Home Εικόνες Αρχικής Λουκάς Αναγνωστόπουλος, : “Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους δημότες με έπαρση και αλαζονεία ”

Λουκάς Αναγνωστόπουλος, : “Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους δημότες με έπαρση και αλαζονεία ”

Τη διαθεσή του να προσφέρει στην πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου διατρανώνει για ακόμη μια φορά ο υποψήφιος δήμαρχος Δελφών κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξη που ευγενικά μας παραχώρησε.
Μιλά για την αναγκαιότητα των επενδύσεων στην περιοχή και τον υποβοηθητικό ρόλο του Δήμου και επιπλέον αναφέρεται στα βασικά προβλήματα της περιοχής που αναζητούν λύσεις.
Για το θέμα τον Ρομα λέει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα σταματήσει χωρίς χρονοτριβή να λειτουργεί ο παράνομος καταυλισμός ενώ για τα έργα που έχουν μπεοι σε τέλμα τονίζει ότι θα είναι στις άμεσες προτεραιοτητές του να ξεκινήσουν και να υλοποιηθούν σε σύντομο χρόνο
Για τη σημερινή δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες μέ έπαρση και αλαζονεία ενώ για το πολυσυλεκτικό ψηφοδέλτιο που έχει σημειώνει με νόημα ότι “Είναι όμορφο και χρήσιμο πολιτικά και κοινωνικά να ενώνονται οι ιδέες ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και να δημιουργούνται οι συνθήκες για την παραγωγή έργου”

 

“ διάθεσή μου να προσφέρω για την πρόοδο του τόπου”

Τι είναι αυτό που σε έκανε να αποφασίσεις να διεκδικήσεις την ηγεσία της παράταξης και εντέλει να είσαι υποψήφιος δήμαρχος Δελφών;

Συμμετέχω στα κοινά του τόπου μας πάνω από 20 χρόνια. Το ίδιο διάστημα υπηρετώ ως δημοτικός σύμβουλος, ενώ στην προηγούμενη δημοτική θητεία υπήρξα αντιδήμαρχος. Το πιο σημαντικό όμως είναι η διάθεσή μου να προσφέρω για την πρόοδο του τόπου μας, την αναπτυξιακή του πορεία και το σταμάτημα της φυγής των νέων ανθρώπων. Επίσης η σημερινή κατάσταση με μια δημοτική αρχή που κυριολεκτικά παραπαίει, είναι σαφές ότι δεν με αφήνει αδιάφορο.

Ο τόπος μαραζώνει ολοένα και περισσότερο, νέες δουλειές δεν ανοίγουν , οι νέοι φεύγουν και δύσκολα ξαναγυρίζουν, ο πληθυσμός μειώνεται σε δραματικό σημείο . Τι θα μπορούσε να κάνει μια δημοτική αρχή για να αντιστρέψει αυτήν την πορεία;
Είναι σαφές οτι ο τόπος μας χρειάζεται επενδύσεις, που δυστυχώς όμως δεν υλοποιούνται γιατί δεν υπάρχει ικανή και αποτελεσματική δημοτική αρχή που να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πείσει εταιρείες και ιδιώτες να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην περιοχή μας. Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον που είναι άκρως ανταγωνιστικό, ένας επενδυτής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε εκατοντάδες προτάσεις. Συνεπώς χρειάζεται να γίνουν ενέργειες από τους θεσμικούς φορείς προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέα κ.α.

Ποια είναι για εσάς τα βασικά προβλήματα του Δήμου που εκτιμάτε ότι πρέπει να αναδειχθούν και να δρομολογηθούν λύσεις;

Το πρόβλημα της μη άμεσης ανταπόκρισης του δήμου σε ζητήματα καθημερινότητας είναι το πιο σημαντικό. Για παράδειγμα το να περιμένει μια γειτονιά σε μια πόλη ή ένα χωριό να αλλάξουν μια καμένη λάμπα φωτισμού επί εβδομάδες, το βρίσκω πραγματικά απογοητευτικό. Έτσι δεν προχωρούν τα πράγματα, ενώ οι συνδημότες απογοητευμένοι γυρίζουν την πλάτη στα κοινά. Από εκεί και πέρα πρέπει επιτέλους να υπάρχουν σαφής απαντήσεις για την πορεία των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων του τόπου μας. Δεν μπορεί όλα να αφήνονται για την επόμενη δημοτική θητεία. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει για μελέτες, ήρθε η ώρα αυτές να υλοποιηθούν.

