Home Κοινωνικοί φορείς Ιωάννης Γερμανός, δικηγόρος με γνώσεις οικονομικών
Κοινωνικοί φορείς - 19 Ιουλίου, 2019

Ιωάννης Γερμανός, δικηγόρος με γνώσεις οικονομικών

 Τον πρώτο του επιστημονικό  συνεργάτη  που θα στελεχώσει το γραφείο των Αθηνών ανακοίνωσε χτες ο νέος βουλευτής Φωκίδας κ Ιωάννης Μπούγας.

Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Γερμανό, δικηγόρο με γνώσεις οικονομικών, λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Freiburg της Γερμανίας και υποψήφιο διδάκτορα Νομικής.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ Μπούγας σκοπός της συνεργασίας “ είναι η άριστη προετοιμασία στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, η αξιοποίηση των ευκαιριών που θα δοθούν από το νομοθετικό πλαίσιο και η χρήση όλων των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να προωθηθούν, ν΄ αναδειχθούν κι επιλυθούν τόσο γενικότερα ζητήματα, όσο και ιδίως ζητήματα, που αφορούν τη Φωκίδα και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.”
 
Σε ότι αφορά τα  κριτήρια επιλογής του κ. Γερμανού  ο κ Μπούγας σημείωσε ότι ήταν αποκλειστικά “το ήθος, η επιστημονική επάρκεια και η ετοιμότητά του ν΄ ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις των νέων του υποχρεώσεων.”
 
Το βιογραφικό του κ. Ιωάννη Γερμανού.
 
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
-Εκπαιδευτήρια Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου
-6ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Αττικής
-5ο Λύκειο Αμαρουσίου Αττικής
Αποφοίτηση με γενικό βαθμό «Άριστα»
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
-Βασικές σπουδές στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Αποφοίτηση με βαθμό «Λίαν καλώς»
-Επαγγελματική συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο «Αλ. Οικονόμου & Συνεργάτες» (Αστικό – Εμπορικό Δίκαιο)
-Μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) στην έδρα του Αστικού Δικονομικού Δικαίου της Νομικής του Πανεπιστημίου Freiburg, υπό τον καθηγητή και Εφέτη Δικαστή R. Stürner – Αποφοίτηση με βαθμό «Magna Cum Laude»
-Απόκτηση δικηγορικής άδειας – Εγγραφή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
-Νομικές υπηρεσίες (διενέργεια ενόρκων διοικητικών και προανακριτικών εξετάσεων) στο Δικαστικό Τμήμα της Σχολής Ικάρων, κατά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων
-Μέλος του Κυρίου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο)
-Υποψήφιος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (έδρα Αστικού Δικονομικού Δικαίου – θέμα διατριβής: «Η ανάκληση των δικαστικών αποφάσεων»)
 
-Συνεργάτης Noμικής Υπηρεσίας στην Τράπεζα Eurobank Ergasias (Aναγκαστική Eκτέλεση – Τραπεζικό Δίκαιο)
-Συνεργάτης της Εποπτείας του Ασφαλιστικού Συστήματος της Τραπέζης Ελλάδος ως πιστοποιημένος επόπτης – εκκαθαριστής (αρθ. 237 ν. 4364/2016)
-Ίδρυση δικηγορικού γραφείου (Αστικό – Εμπορικό και Τραπεζικό Δίκαιο)
-Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) σε πρόγραμμα αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας – Αδειοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων
 
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
-Διπλωματική εργασία στα γερμανικά με θέμα: «Κωλύματα αναγνώρισης αλλοδαπών διαιτητικών αποφάσεων στην Ελλάδα και την Γερμανία» Νομική Σχολή του Φράιμπουργκ, αξιολογήθηκε με βαθμό «Magna Cum Laude»
-Μελέτη στα γερμανικά με θέμα: «Προσωρινή δικαστική προστασία μέ-σω κρατικών δικαστηρίων στη διαδικασία της Διαιτησίας», Νομική Σχολή του Φράιμπουργκ, αξιολογήθηκε με βαθμό «Magna Cum Laude»
-Εργασία με θέμα: «Προνόμια και ασυλίες των Διεθνών Οργανισμών», αξιολογήθηκε με βαθμό «Λίαν καλώς»
-Εργασία με θέμα: «Εγκληματολογικές έρευνες», αξιολογήθηκε με βαθμό «Άριστα»
 
-Μελέτη με θέμα: «Δίκαιη δίκη και Δημόσιο Δίκαιο», αξιολογήθηκε με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ”.
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
-Συμμετοχή στην Ερμηνεία του Αστικού Κώδικα (επιμέλεια: Ν. Λεοντή) – σχολιασμός των άρθρων ΑΚ 440 έως 470 (εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, υπό έκδοση)
-Σχολιασμός δικαστικών αποφάσεων για τη διαδικασία ασφαλιστικής εκκαθάρισης στην Επιθεώρηση Εμπορικού Δικαίου (Τεύχος 2/2014, εκδ. ιΜεντζελόπουλος)
-Μελέτη στα γερμανικά με θέμα «Συγκριτική προσέγγιση του νομικού πλαισίου της προσωρινής δικαστικής προστασίας σε υποθέσεις διεθνούς εμπορικής διαιτησίας στην Ελλάδα και τη Γερμανία» στη διεθνή νομική επιθεώρηση Revue hellénique de droit international (Τεύχος 2/2010, εκδ. Σάκκουλα)
-Σχολιασμός και απόδοση της από 28.5.2008 απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γερμανίας στο νομικό περιοδικό Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας (Τεύχος 6/2009, εκδ. Σάκκουλα)
-Δημοσίευση άρθρων: «Ανοχή, αποχή κι ενοχή» και «Ομπάμα – όραμα ή ουτοπία;» στην εφημερίδα Καθημερινή.
-Εισήγηση στα γερμανικά στο νομικό συνέδριο των Πανεπιστημίων Βιέννης και Αθηνών υπό τον καθηγητή W. Rechberger με θέμα: «Ευρωπαϊκός εκτελεστός τίτλος» (Βιέννη)
-Εισήγηση στο γερμανικό σεμινάριο διδακτόρων του καθηγητή της Νο-μικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Freiburg R. Stürner με θέμα: «Ασφαλιστικά μέτρα στη διαδικασία της Διαιτησίας στην Ελλάδα και την Γερμανία» (Freiburg).
-Μέλος ερευνητικού προγράμματος υπό τους καθηγητές των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Harvard και Michigan, A. Miller και Μ. Reimann, με θέμα: «Δίκαιο των Η.Π.Α. και ηπειρωτικά δίκαια» (Freiburg)
-Επιλογή στην αντιπροσωπεία της Νομικής Σχολής Αθηνών υπό τους καθηγητές Ν. Κλαμαρή, Γ. Ορφανίδη, B. Hess, J. Prütting, W. Roth για σειρά νομικών σεμιναρίων Πολιτικής Δικονομίας στην γερμανική γλώσσα από κοινού με τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Χαϊδελβέργης, Κολωνίας και Νυρεμβέργης
 
ΓΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Αγγλικά
Γερμανικά
Ιαπωνικά
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …