Home Φθιώτιδα Κλειστή η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας λόγω….βλάβης στο κλιματιστικό
Φθιώτιδα - 17 Ιουλίου, 2019

Κλειστή η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας λόγω….βλάβης στο κλιματιστικό

  Η βλάβη στο κλιματιστικό είναι η επίσημη αιτία που οδήγησε σε αναστολή της λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας η οποία εξυπηρετεί όλη τη Στερεά Ελλάδα  και βεβαίως τη Φωκίδα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Lamia Report αλλά και άλλα αθηναϊκά ειδησεογραφικά μέσα το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε ότι όλες οι νεκροψίες – νεκροτομές πραγματοποιούνται στις Υπηρεσίες της Αθήνας ή του Πειραιά και όχι στη Λαμία που είναι υπεύθυνη για την Περιφέρεια Στερεάς.
Μάλιστα το τελευταίο θλιβερό περιστατικό που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα με το θάνατο 62χρονου οικογενειάρχη στην Αμφίκλεια, η νεκροψία – νεκροτομή ανατέθηκε στο Πανεπιστημιακό του Ρίου που δέχτηκε εκτάκτως να εξυπηρετήσει περιστατικό από τη Λαμία.
Όταν το θέμα έψαξαν οι συνάδελφοι του LamiaReport ανακάλυψαν ότι αρχικά οι ιατροδικαστικές πράξεις δεν γίνονταν επειδή δεν υπήρχε νεκροτόμος στην Υπηρεσία ενώ όταν βρέθηκε η υπηρεσία συνέχισε να βρίσκεται κλειστή με επίσημη δικαιολογία ότι δεν δουλέυει το κλιματιστικό λόγω βλάβης
 Μάλιστα η συγκεκριμένη «αιτία» έχει γνωστοποιηθεί προς τις άλλες Αρχές του τόπου, από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κ. Αποστολία Ακριβούση, ώστε να γνωρίζουν ότι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας δεν μπορεί να κάνει νεκροψίες – νεκροτομές. 
 
Μα πόσο σημαντική μπορεί να είναι αυτή η βλάβη ώστε να μη λειτουργεί μια ολόκληρη υπηρεσία; Πόσο δύσκολο άραγε είναι να φτιαχτεί ένα κλιματιστικό;
Επισήμως η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αποστολία Ακριβούση, αναφέρει πως η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Λαμίας έχει πιστοποιήσει τις βλάβες. Με ποια άραγε αρμοδιότητα, αφού είναι υπηρεσία του Νοσοκομείου και δεν υπάρχει έστω μια προγραμματική σύμβαση που να αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση άλλων Νομικών Προσώπων; Φυσικά στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας μιας τόσο σημαντικής Υπηρεσίας όπως η Ιατροδικαστική και εφόσον είναι στο ίδιο κτίριο, καλά έκανε και βοήθησε να αναγνωριστούν οι βλάβες. Ποιος όμως έπρεπε να ενδιαφερθεί να τις φτιάξει και μέχρι πότε θα ταλαιπωρείται ο κόσμος που μέσα στον πόνο του τρέχει στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο;
Σοβαρό θέμα και με τα μολυσματικά απόβλητα της Ιατροδικαστικής
Το ερώτημα δεν είναι φιλολογικό και κρύβει μια άλλη κόντρα πολύ πιο… άγρια, που ξέσπασε πρόσφατα μεταξύ των δύο Νομικών Προσώπων. Το Νοσοκομείο αρνήθηκε – μετά από πολλές υποχωρήσεις και εξυπηρετήσεις – να συνεχίσει να μαζεύει τα μολυσματικά απόβλητα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και η τελευταία επέταξε τους δύο από τους τέσσερις νεκροθαλάμους για την αποθήκευσή τους εωσότου βρεθεί ανάδοχος (;).
Αυτή η κίνηση κατέστησε ουσιαστικά ανενεργό το νεκροτομείο, καθώς οι τέσσερις θάλαμοι συγκοινωνούν μεταξύ τους και θα ήταν επικίνδυνο να μπει σορός στους άλλους δύο θαλάμους αφού θα μπορούσε να μολυνθεί.
Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε επίσης την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει σχηματιστεί σχετική ποινική δικογραφία.
Ίσως όλα τα παραπάνω ουδόλως να ενδιαφέρουν τον πολύ τον κόσμο. Το βασικό ερώτημα είναι πότε θα ξαναγίνουν νεκροψίες – νεκροτομές στη Λαμία.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …