Home Εικόνες Αρχικής Κοπίασε πολύ και έχει δίκιο να καμαρώνει για το έργο
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 21 Αυγούστου, 2023

Κοπίασε πολύ και έχει δίκιο να καμαρώνει για το έργο

 

Για το έργο της αποκατάστασης της εκκλησίας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ιτέα αναφέρθηκε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κΠέγκυ Αραβαντινού, η οποία κοπίασε ιδιαίτερα για την ένταξη του έργου ως ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Συγκεκριμένα ανέφερε τα κάτωθι:
«Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την χάρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ιτέας μας! Η εκκλησία μας κατασκευάστηκε το 1870 και έγινε ενορία το 1912 με το ΦΕΚ47Α.
Σε αυτήν λειτούργησε πολλά χρόνια ο αγαπημένος μου Πατέρας Νικόλαος Παρασκευάς. Παρότι το κτίριο της εκκλησία μας καταπονήθηκε από σεισμούς, η επιμονή του πατέρα και η φροντίδα όλων, αποκατέστησε της βλάβες. Μια από τις τελευταίες ανησυχίες του πατέρα Νικολάου ήταν ο χρωματικός καλλωπισμός εξωτερικά και εσωτερικά, η συντήρηση αγιογραφιών, και η στερέωση υπερθύρων, του μνημείου, (έχει ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής και θεωρείτε νεότερο μνημείο-παρότι δεν έχει χαρακτηριστεί).
Το 2018 πριν αποσυρθεί στο θεραπευτήριο, ο Πατέρας μας, ζήτησε μαζί με τους τότε επιτρόπους Ι. Θεοδώρου, Ν. Θάνου και Α. Αγγελακόπουλο, την συνδρομή της Περιφέρειας. Την επιθυμία του ακολούθησαν με ζήλο, τόσο ο Πατέρας Ηλίας, όσο και ο Πατέρας Νεκτάριος, καθώς και σύσσωμο το εκκλησιαστικό συμβούλιο στο οποίο είχε προστεθεί και ο κ. Λ. Ταλιαμπές. Την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη των ικριωμάτων, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης έκαναν συνάδελφοι μηχανικοί δωρεά, οι οποίοι προς τιμή τους δεν θέλησαν να δημοσιευθεί το όνομά τους.
Την έγκριση μικρής κλίμακας έτρεξε τον Ιούλιο του 2018, η τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Φωκίδας. Αρχές του 2019 η τότε Περιφερειακή Αρχή της οποίας αποτέλεσα κύριο μέλος, χρηματοδότησε με 44.000ευρώ το έργο από τους ΚΑΠ της Περιφέρειας.
Στην πορεία με φροντίδα του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπάνου ξεπεράστηκαν διαδικαστικά θέματα με την προγραμματική και αισίως το 2021, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από την τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Φωκίδας το έργο.Μπορεί η αποκατάσταση των εκκλησιών να μην είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά οφείλουμε να φροντίζουμε τα Μνημεία και τους Χώρους Πολιτισμούς μας.
Πολλές φορές πρέπει να ξεπερνάμε αρμοδιότητες και στερεότυπα προκειμένου να βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη και να δίνουμε προοπτική ανάπτυξης στα ιστορικά κέντα των οικισμό μας!»

Εξέπληξε πολλούς

Η υποψηφιότητα της κ.Πέγκυς Αραβαντινού εξέπληξε πολλούς πραγματικά που δεν περίμεναν να τη δουν ξανά στο πλευρό του Φάνη Σπανού. Και δεν το περίμεναν, όχι επειδή δεν έχει κάνει πολύ μεγάλη και σοβαρή δουλειά για τη Φωκίδα, αλλά λόγω των πολύ κακών σχέσεων της με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο, ο οποίος ολόκληρη την τετραετία δε σταμάτησε να χυδαιολογεί κάθε φορά που αναφερόταν στο πρόσωπό της.

Δεν είναι σαν το 2019

Για την κ.Αραβαντινού τα πράγματα δεν είναι σαν το 2019, αλλά πολύ καλύτερα. Η ίδια έχει δείξει και αποδείξει την εργατικότητά της, ενώ παρότι όλη αυτή την τετραετία δεν ήταν εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος έλυσε πολλά προβλήματα της περιοχής και μάλιστα επενέβαινε εκεί ο κ. Δελμούζος αποδείκνυε την αναποτελεσματικότητα και την απροθυμία του.
Η ίδια παραμένει δυνατή έχοντας όλους τους ισχυρούς φίλους και τις συμμαχίες που είχε εξασφαλίσει το 2019, συν ότι απέναντί της, ο μεγάλος πολιτικός ανταγωνιστής της, δεν είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος, δημοφιλής και λαοφιλής, αλλά ένας αυτοδιοικητικός που δοκιμάστηκε και το έργο του είναι μηδαμινής πολιτικής αξίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Άμφισσα, μια πόλη με βαθιά μπασκετική ιστορία»

Η παρουσίαση του βιβλίου «Άμφισσα, μια πόλη με βαθιά μπασκετική ιστορία» του Νίκου Παν. Πα…