 

“Θα σταματήσει χωρίς χρονοτριβή να λειτουργεί ο παράνομος καταυλισμός των Ρομά στην Άμφισσα”

Ειδικά με το πρόβλημα των Ρομά έχετε κάποια ρεαλιστική λύση να μας προτείνετε;

Σαφέστατα και απόφασή μου είναι χωρίς χρονοτριβή να σταματήσει να λειτουργεί ο παράνομος καταυλισμός έμπροσθεν του ΒΙΟΠΑ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν λύσεις και για να μεταφερθούν οι συγκεκριμένοι δημότες σε χώρο που ήδη καλύπτει τις νόμιμες προϋποθέσεις και φυσικά με τις απαιτούμενες υποδομές, αλλά πέραν τούτου υπάρχουν προγράμματα με κρατική και ευρωπαϊκή επιδότηση για να μπορέσουμε να εντάξουμε ομαλά τους ανθρώπους αυτούς στην κοινωνία μας. Νομίζω οτι μια δέσμη μέτρων μπορεί άμεσα να αποδώσει για το καλό όλων μας, με βάση τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν μια συντεταγμένη κοινωνία.

 

Η δημοτική αρχή Ταγκαλή κατηγορεί την προηγούμενη του κ Παναγιωτόπουλου ότι σχεδόν για όλα τα έργα δεν είχε φτιάξει άρτιους φακέλους και για αυτό πήγαν από την αρχή. Τι απαντάτε;

Νομίζω ότι η θητεία που διανύουμε θεωρείτε η πιο αναποτελεσματική στην ολοκλήρωση των έργων. Σαφώς και δεν φταίνε οι μελέτες που βρήκαν. Εδώ ακόμη και έργα που είχαν ξεκινήσει, π.χ. χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων Άμφισσας, ανάγκασαν τον εργολάβο να αποχωρήσει. Αλλά και ακόμη για έργα που οι ίδιοι έκαναν τις μελέτες, όπως το έργο γα την στέγαση της Εταιρείας Φωκικών Μελετών (ΕΦΜ) στον Άγιο Γεώργιο της Δ.Ε.Άμφισσας, αποδείχθηκε ότι η δική τους μελέτη ήταν λάθος!

Θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση. Τι θα κάνετε με τα πάρκινγκ Άμφισσας και Δελφών αν εκλεγείτε;

Ειμαι σαφής. Θα δώσω αγώνα να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ούτε μια μέρα χαμένη στην επόμενη δημοτική θητεία.

Κατά γενική ομολογία ο δήμος Δελφών στο κομμάτι του τουρισμού δεν τα πάει καθόλου καλά . Πως θα μπορούσε να κινηθεί μια δημοτική αρχή για να αυξηθεί η επισκεψημότητα αλλά και οι υποδομές στην περιοχή;

Εδώ κε Μπελέρη δεν υπάρχει τουριστικό φυλλάδιο με τα σημεία ενδιαφέροντος στο σύνολο του Δήμου ώστε να είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες του τόπου μας, πώς λοιπόν να μπορέσουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα όταν δεν μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα; Από εκεί και πέρα σαφέστατα χρειάζεται μια συγκεκριμένη στρατηγική σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πώς χαρακτηρίζετε τη σημερινή δημοτική αρχή; Πού πέτυχε και πού υστέρησε;

“Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τους δημότες με έπαρση και αλαζονεία,” Μια δημοτική αρχή που αντιμετωπίζει τους δημότες με έπαρση και αλαζονεία, είναι σίγουρο ότι και το όποιο θετικό γίνεται, καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων. Νομίζω οτι ο δικός μου ρόλος πλέον, είναι να πείσω τους συνδημότες μας για την επόμενη ημέρα. Πλέον όλοι μας έχουμε κρίση και γνώση για την σημερινή κατάσταση.

. Είδαμε ότι το ψηφοδέλτιό σας είναι πολυσυλλεκτικό από πολιτικής και ιδεολογικής άποψης. Αυτό δε θα δημιουργήσει πρόβλημα συνοχής στην περίπτωση που κληθείτε να αναλάβετε τα ηνία του τόπου;;
Ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Είναι όμορφο και χρήσιμο πολιτικά και κοινωνικά να ενώνονται οι ιδέες ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και να δημιουργούνται οι συνθήκες για την παραγωγή έργου που θα σταθεί επάξια στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας. Η δική μου ευθύνη, ανάμεσα στα άλλα, είναι να προσπαθώ να διατηρώ το θετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού μας και με διάλογο και ειλικρινές ενδιαφέρον οι δυσκολίες θα ελαχιστοποιηθούν.

Τελειώνοντας θα ήθελα να μου αναφέρεις δυο λόγια για το βιογραφικό σου για να το θυμηθούν οι παλαιότεροι και να το μάθουν οι νεότεροι;

Είμαι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία). Ομιλώ περαν της Αγγλικής και την Γαλλική γλώσσα. Θήτευσα επί πενταετίας αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών και κατά τόπο Δ.Ε. Δελφών και Ιτέας για δεκαπέντε μήνες. Εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2003 και από τότε εκλέγομαι συνεχώς μέχρι και σήμερα. Είμαι παντρεμένος με την ξεναγό Γεωργία Χασιώτη και έχω έναν γιο και μια κόρη. Μένω μόνιμα στους Δελφούς, ο πατέρας μου είναι Αμφισσιωτης και υπήρξε συμβολαιογράφος Ιτέας για πολλά χρόνια, ενώ η μητέρα μου Δελφιώτισσα. Σας ευχαριστώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…