολισμό και τη σημασία του αγώνα των Ελλήνων στα πέρατα της Οικουμένης.
Η φετινή 25η Μαρτίου δεν είναι απλά μια επέτειος.
Μπορεί να γίνει η αφορμή για εθνική περισυλλογή και ενδοσκόπηση, ώστε να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε από την αρχή, τις αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας, που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια, στην νέα εποχή που ξημερώνει για την Ελλάδα και για ολόκληρο τον κόσμο.
Η θυσία των Αγωνιστών του 21 καθιστά σαφές, πως είμαστε λαός και Έθνος της Ελευθερίας – που αγωνίζεται με αυταπάρνηση, αυτοθυσία για ιδανικά.
Για εμάς τους Έλληνες, η Ελευθερία δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα δικαίωμα προς υπεράσπιση. Έχει χροιά βαθιά υπαρξιακή, αποτελεί αξία άμεσα συνυφασμένη με την υπόσταση του ίδιου του ανθρώπου.
Η ομοψυχία, η αλληλεγγύη, η ενότητα και η πίστη που χαρακτήριζε τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία το 1821, είναι τα εφόδιά μας στους σύγχρονους πολέμους που καλούμαστε να υπερασπιστούμε τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες, τα εθνικά μας κεκτημένα, την ίδια μας τη ζωή.
Κοντά σε αυτά, η ελπίδα που μας δίνει το μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μας οπλίζει με θάρρος, δύναμη και επιμονή.
Για να ξεπερνάμε με επιτυχία κάθε δυσκολία, για να σηκωνόμαστε μετά από κάθε πτώση, για να πετυχαίνουμε ακόμα και το ακατόρθωτο.
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είμαστε οι Έλληνες!

Χρόνια πολλά!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…