Home Πολιτικά - Φωκίδα ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ
Πολιτικά - Φωκίδα - 16 Ιουλίου, 2022

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΆΜΦΙΣΣΑΣ

Τα καμένα του ελαιώνα και την αγορά της Άμφισσας επισκέφτηκε σήμερα ο Α. Τσίπρας

Είναι να αναρωτιέται κανείς, τι περίμενε να δει στον ελαιώνα της Άμφισσας που δεν το είδε π.χ. στο Μάτι επί διακυβέρνησής του; 

Τα αποτελέσματα από αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής με τις ελλείψεις, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, την ανεπάρκεια σε μέσα και υποδομές, την απουσία μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών, βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα είπε σε όσους είδαν να γίνεται στάχτη για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 10 χρόνια το βιός τους, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας και της ανεπάρκειας του “επιτελικού” κράτους, έδωσαν την εντύπωση ότι δεν απευθυνόταν σε κατοίκους της περιοχής αλλά της χώρας των λωτοφάγων.   

Απέφυγε βέβαια να αναφέρει ότι οι αποζημιώσεις και οι ενισχύσεις που δικαιούνται οι πυρόπληκτοι, περνάνε μέσα από τους “κόφτες” του ποσοστού που κάηκε, των ορίων ηλικίας, της χιλιομετρικής απόστασης, κλπ, προκειμένου να μείνουν εκτός οι περισσότεροι. 

Τα κριτήρια των αποζημιώσεων από τις καταστροφές, φυσικά και δεν τα άλλαξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποτελούν εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας στους κανονισμούς της ευρωενωσιακής αγροτικής πολιτικής, την οποία ο Α. Τσίπρας και το κόμμα του με τόση θέρμη υπηρετούν.

Όσο για τους μαγαζάτορες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα που συνάντησε στην “περατζάδα” απ’ την αγορά της Άμφισσας, τα αποτελέσματα και της δικιάς του διακυβέρνησης, είναι ορατά σε κάθε γωνιά της πόλης, τα ζει στο πετσί της κάθε λαϊκή οικογένεια.

Καμία προσμονή απ’ αυτούς που μας έφεραν ως εδώ δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες και συνταξιούχοι του τόπου μας, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, με νέους φόβους, με την ανασφάλεια για το μέλλον.   

Σήμερα αποτελεί μονόδρομο η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίχως αυταπάτες για τους δήθεν προοδευτικούς σωτήρες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν την σκυτάλη για να συνεχίσουν το έργο της ΝΔ.

Η πραγματική προοπτική σήμερα βρίσκεται στον συνολικό αγώνα αντιπαράθεσης µε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, µε την εξουσία των μονοπωλίων, µε τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, για την εργατική – λαϊκή εξουσία, την μόνη που μπορεί να υπηρετήσει τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα.

Η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στους αγώνες και τις εκλογές είναι συμβολή στον αγώνα για αυτήν την προοπτική, για τη μόνη διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και το αναγκαίο για τον 21ο αιώνα

 

1 Σχόλιο

  1. Α, να και τα καλόπαιδα! Το “Μάτι” και σεις, ε; Μαντέψτε ποιοι άλλοι το έχουν σημαία τους! Δεν έχει πλάκα να σας βλέπει ο κόσμος να ξεφτιλίζεστε έτσι. Και δεν έχει γιατί πολλοί στην οικογένειά τους έχουν κάποιον που θυσίασε τα χρόνια του ή και τη ζωή του, και άλλοι που υπέφεραν για τις ιδέες και για το ΚΚΕ, το παλιό ΚΚΕ. Ετούτο, ούτε να το ακουν δεν θέλουν, τέτοιο δεκανίκι που κατάντησε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…