Home Πολιτικά - Φωκίδα Ι. Μπούγας: “Ήρθε η Ώρα”
Πολιτικά - Φωκίδα - 22 Ιουνίου, 2015

Ι. Μπούγας: “Ήρθε η Ώρα”

    Σε συνέντευξή μου, που παραχώρησα προ μηνός περίπου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η Ώρα της Φωκίδας», είχα ενθέρμως υποστηρίξει ότι εάν τα πράγματα σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων οδηγούνταν σε αδιέξοδο, ο πρωθυπουργός όφειλε να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και από κοινού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ζητήσουν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

   Όταν δημοσιεύθηκε η συνέντευξη ελάχιστοι πίστευαν ότι υπάρχει πιθανότητα να μην επιτευχθεί συμβιβασμός. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρούσε ότι καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν θα διακινδύνευε την ρήξη και ότι μετά από ένα θέατρο ρόλων με θεατές τους λαούς της Ευρώπης θα υπογραφόταν η πολυπόθητη συμφωνία.

   Δυστυχώς φθάσαμε στο μη περαιτέρω, στο μέχρι χθες αδιανόητο. Να κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα υπό συνθήκες τραγικής ειρωνείας. Την ώρα που οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης προσβλέπουν σε οικονομική ανάκαμψη,  μόνη και απομονωμένη η Ελλάς ν΄αντιμετωπίζει το φάσμα της ασύντακτης χρεοκοπίας.

   Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κρισιμότερη για το έθνος στιγμή, αποδεικνύεται ανεπαρκής. Τα πρόσωπα που κρατούν στα χέρια μας τις τύχες του τόπου και του λαού δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Όλο και περισσότεροι αμφιβάλουν για τις ικανότητες, αλλά και τις προθέσεις τους. Τις αμφιβολίες επιτείνουν η προσωπικότητα των πρωταγωνιστών, η ιδεολογικής τους προέλευση και οι διακηρυγμένες ή ανομολόγητες θέσεις τους.

   Ο βασικός πρωταγωνιστής ο πρωθυπουργός της χώρας, αναρριχήθηκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη των πολιτικών του αντιπάλων. Στηρίχθηκε για να κερδίσει τις εκλογές κι εξακολουθεί δυστυχώς να στηρίζεται για να διατηρήσει την ανοχή πλέον του λαού, σε ακραία λενινιστικής έμπνευσης δημαγωγική ρητορεία, υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, εν γνώσει της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθούν. Παρόλο, που επέτυχε τον στόχο του να γίνει πρωθυπουργός, η απειρία του, η έλλειψη επαρκούς παιδείας, η στρεβλή γνώση της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και η άγνοια των κανόνων, βάσει των οποίων λειτουργεί η ευρωπαϊκή ένωση, δεν του επιτρέπουν ν΄ αντιληφθεί πλήρως και να εκτιμήσει ορθώς τις διαμορφούμενες έκτακτες συνθήκες, ώστε να λάβει τις αναγκαίες για την πατρίδα μας αποφάσεις.

   Πρωτοκλασάτοι υπουργοί της Κυβέρνησης όπως ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Στρατούλης, ο κ. Βούτσης, ο κ. Μπαλτάς, αλλά και η Πρόεδρος της Βουλής, που εκπροσωπούν την επικρατήσασα κομμουνιστική τάση στο ΣΥΡΙΖΑ, απομόνωσαν τις φιλοευρωπαϊκές φωνές στο κόμμα και δυναμιτίζουν απροσχημάτιστα κάθε προσπάθεια συμφωνίας. Περιχαρακωμένοι στις ιδεοληπτικές εμμονές τους, επαναστατικές καρικατούρες από άλλη εποχή, νοσταλγούν μια νέου τύπου Ένωση Κομμουνιστικών Κρατών με Τράπεζα, που θα δανείζει σε άγνωστο ακόμη νόμισμα τους ενδεείς και φαντασιώνονται την χώρα σαν σοβιετική δημοκρατία.

   Οικονομολόγοι –περιλαμβανομένων και των Υπουργών Οικονομικών της Κυβέρνησης– με τεράστια ποσά καταθέσεων και το σύνολο των συμφερόντων τους στο εξωτερικό, εξασκούνται στις αιρετικές περί παιγνίων θεωρίες τους, πειραματιζόμενοι με τη χώρα και τον λαό της, εάν και πώς οι ακαδημαϊκές αυτές θεωρίες μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης που γίνεται μάλιστα σε ακραίες για την Ελλάδα συνθήκες, με πολύπειρους και μορφωμένους πολιτικούς ηγέτες στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, τους οποίους επιχειρούν να εκβιάσουν για «πολιτικές λύσεις» σε ένα πρόβλημα, που αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο δανεισμό διάσωσης στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.

