Home Δήμος Δελφών «Ιφιγένεια» το ψηφοδέλτιο Αναγνωστάκη
Δήμος Δελφών - 24 Μαρτίου, 2019

«Ιφιγένεια» το ψηφοδέλτιο Αναγνωστάκη

 Οργή στο στρατόπεδο Παναγιωτόπουλου για την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόνομο ψηφοδέλτιο

«Ιφιγένεια» το ψηφοδέλτιο Αναγνωστάκη
-Ισχυρά στελέχη του Δημάρχου που στήριζαν το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζουν ρότα. –Ισχυρή και η πίεση που δέχονται από τον δικό τους κόσμο. –«Να πάνε να κάνουν εκλογές με τις δικές τους δυνάμεις», τονίζει ισχυρό αυτοδιοικητικό στέλεχος της παράταξης Παναγιωτόπουλου. 
 
Ντόμινο εξελίξεων και σοβαρές ανακατατάξεις φέρνει η αυτόνομη κάθοδος του π.δημάρχου κ. Νίκου Εμμανουήλ, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν ανακοινώνεται επίσημα. 
 
Οργισμένες αντιδράσεις
 
Η απόφαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου του Βουλευτή κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής στο στρατόπεδο του νήν Δημάρχου κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου και κυρίως στα αριστερά του στελέχη, που μέχρι σήμερα στήριζαν έμπρακτα, τόσο το Βουλευτή, όσο και το περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Πλέον είναι σαφές ότι κόβουν κάθε γέφυρα με το κυβερνών κόμμα, αλλά κυρίως στρέφονται ευθέως κατά του Περιφερειακού ψηφοδελτίου. «Είναι μεγάλη η πίεση που δεχόμαστε. Ο κόσμος που μας στηρίζει και ήταν έτοιμος να συνταχθεί στο πλευρό του κ. Αναγνωστάκη δεν θα το κάνει πια και το δηλώνει ξεκάθαρα. Η απόφασή τους να κατεβούν αυτόνομα, σημαίνει ότι και για το περιφερειακό τους θα κατεβούν με τις δικές τους δυνάμεις», δηλώνει ισχυρό αυτοδιοικητικό στέλεχος του κ. Παναγιωτόπουλου. 
Η οργή που διαφαίνεται είναι σαφές ότι θα ξεσπάσει στο «κεφάλι» του περιφερειακού ψηφοδελτίου και μάλλον για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό ήταν κάτι που είχε εκτιμήσει και μετρήσει καλά, πριν αποφασίσει την κίνησή του.
 
Δεν το πήραν έτσι
 
Η εκτίμηση ότι σε περίπτωση που δεν περάσει στο Β γύρο το ψηφοδέλτιο του κ. Εμμανουήλ, θα αποτελέσει μια καλή δεξαμενή για την παράταξη Παναγιωτόπουλου, δεν πείθει κανένα από τα αριστερά στελέχη του, που ξέρουν ότι αφενός στον πρώτο γύρο θα τους στερήσει υποψηφίους, αλλά και σημαντικό μερίδιο των δικών τους ψήφων. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι δεδομένο ότι αντλούν σημαντικά από την κεντροαριστερά. 
Εξάλλου, όπως και αν κινηθούν απέναντι στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις στο Β γύρο. «Δεν υπάρχει περίπτωση η συγκεκριμένη παράταξη να στηρίξει τον κ. Ταγκαλή τη 2η Κυριακή. Ακόμη και αν το έκαναν όμως, είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάκουε ο κόσμος. Οπότε έτσι και αλλιώς, είτε το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε όχι στο δεύτερο γύρο αυτοί οι ψήφοι είναι δικοί μας», μας λέει. 
 
Δεν τους πείθουν
 
Ακόμη όμως και τα επιχειρήματα που ακούγονται από πολλά στόματα Συριζαίων δεν είναι ικανά να κατευνάσουν τα πνεύματα. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να συρθεί να υποστηρίξει έναν εκ των δυο «δεξιών», το «λιγότερο ή τον περισσότερο δεξιό» όπως λένε πολλοί δικοί τους. Ήθελαν να κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο και να εκπροσωπηθούν. «Δεν είναι δυνατόν κυβερνών κόμμα, που έχει προσθέσεις δυνάμεις στη Βουλή και δεν έχει χάσει, να μην είναι σε θέση να κατεβάσει ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο», έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα πολλοί Συριζαίοι.
 
Τους είχαν προτείνει
 
Από την πλευρά πάντως του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του υπενθυμίζουν ότι η κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου και ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος είχαν δεχτεί πρόταση να ηγηθούν ψηφοδελτίου ή εναλλακτικά να οδηγήσουν στην έξοδο το σημερινό δήμαρχο, να αναλάβουν την παράταξη αυτή και να τους στηρίξει το κόμμα. Κανένας από τους δυο δεν δέχτηκε, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να δείξουν ότι αναγνωρίζουν την αξία των αυτοδιοικητικών που συμμετέχουν στον κ. Παναγιωτόπουλο και θέλησαν να τους τιμήσουν. 
‘Εντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …