Home Δήμος Δελφών Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Προσηλίου: Ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός, ασφαλτοστρώσεις και εκμίσθωση καταστημάτων στην ατζέντα
Δήμος Δελφών - 10 Ιουνίου, 2015

Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Προσηλίου: Ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός, ασφαλτοστρώσεις και εκμίσθωση καταστημάτων στην ατζέντα

 Τους στόχους για το επόμενο διάστημα σε ότι αφορά τα έργα που θα πρέπει να γίνουν στο χωριό καθώς και το πρόβλημα με τους απλήρωτους λογαριασμούς του νερού απασχόλησαν τη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Προσηλίου  που έγινε την περασμένη εβδομάδα με την παρουσία του  Δημάρχου  κου  Παπαναγιωτόπουλου, της προέδρου  του Τ.Σ. κ. Αφροδίτης Παπαδήμα και πλήθους κόσμου. 

 
Θ. Παναγιωτόπουλος:΅«Ο δήμο μας λειτουργεί οριακά»
 
 
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος  αρχικά αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο δήμος , απόρροια της γενικότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
«Ο δήμος μας λειτουργεί οριακά . Μπορεί να υλοποιήσει μόνο τα απαραίτητα σε ύδρευση και καθαριότητα. Εκτός από το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει και ο βραχνάς των υποχρεώσεων από το παρελθόν σε εργολάβους και προμηθευτές. 
Σχεδόν κάθε εβδομάδα μας έρχεται χαρτί για το δικαστήριο από ανθρώπους που τους χρωστάμε» θα πει αρχικά και θα συμπληρώσει , για να ολοκληρώσει το παζλ της εικόνας του δήμου, ότι από 330-350 υπαλλήλους που απασχολούσε ο δήμος πριν από 3-4 χρόνια πλέον απασχολεί μόνο 200-210 με τους περισσότερους από αυτούς σε διοικητικά καθήκοντα.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι ήδη έχει κάνει παρέμβαση στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας τονίζοντας ότι είναι λάθος ο τρόπος κατανομής των χρημάτων στους δήμους να γίνεται μόνο με το πληθυσμιακό κριτήριο και όχι ταυτόχρονα με το κριτήριο της έκτασης, θέλοντας ουσιαστικά να πει ότι εμμέσως πλην σαφώς έβαλε ζήτημα αύξηση των εσόδων του δήμου καθώς ο Δελφών είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα
Επιπλέον εξήρε το έργο της προέδρου της Τ.Κ. κας Αφροδίτη Παπαδήμα για τις προσπάθειές της , ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την καθαριότητα, τους κοινόχρηστους χώρους και βεβαίως την ύδρευση.
 
Α.Παπαδήμα : « Είναι άδικο  άλλοι να πληρώνουν και άλλοι όχι»
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Αφροδίτη Παπαδήμα η οποία χωρίς περικοκλάδες και κούφια λόγια σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι κάτοικοι του χωριού να πληρώνουν και κάποιοι να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού, αφήνοντάς τους απλήρωτους για πολλά χρόνια σε σημείο που σε κάποιοι πλέον καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά,
¨»Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει στο χωριό. Άλλοι πληρώνουν και άλλοι όχι. Άλλοι έχουν υδρόμετρο και άλλοι δεν έχουν. Αυτοί που δεν πληρώνουν όμως παραπονιούνται για κάθε πρόβλημα και καλούν το δήμο να φτιάξει την όποια βλάβη. 
Στο σημείο αυτό παρενέβη ξανά ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι βάσει νόμου , από τη στιγμή που έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές δεν μπορεί να κάνει τίποτε  ωστόσο κάλεσε τους πολίτες που θεωρούν ότι έχει γίνει λάθος να απευθυνθούν με ενστάσεις  στην επιτροπή Περιβάλλοντος η οποία  υποχρεούται να τις εξετάσει και αν διαπιστώσει ότι υπήρξε κάποια βλάβη στο υδρόμετρο ή υπήρχε κάποια διαρροή νερού τότε θα κάνει την ανάλογη εισήγηση.
Τέλος  κα Παπαδήμα μιλώντας και για τους τρεις οικισμούς ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα δωθεί προτεραιότητα σε ασφαλτοστρώσεις,  στην επέκταση του ηλεκτροφωτισμού και στην εκμίσθωση των κοινοτικών καταστημάτων 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…