Home Εικόνες Αρχικής Γιωργος Γεωργαντας, υποψήφιος προεδρος στη ΤΚ Δροσοχωρίου: “Δεν είναι θετικό το έργο του σημερινού προέδρου”

Γιωργος Γεωργαντας, υποψήφιος προεδρος στη ΤΚ Δροσοχωρίου: “Δεν είναι θετικό το έργο του σημερινού προέδρου”

ΩτΦ: Γιατί επιλέξατε να διεκδικήσετε την προεδρεία στην ΤΚ. Δροσοχωρίου και γιατί στο πλευρό του κ Ταγκαλή;

Γ.Γ. : Επέλεξα να διεκδικήσω την Προεδρία της κοινότητας Δροσοχωρίου λόγω της ανιδιοτελούς αγάπης μου για το χωριό μου από το οποίο και κατάγομαι και λόγω της σημερινής κατάστασης της κοινότητας η οποία δεν ικανοποιεί την συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών μου . Τάχθηκα στο πλευρό του κυρίου Ταγκαλή , διότι εκτιμώ το έργο και την προσπάθεια που έχει κάνει ήδη ως Δήμαρχος στο Δήμο Δελφών , ενώ και στις συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του έχω πειστεί ότι ενδιαφέρεται για την κοινότητα Δροσοχωρίου.

ΩτΦ: Ποια είναι τα βασικότερες ελλείψεις υποδομών που έχει το χωριό σήμερα
Γ.Γ. : Οι βασικότερες ελλείψεις υποδομών που έχει σήμερα το χωριό, είναι η κακή οδοποιία που συνδέει την κοινότητα με το κεντρικό δίκτυο , ( αρμοδιότητα της περιφέρειας ) που δυστυχώς αποτρέπει κόσμο από την επίσκεψη σε αυτό , η κακή οδοποιία εντός της κοινότητας , οι μη καθαρισμένοι δρόμοι που οδηγούν στα ελαιοκτήματα και στα αγροτεμάχια των συγχωριανών μου, και η έλλειψη τρόπου αξιοποίησης των νερών της κοινότητας .

ΩτΦ: Πείτε μου ένα έργο ή μια παρέμβαση που θα κάνετε πάση θυσία αν εκλεγείτε στο τιμόνι της κοινότητας
Γ.Γ. : Οι παρεμβάσεις που επιθυμώ να κάνω αν εκλεγώ είναι η βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας , η δημιουργία υποδομών για την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της κοινότητας , η επαναλειτουργία της ταβέρνας στην πλατεία της κοινότητας . Γενικότερα δεσμεύομαι ότι θα είμαι στο πλευρό των συγχωριανών μου για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύπτουν και λειτουργώντας δημοκρατικά θα επιδιώξω να προγραμματίζω συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να έχω πλήρη ενημέρωση και να μπορώ να λειτουργώ άμεσα .

ΩτΦ:. Πως κρίνετε το έργο του σημερινού προέδρου;
Γ.Γ. : Το έργο του σημερινού προέδρου δεν μπορώ να το κρίνω σε καμία περίπτωση θετικά , διότι δεν έχω διαπιστώσει παρεμβάσεις για το κοινό ώφελος και έργο στην κοινότητα , ενώ και από ένα βίντεο το οποίο ανήρτησε στο μέσο δικτύωσης facebook φέρεται να επισκεύασε τις τουαλέτες στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας , έργο όμως το οποίο αποδεδειγμένα έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσοχωρίου , του οποίου είμαι Πρόεδρος και καμία σχέση με αυτό δεν είχε ο κύριος Δημητρίου. Οι μοναδικές παρεμβάσεις που έγιναν από τον σημερινό Πρόεδρο ( ρίψη πίσσας ) ήταν σε σημεία ενδιαφέροντος γύρω από την οικία που διαμένει όταν ανεβαίνει στην κοινότητα , ενώ παράλληλα είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι δεν είχε αρμονική συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της κοινότητας , ο οποίος αποτελεί ζωντανό κύτταρο για το χωριό μας , αλλά αντίθετα ήταν απόλυτα αρνητικός να παραχωρήσει τον κοινοτικό χώρο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού μας (με απειλές έξωσης) για τις ανάγκες του πολιτιστικού μας συλλόγου , ενώ δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος για τον σκοπό αυτό στην κοινότητα. Μάλιστα λόγω της προφορικής άρνησής του Προέδρου αναγκαστήκαμε ως Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου να ζητήσουμε εγγράφως την αίθουσα της κοινότητας ήδη από 18 Μαΐου 2023 και η έγγραφη απάντηση του κυρίου Δημητρίου εκκρεμεί μέχρι και σήμερα, καθώς δεν μας έχει γνωστοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

ΩτΦ:Ποιο είναι το προσωπικό σας διακύβευμα για τις εκλογές;
Γ.Γ. : Το προσωπικό μου διακύβευμα για τις εκλογές είναι να γίνει το χωριό μας λόγω της μικρής απόστασής της από την Άμφισσα , ελκυστικό όχι μόνο για τους συγχωριανούς μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.Να επαναλειτουργήσει η ταβέρνα στην πλατεία του χωριού μας η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή ήδη από το έτος 2021, να βελτιωθεί η εσωτερική οδοποιία της κοινότητας και η οδοποιία που συνδέει την κοινότητά μας με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Δήμου Δελφών με τις απαιτούμενες ενέργειες και την συνεργασία της Περιφέρειας , να επιδιώξω σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών την δημιουργία υποδομών ώστε να μην παραμένει ανεκμετάλλευτος και να χάνεται κυριολεκτικά ο υδάτινος πλούτος της κοινότητάς μας, να υπάρχει αγαστή συνεργασία μου ως Προέδρου της κοινότητας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κοινότητας , συνεργασία η οποία πάντοτε υπήρχε με εξαίρεση την τελευταία 4ετία . Να σημειώσω τέλος ότι είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και δεν υπάρχει κανένα προσωπικό μου συμφέρον πίσω από την απόφασή μου να διεκδικήσω την Προεδρία της κοινότητας. Μοναδικό μου κίνητρο για την ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι η αγνή αγάπη μου για το χωριό μου , του οποίου είμαι “γέννημα θρέμμα” κυριολεκτικά και η καλύτερη κατάσταση που θέλω να βρεθεί από την σημερινή , που θεωρώ ότι της αρμόζει. Τέλος δεσμεύομαι ότι σε περίπτωση εκλογής μου , στο τέλος της θητείας μου θα κάνω απολογισμό όχι μόνο του έργου και των πεπραγμένων μου , αλλά και της χρήσης των εξόδων κίνησης , με το οποίο θα καλύψω αποκλειστικά ανάγκες της κοινότητας , λειτουργώντας αποκλειστικά για το κοινοτικό όφελος .

ΩτΦ:Πως οραματίζεστε το Δροσοχώρι σε τέσσερα χρόνια αν τελικά εκλεγείτε;
Γ.Γ. : Οραματίζομαι να γίνει το χωριό σημείο ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας όχι μόνο για τους συγχωριανούς μου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας και των γύρω κοινοτήτων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…