Home Εικόνες Αρχικής Λουκάς Αναγνωστόπουλος για τον ανασχηματισμό αντιδημάρχων “Ομολογία αποτυχίας της δημοτικής αρχής”
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 29 Απριλίου, 2022

Λουκάς Αναγνωστόπουλος για τον ανασχηματισμό αντιδημάρχων “Ομολογία αποτυχίας της δημοτικής αρχής”

Για ομολογία αποτυχίας κάνει λόγο ο επικεφαλής της “Ανανεωτικής Δύναμης Δελφών” κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος με αφορμή τον ανασχηματισμό αντιδημάρχων που προχώρησε ο δήμαρχος κ Ταγκαλής.
Ο κ Αναγνωστόπουλος στέκεται στη Δ.Ε. Δελφών , την οποία καλείται να διοικήσει η προηγούμενη αντιδήμαρχος κα Σεγκούνη αλλά με την ιδιότητα του άμισθου εντεταλμένου συμβούλου, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση δίνει τη χαριστική βολή στην περιοχή σε συνδυασμό με την απουσία αναπτυξιακών έργων .
Ακόμη, ο κ Αναγνωστόπουλος αναφέρεται στη Δ.Ε. Ιτέας θεωρώντας ότι η ενίσχυση της με δυο αντιδημάρχους δεν θα φέρει δραματικές αλλαγές φέρνοντας ως παράδειγμα την παιδική χαρά που παραμένει κλειστή.
Αλλά και για τον ορισμό δύο αντιδημάρχων από τη ΔΕ Άμφισσας εκτιμά ότι θυμίζει προεκλογικά κόλπα προς άγρα ψήφων
Για τις δημοτικές ενότητες Παρνασσού και Γραβιάς θεωρεί ότι οι αντιδήμαρχοί τους φαντάζουν με υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου,
Συμπερασματικά, ο κ Αναγνωστόπουλος εκτιμά ότι οδηγούμαστε προς το τέλος της δημοτικής θητείας “με παραγωγή σχεδόν μηδενικού έργου σε όλους τους τομείς”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Αναγνωστόπουλου αναφέρει:

Ομολογία αποτυχίας της
δημοτικής αρχής.

Με την απόφαση της 26ης Απριλίου ο δήμαρχος κος Π. Ταγκαλής έκανε αλλαγές στην σύνθεση των εννέα αντιδημάρχων, τόσο σε αρμοδιότητες όσο και σε πρόσωπα δημοτικών συμβούλων. Έτσι παρατηρούμε τα παρακάτω:
H Δημοτική Ενότητα Δελφών μένει «ακέφαλη», δηλαδή χωρίς κατά τόπο αντιδήμαρχο, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του σχεδίου Καλλικράτης. Η ιστορική έδρα του δήμου μας, η οποία έδωσε και το όνομά της στον Δήμο Δελφών, παρακμάζει μέρα με την ημέρα. Την χαριστική βολή της έδωσε η απόφαση του δημάρχου να αφήσει χωρίς διοίκηση την δημοτική ενότητα. Χωρίς υλοποίηση κανενός αναπτυξιακού έργου, επί μια τριετία, αφήνεται πλέον οριστικά στην τύχη της!
Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας, παρατημένη κι αυτή στην τύχη της εδώ και αρκετό καιρό, αποκτά δύο αντιδημάρχους! Έτσι φαντάζεται η σημερινή διοίκηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα της ξεχασμένης πόλης από δήμαρχο και διοικούντες. Ακόμη και η μοναδική παιδική χαρά στο παραλιακό μέτωπο, πηγή ανάσας για εκατοντάδες παιδάκια, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. Αλήθεια πως θα προχωρήσουν οι διοικούντες στα μεγάλα και ουσιώδη που χρειάζονται για να αποκτήσει η παραλιακή μας πόλη την χαμένη της αίγλη;
Η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας αποκτά επίσης δυο αντιδημάρχους. Μετά από τρία έτη απραξίας, που μάλλον αναλώθηκαν στο ράβε-ξήλωνε του κυκλοφοριακού καθώς και στην αποτυχημένη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, όλα θα διορθωθούν δια μαγείας με την σύμπραξη δύο αντιδημάρχων! Παλιά προεκλογικά κόλπα θυμίζει η κατάσταση, προς άγρα κάποιων επιπλέον ψήφων. Αποτέλεσμα μηδενικό, χωρίς δικαιολογίες.
Για τις δημοτικές ενότητες Παρνασσού και Γραβιάς, οι αντιδήμαρχοί τους φαντάζουν με υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου, όπου χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες – κατά τόπο αντιδήμαρχοι, στην ουσία παραμένουν απλοί τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας.
Στην δημοτική ενότητα Γαλαξειδίου, το μοντέλο μεταβάλλεται και έτσι από τους δύο αντιδημάρχους μέχρι εχθές, επανερχόμαστε στον έναν. Εκεί μάλλον αντιλήφθηκαν εγκαίρως την αποτυχία του συστήματος με τους δύο αντιδημάρχους και άλλαξαν ρότα.
Κοντά στους εννιά αντιδημάρχους και τρεις εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, να μοιάζουν με τους φτωχούς συγγενείς. Αφού δεν είναι αντιδήμαρχοι ας έχουν κάποιο τίτλο!
Τελευταίο αλλά εξίσου σοβαρό, το θέμα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων. Για τις ίδιες ουσιαστικά αρμοδιότητες (τουρισμός-πολιτισμός-παιδεία-αθλητισμός-κοινωνική αλληλεγγύη) υπάρχουν δύο αντιδήμαρχοι και ένας εντεταλμένος σύμβουλος. Απορίας άξιο το πώς θα δώσουν λύσεις.

Συμπερασματικά. Οδηγούμαστε προς το τέλος της δημοτικής θητείας με παραγωγή σχεδόν μηδενικού έργου σε όλους τους τομείς καθώς και στις προτεραιότητες που είχαν τεθεί από την σημερινή διοίκηση στην έναρξη της αυτοδιοικητικής θητείας και με ένα καινούριο διοικητικό σχήμα που απλώς θα παρακολουθεί τα θέματα αλλά θα αδυνατεί να δίνει λύσεις.

Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Επικεφαλής Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…