Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Κώστας Λίβας :“Αγώνας ζωής και θανάτου την Κυριακή με το Ρήγα Φεραίο”
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 15 Φεβρουαρίου, 2013

Κώστας Λίβας :“Αγώνας ζωής και θανάτου την Κυριακή με το Ρήγα Φεραίο”

Ο Κώστας Λίβας είναι γνωστός στα ποδοσφαιρικά στέκια της Φωκίδας. Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς θα δει το όνομα του γραμμένο. Έχει «φάει με το κουτάλι»  τις τοπικές κατηγορίες ενώ έχει διατελέσει και επί σειρά ετών βοηθός αλλά και πρώτος προπονητής στο Φωκικό , τόσο στη Δ΄ όσο  και στη Γ΄ κατηγορία,
Άνθρωπος έξυπνος , με πολλές γνώσεις προπονητικής φέτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Γραβιάς, την οποία ανέλαβε πέρυσι και την ανέβασε στη Δ ΄Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Γραβιάς ουσιαστικά φτιάχτηκε από το μηδέν. Από πέρυσι υπάρχουν μόνο 2 παίχτες , Οι  άλλοι με δικιά τους επιλογή, μας το τόνισε αυτό ο  Κώστας, προτίμησαν να φύγουν και  τότε αναγκάστηκαν να κάνουν συνολικά 18 μεταγραφές., όλοι όμως από τις γύρω περιοχές , ενώ στην ομάδα αγωνίζονται  τέσσερις Φωκιδείς οι : Κορομπίλης, Καρδαράς, Γιαγκής και Λεοντής.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου η ομάδα της Γραβιάς έκανε καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα και ήταν μέσα στο στόχο της , στην παραμονή  η οποία αυτομάτως θα οδηγούσε είτε στη νέα κατηγορία που λένε ότι θα δημιουργηθεί με την αναδιοργάνωση , είτε το πολύ-πολύ να παρέμεινε στην ίδια,
Από τότε όμως πέρασαν πέντε αγωνιστικές και η ομάδα δεν έχει πάρει νίκη, έχει κάνει κοιλιά και σήμερα βρίσκεται κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Που οφείλεται αυτό ; 

 «Πράγματι, στον πρώτο γύρο συγκεντρώσαμε 15 βαθμούς και όλοι μας ήμασταν ευχαριστημένοι γιατί ο αρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή . Μετά όμως άρχισαν τα προβλήματα . Πρώτο και βασικό μας πρόβλημα είναι ότι χάσαμε το βασικό μας τερματοφύλακα, τον Κοκονδύνη ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με την ΑΕ Λεονταρίου και εκτίει ποινή πέντε αγωνιστικών (έχουν περάσει οι τρεις)
Έπειτα , σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης και οι διαιτητικές αστοχίες.
Με τον Αμπελωνιακό έκτος έδρας δεν μας έδωσαν καθαρό, πέναλτι στο 0-0, με το Λεοντάρι εντός μας ακυρώνει πεντακάθαρο γκολ, όπως και στο ματς με την Ελασσόνα. Αυτά τα λάθη μας στοίχησαν τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά που λέω είναι δικαιολογίες. Ίσως πάλι απλά η ομάδα , κάποιοι παίχτες να είναι ντεφορμέ και κάποια στιγμή να επανέλθουμε» θα δηλώσει στην ΩτΦ ο Κώστας για να συνεχίσει τονίζοντας ότι ουσιαστικά το εντός έδρας ματς της Κυριακής με το  Ρήγα Φεραίο είναι  ματς  ζωής και θανάτου και ότι τυχόν απώλεια θα σημάνει τον υποβιβασμό.
«Έχουμε ακόμη επτά παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Τέσσερα εντός  με Ρήγα Φεραίο , Λαμία, Δωτιέα Αγιάς και Αμπελωνιακό  και τρία εκτός με Αίολο, Καρδίτσα , Λεοντάρι . Από αυτά τα παιχνίδια πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε  τα πέντε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Για αυτό λέω ότι το κυριακάτικο ματς είναι καθοριστικό και κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα είναι καταδικαστικό για εμάς. Πάντως θεωρώ τη θέση μας εντελώς πλασματική γιατί η ομάδα μας αξίζει να είναι πολύ πιο πάνω.»