   Την εικόνα συμπληρώνει ο κ. Καμμένος και οι συνεργάτες του, οι οποίοι, παρά τα όσα προεκλογικώς διατείνονταν ότι θα είχαν το ρόλο του συνετού εταίρου, στηρίζουν άκριτα κάθε επιλογή της Κυβέρνησης για να συνεχίσουν ν΄ απολαμβάνουν το μερίδιό τους στη νομή της εξουσίας.

   Με αυτή τη σύνθεση οι πιθανότητες να επιτύχει συμφωνία η Κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας είναι δυστυχώς περιορισμένες. Πολλοί άλλωστε πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί, υποκρινόμενοι ότι διαπραγματεύονται σκοπίμως καθυστερούν  κι εξωθούν τα πράγματα στα άκρα, ώστε η συμφωνία να καταστεί αδύνατη, λόγω των επαχθέστατων όρων, που θα συνεπάγεται και η (αποφασισθείσα πριν τις εκλογές) ρήξη να εμφανιστεί, με ευθύνη των εταίρων, μονόδρομος.

   Ακόμη όμως κι αν επιτευχθεί συμφωνία, οι εσωκομματικές συγκρούσεις θα είναι τόσο σφοδρές και τα ρήγματα στη συγκυβέρνηση χαώδη που δεν θα επιτρέψουν την υπερψήφισή της από τα κόμματα που την στηρίζουν, με αποτέλεσμα να εκτεθεί για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός και η χώρα.

   Έτσι η συνέχιση της διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του, οδηγεί αναπόδραστα σε εθνική ταπείνωση. Στην άμεση ή με βασανιστική βραδύτητα επερχόμενη χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από την ευρωπαϊκή ένωση που, υπό τις παρούσες συνθήκες, εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους, τους οποίους πρόσφατα επισήμανε εύστοχα ο υπουργός κ. Πανούσης.

   Οι εκλογές ή το δημοψήφισμα δεν μπορούν πλέον να διασώσουν τον κ. Τσίπρα. Σύντομα οι δημοσκοπικές ψευδαισθήσεις θα διαλυθούν. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του χωρίς να το αντιληφτούν αυτοπαγιδεύθηκαν στα αδιέξοδα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν για τους άλλους. Δεν μπορούν να ζητούν εκλογές ή δημοψήφισμα για να διαχειριστούν το χάος αυτοί που το προκάλεσαν. Εάν παρά ταύτα προκηρυχθούν θα γίνουν υπό συνθήκες ακραίας πόλωσης, που δεν θα εγγυώνται την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού. Με την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και συνακόλουθης ανυποληψίας, τους πολίτες σε απόγνωση και όλες τις δομές του κράτους να καταρρέουν.

   Ο Πρωθυπουργός έχει την ιστορική ευθύνη να περιορίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και τη δημοκρατία συνέπειες και ν΄ αποτρέψει ένα νέο εθνικό διχασμό. Πρέπει άμεσα να υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτηση της Κυβέρνησής του και με τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό πολιτική προσωπικότητα γενικής αποδοχής, που θα του παρασχεθεί πλήρης εξουσιοδότηση να επιλέξει τα μέλη της και καθορίσει ελεύθερα την σύνθεσή της. Αποστολή και ταυτόχρονα εθνικό χρέος της Κυβέρνησης θα είναι η διατήρηση της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση και η άμεση λήψη μέτρων σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η μεταναστευτική πολιτική.

   Η παρούσα Βουλή θα στηρίξει την κυβέρνηση αυτή για όσο χρόνο απαιτηθεί μέχρι να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες, οι οποίες θα εγγυώνται την κανονική διεξαγωγή εκλογών.

   Ελπίζω οι εκλογές αυτές να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή για τη χώρα. Να επιτρέψουν τη δημιουργία νέων ή τη ριζική μετεξέλιξη των υφιστάμενων πολιτικών σχηματισμών, χωρίς αναφορά στο φαύλο πολιτικό παρελθόν, με ανθρώπους ικανούς που θα διακρίνονται για την αγάπη τους για την πατρίδα και την διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στο λαό μας, αμετάκλητα και αταλάντευτα αφοσιωμένων στην υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ήρθε η ώρα!

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Δικηγόρος

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…