Home Πολιτικά - Φωκίδα Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: “Καληνύχτα κε Σαμαρά”
Πολιτικά - Φωκίδα - 15 Ιανουαρίου, 2015

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου: “Καληνύχτα κε Σαμαρά”

 Ιανουάριος του σωτήριου έτους 2015.

Όλα θα κριθούν στις επόμενες μέρες για την Πατρίδα μας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική ενόραση για να διαπιστώσεις ότι πολλά μα πάρα πολλά θα κριθούν και θα προδιαγράψουν την τύχη των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες μέσα από αυτήν την ακραία και πολωμένη αναμέτρηση. Εμείς χωρίς σε καμία περίπτωση να είμαστε αποστάτες, αλλά με πλήρη και σταθερή ιδεολογική και παραταξιακή συνέπεια, με Δημοκρατική ωριμότητα και πλουραλισμό θα προσπαθήσουμε (στο χαμηλό μέτρο των δυνατοτήτων μας) να καταγράψουμε ως εχέφρονες, νοήμονες και σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες τα δεδομένα και τα βασικά χαρακτηριστικά της εκλογικής μάχης.

 

Όταν η αδικία και αγυρτεία γίνεται σκοταδιστικός Σαμαρικός νόμος

 

Η εκλογική αυτή μητέρα των μαχών που θα είναι καθοριστική δεν αφορά μία παράταξη, ένα κόμμα ή μια ιδεολογική και πολιτική πρόταση. Η σύγκρουση αυτή ενσωματώνεται και αφορά την κοινωνία των πολλών και αδυνάμων της κατολισθαίνουσας και εξαρθρωμένης μεσαίας και χαμηλής τάξης, των καταπιεσμένων, των νεόπτωχων, των ανέργων και φορολεηλατηθέντων που δίνουν με αξιοπρέπεια τον άνισο αγώνα της επιβίωσης τους, ανεξαρτήτως των πολιτικών τους «πιστεύω». Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δημιουργήσουν μία πλατιά κοινωνική συμμαχία, ένα μεγάλο ρεύμα αμφισβήτησης, ένα ενωτικό πνεύμα με μετριοπάθεια και τόλμη, μία σκληρή τιμωρία στη Μνημονιακή αλητεία και μία καθολική ανατροπή. Γιατί πλέον όταν η κοινωνική αδικία και αγυρτεία γίνεται σκοταδιστικός Σαμαρικός νόμος τότε η τιμωρία η δημοκρατική ανατροπή, ο εξοστρακισμός είναι καθήκον των νοήμονων ενεργών πολιτών απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης, της αδράνειας, της άρνησης, της εξάρτησης και της υποτέλειας και του αυταρχικού Μνημονιακού κατεστημένου. Είναι πλέον ιστορική στιγμή που η παραπαίουσα και αιμορραγούσα κοινωνία επιζητά την απελευθέρωση της από τα βάρβαρα, ανάλγητα και καταστροφικά ατσάλινα δεσμά της από την οικονομική ασφυξία, από την ανείπωτη δυστυχία και το τέλμα της Μνημονιοκρατίας.

Είναι πλέον  καθοριστική στιγμή που η ελπίδα και η προοπτική θα αντικαταστήσει τα απομεινάρια του φόβου και της εξαθλίωσης. Είναι πλέον η στιγμή που πρέπει ο πολίτης να σταματήσει τον καταστροφικό κατήφορο από την ακραία κυβερνητική αυθαιρεσία γιατί αυτό είναι δομικό στοιχείο αυτοσεβασμού της κοινωνίας.

Είναι πλέον η στιγμή και ο χρόνος που πρέπει να μπει μία οριστική φραγή στην κομματοκρατία, στον παραγοντισμό, στην κομματική ασυλία, στην διαπλοκή και διαφθορά, στην ανομία, στην παρεοκρατία, στην κυβερνητική αυθαιρεσία και παραβατικότητα και την αναξιοκρατία, κύρια χαρακτηριστικά της Εαρινής Σαμαρονεοδημοκρατίας.

 

Η τρομοκρατία των αργυρώνητων κονδυλοφόρων

 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ξεκίνησε ανερυθρίαστα μία άνευ προηγουμένου κατάπτυστη μέθοδο προπαγανδιστικής εκστρατείας τρομοκράτησης, εκφοβισμού, ψευδολογίας αλλά και ακατάσχετης κίβδηλης υποσχεσιολογίας διανθισμένη από ακραία διχαστικά διλλήματα συνεπικουρούμενος από αργυρώνητους ή μη μηχανισμούς Μιντιακής τρομολογνανείας προσπαθώντας να εκφοβίσει βασικά τους «συντηρητικούς» πολίτες. Ατροφικοί γαλαζοπράσινοι επιβήτορες, κατακάθια απόνερα και λύματα της διαφθοράς, αλχημιστές της πολιτικής μας ζωής, επίσημοι θεσμικοί έμποροι και λαθρέμποροι του φόβου και της διαπλοκής εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου ολομέτωπη εκστρατεία φόβου, καταστροφής, ολικής διάλυσης και τυχοδιωκτικής αστάθειας μέσα από έναν αχανή ζωολογικό κήπο κονδυλοφόρων  και αναλυτών της τηλεδιδακτορίας. Σκοπός τους η κατατρομοκράτηση και κινδυνολογία ότι μετά την απομάκρυνση της κοινοπραξίας της γαλαζοπράσινης νομενκλατούρας είναι και επέρχεται το χάος.

Ο άκρατος κυνισμός των «τηλεδημοσιογράφων» καλυμμένος με καθολικό έλλειμμα Δημοκρατίας αλλά με περίσσευμα «Γκαιμπελισμού» και τηλεδικτατορίας είναι ο ακρογωνιαίος  λίθος της Σαμαρικής προπαγάνδας που μέσα στα σκοτεινά και ανήλιαγα κομματικά καταγώγια, ιερατεία και κονκλάβια της εξουσίας προσπαθούν να χειραγωγήσουν να προπαγανδίσουν και να παραπληροφορήσουν την κοινωνία.

Έτσι σπεκουλάροντας, βυσσοδομώντας, ψευδολογώντας και κινδυνολογώντας με ρητορική μίσους και ακραίων διχαστικών διλλημάτων προσπαθούν να χειραγωγήσουν την εμβρόντητη χειμάζουσα και θνησιγενή κοινωνία.

 

Ακροδεξιοί θηρευτές και κομματικοί σκοταδιστές

                                             

Ο λαός όμως αυτός που δεν ανήκει στην συνομοταξία των Λωτοφάγων έχει μνήμη αποφασιστικότητα και απύθμενη ενέργεια και όταν χρειαστεί θέλει πλέον να ανασηκωθεί να σταθεί στα πόδια του και να καταστρέψει οριστικά και αμετάκλητα την Προκρούστεια κυβερνητική κλίνη.

Όσες μετεγγραφές και αν κάνετε, όσες ετερόκλητες συμμαχίες και αν υπογράψετε όσους πολιτικούς αστέγους επαίτες διακονιάρηδες και γυρολόγους και αν προσαρτήσετε, όσους παραταξιακούς τυχοδιώκτες και λακέδες προσάψετε, όσες άνοες τηλεοπτικές περσόνες και αν αποκτήσετε, όσους κομματικούς σκοταδιστές, αλχημιστές και θηρευτές αγκαλιάσετε, όσους ακαδημαϊκούς ανεγκέφαλους και παράφρονες ενσωματώσετε, όσους  ιντριγκαδόρους και ρουσφετολόγους και αν αφομοιώσετε, το σύνδρομο του φόβου παλαιοδεξιάς κοπής, ελάχιστα θα μετρήσει. Μαζί με τους πάτρωνές σας και τους εξωθεσμικούς «Πρωτεσταντικούς φίλους» μαζί με τους θεσμικούς «Οικονομικούς Εθνικιστές» μαζί με τον δογματισμό, την αδιαλλαξία και τον «στραβισμό» που διακατέχεσθε θα σας κατατρέχουν οι κολασμένες Ερινύες για να σας θυμίζουν ότι εσείς προκαλέσατε την κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή, την ασυνάρτητη ταξική οικονομία, την αποτυχημένη ανάπτυξη, την ακαταλόγιστη και ακατανόμαστη φορολεηλασία, την εγκαθίδρυση της Ξενοκρατίας και την ελλειμματική και ανάπηρη Δημοκρατία.

 

Εναλλακτική πολιτική πρόταση

 

Ο κακοήθης, απεχθής, δύσοσμος, ανθυγιεινός και μεταλλαγμένος οδικός πολιτικός χάρτης του κ. Σαμαρά δεν έχει πλέον καμία αξιοπιστία και φερεγγυότητα γιατί χαράχθηκε από κομματικούς Ανοιξιάτικους ανεγκέφαλους μισθοφόρους και  εγκάθετους κομισάριους γιατί πλέον το ιδεολογικό και αξιακό κέντρο βάρους της Ελληνικής μετριοπαθούς πειθαρχημένης κοινωνίας έκανε κάποια σαφή και οριστική διαπίστωση. Διαπίστωσε ότι κάποιο άλλο κόμμα, κάποια άλλη παράταξη, με ευθύνη, γνώση, περίσκεψη, αγωνιστικότητα, αρχές και αξίες, εμφανίζεται ως η μόνη σχετικά σοβαρή, βατή και ρεαλιστική πολιτική πρόταση που είναι σε θέση να επιλύσει βασικές του ανάγκες ορθώνεται πλέον στο πολιτικό στερέωμα. Αυτή λοιπόν η εναλλακτική πρόταση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την ταξική κρίση, την λιτότητα, την ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή, την κατολίσθηση της μεσαίας και χαμηλής τάξης εφαρμόζοντας την Αξιοπρέπεια, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Κοινωνική συνοχή και Δικαιοσύνη, την Διαφάνεια, την Συλλογικότητα την Δημοκρατία. Είναι αυτοί που θα είναι ασυμβίβαστοι, που δεν θα υποκλίνονται στις επιταγές και στα κελεύσματα των μαύρων ασύδοτων αγορών, είναι αυτοί που θα σηκώσουν το ανάστημά τους στον ακρατοαυταρχικό καπιταλισμό, είναι αυτοί που θα αγωνιστούν για να ξαναβρούν οι Έλληνες την χαμένη και ποδοπατημένη αξιοπρέπεια τους.

 

Ασύμμετρη και απάνθρωπη κοινωνική πολιτική

 

Ο αγώνας τους θα είναι δύσκολος, ανηφορικός, ποικιλόμορφος, «αιματηρός», γιατί απέναντι τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν και αντιπαλέψουν με τους ασύδοτους, άπληστους ντόπιους και ξένους ολιγάρχες, μεγαλοφοροφυγάδες, αρπακτικές ελίτ, βαρόνους του μαύρου πλούτου. Αυτοί αποτελούσαν και αποτελούν τους ακραιφνείς και αφανείς συμμάχους που αβαντζάρουν το νεοφιλελέυθερο, αντικοινωνικό Λουδοβίκειο κυβερνητικό όχημα θεωρώντας ότι αυτό καθιστά αποκλειστικό μοναδικό και ακέραιο δίαυλο προς το μεγάλο κεφάλαιο την ασύδοτη κερδοσκοπία και πλούτο και ότι μέσω αυτού και μέσω μιας Εαρινής κομματικής αγέλης θα διατηρήσουν τον έλεγχο της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής διαδικασίας της κυβερνητικής υποταγής, της εξάρτησης, της αναξιοπρέπειας, της απελπισίας και ασύμμετρης ή συμμετρικής πολιτικής από τις δυνάμεις του σκοτεινού παρελθόντος και της στασιμότητας.

Αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν πολιτικά αναχώματα (ΚΙΔΗΣΟ – ΓΑΠ) με ζόμπι και νεκραναστημένους καραγκιόζηδες, αυτοί συντηρούν σε στεγανά οστεοφυλάκια τα λείψανα του ΠΑΣΟΚ, αυτοί οι ίδιοι δημιουργούν ετερόκλητα Ποτάμια για να αρδεύσουν Μνημονιακά χαλασμένα μιντιακά χωράφια των Μεγκαλομποστανολόγων.

 

Λύτρωση

 

Το φουσκωμένο κοινωνικό ποτάμι της απογοήτευσης, της εξαθλίωσης, της ταξικής λιτότητας, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της οργής, της τιμωρίας ετοιμάζεται όμως να ξεχειλίσει ψάχνοντας ένα χαμόγελο, μια δικαίωση, μία λύτρωση, μία ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, μία φωτεινή κι ελπιδοφόρα προοπτική, ένα σταμάτημα του μαύρου κατήφορου και της παρακμής, μία Ανατροπή, μία ελπίδα για τον μέσο Έλληνα που θέλει να ξαναπάρει τη ζωή πίσω του. Και θα την ξαναπάρει γκρεμίζοντας τα τείχη οριστικά και αμετάκλητα της Μακιαβελικής απανθρωπιάς, τα ηλεκτροφόρα αγκαθωτά σύρματα της Σαμαρικής πολιτικής και του Εαρινού αυταρχισμού απελευθερώνοντας τις δυνάμεις του Κοινωνισμού, του Ριζοσπασπισμού και της Δημοκρατίας.

 

 

Υ.Γ.

 

Πάντως κε Σαμαρά σε ένα διαπρέψατε και παίρνετε άριστα. Κατορθώσατε να μεταλλάξετε τη Ν.Δ και αφού την κατακερματίσατε μεταμορφώσατε ικανούς παραδοσιακούς φανατικούς κεντροδεξιούς σε Αριστερούς ψηφοφόρους. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πολιτική πρωτοτυπία για τη διαχείριση της ήττας σας. Καληνύχτα σας κε Σαμαρά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…