Στο σημείο αυτό τον ρωτήσαμε  για τον αν ενισχύθηκε η ομάδα το Δεκέμβριο.

«Πήραμε δύο παίχτες. Τον Κουρλό από το Βελούχι και τον Χριστοδούλου από τον ΠΑΣ Λαμίας» θα απαντήσει ενώ στην ερώτηση αν επεδίωξε να συνεργαστεί στενότερα με το Φωκικό , με την έννοια να πάρει κάποιους παίχτες μας απάντησε: «Μίλησα με κάποιους παίχτες που είναι στους Νέους ή δεν αγωνίζονται αρκετά αλλά δεν θέλησαν να έρθουν. Μιλάω για τους Ζαχαρόπουλο, Κοντογεώργο, Γεωργουσόπουλο και τον τερματοφύλακα Συμψοιρή. Για να είμαι όμως ειλικρινής με τη διοίκηση δεν μιλήσαμε καθόλου για το θέμα »

Όταν όμως τον ρωτήσα  για τον  κόσμο της Γραβιάς και η απάντηση του , για να πω την αλήθεια,   με ξάφνιασε :

«Δυστυχώς, ο κόσμος της Γραβιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής δεν μας βοηθά. Στα εντός έδρας παιχνίδια έρχονται μόνο λίγα άτομα από τη Γραβιά και οι γονείς των παιδιών που αγωνίζονται. Περίμενα πολύ περισσότερους αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα  . Ίσως , όταν παλαιότερα η ομάδα είχε ανεβεί στην Γ΄ Εθνική να έκαναν πράξη το όνειρο και τώρα να μπούχτισαν. Παλαιότερα όμως  πήγαιναν και από την Άμφισσα αρκετοί φίλαθλοι. Φέτος  όμως τίποτε, ίσως λόγω οικονομικών προβλημάτων γιατί όπως και να το κάνουμε η βενζίνη και το εισητήριο κοστίζουν»

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στα οικονομικά της ομάδας:


«Ευχαριστούμε πολύ τον κο  Παπαϊωάννου που είναι ο βασικός χορηγός και αιμοδότης της  ομάδας. Ευχαριστώ επίσης τον πρόεδρο της ομάδας κο Σάκη Τσικνή ο οποίος έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα» ενώ όταν του υπενθυμίσα ότι ο κος Πανουργιάς Παπαιωάννου είναι και πρόεδρος του ΠΑΣ Λαμίας, που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο με τη Γραβιά  θα απαντήσει: «Το κατανοώ αυτό. Ο κος Παπαϊωάννου είναι από τη Γραβιά. Εκεί είναι το πατρικό του και η έδρα των επιχειρήσεων του. Όμως και η Λαμία είναι μεγάλη πόλη και εκεί χτίζει  σπίτι όπου και θα κατοικήσει μελλοντικά,. Θεωρώ απολύτως λογικό λοιπόν να θέλει να βοηθήσει και το χωριό του και τη Λαμία , η οποία παρεμπιπτόντως δεν αξίζει να αγωνίζεται σε αυτή την κατηγορία»

Για το κύπελλο Φωκίδας :

 Αφού θα μας αποκαλύψει ότι τα βρήκαν με τους Νέους του Φωκικού και ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει 20 Φεβρουαρίου θα σημειώσει ότι τον ενδιαφέρει η κατάκτηση του κυπέλου και ότι η ομάδα του είναι φαβορί «αρκεί βεβαίως να το αποδείξουμε και στο γήπεδο γιατί ανέκαθεν ο θεσμός του κυπέλου είχε τις περισσότερες εκπλήξεις»

Τέλος όταν τον ρώτήσαμε για το παρασκήνιο της φυγής του από το Φωκικό , σαν σήμερα 14 Φεβρουαρίου του 2011,  μας απάντησε απλά ότι αυτή ήταν η επιλογήν της διοίκησης και δεν έχει να σχολιάσει κάτι ενώ όταν του θέσαμε το ερώτημα αν θα ξαναπήγαινε ως προπονητής στην ομάδας θα απαντήσει ότι « θα το σκεφτόμουν αρκετά καλά…..» ευχόμενος ωστόσο τα καλύτερα για την ομάδα της καρδιάς του και στη φετινή της περιπέτεια στη Β΄Εθνική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…