Home Εικόνες Αρχικής Ικανοποιήθηκε το αίτημα Φάκου για έργα 9 εκ ε. στα καμένα στη Δωρίδα
Εικόνες Αρχικής - Π.Ε. Φωκίδας - 25 Νοεμβρίου, 2022

Ικανοποιήθηκε το αίτημα Φάκου για έργα 9 εκ ε. στα καμένα στη Δωρίδα

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση του περιφερειακού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Μπάμπη Φάκου, ο οποίος από την πυρκαγιά του 2021 στη Δωρίδα είχε ζητήσει έργα αποκατάστασης 9 εκ ευρώ και τα «πήρε» τώρα.

Σε ανακοίνωσή της παράταξης Πατρίδα μας η Στερεά αναφέρονται τ’ ακόλουθα:

«Με παρέμβαση μας στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας την Τρίτη 31-8-2021 ζητήσαμε έργα άμεσης αποκατάστασης και πρόληψης κίνδυνων στις υποδομές της Π. Ε. Φωκίδας στην περιοχή της καταστροφικής πυρκαγιάς στον δήμο Δωρίδος.
Επίσης στο Περιφερειακό συμβούλιο την Τετάρτη 1-9-2021 ο περιφερειακός μας σύμβουλος Μπάμπης Φάκος έκανε αναλυτική αναφορά στην καταστροφική πυρκαγιά ενημερώνοντας το Περ. Συμβούλιο και πήραμε την διαβεβαίωση του περιφερειάρχη ότι το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Περ. Συμβούλιο. Ακολουθεί η πρόταση του συνδυασμού μας.
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Δήμο Δωρίδος και συγκεκριμένα τη Δ.Ε. Τολοφώνας και τμήμα της Δ.Ε. Λιδορικίου στις 5 Αυγούστου 2021 προκλήθηκαν βλάβες σε Δημόσιες Υποδομές και λοιπές ιδιοκτησίες με συνέπεια την κήρυξη των ανωτέρω περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μετά την πρώτη καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την εν λόγω καταστροφική πυρκαγιά σε δημόσιες υποδομές αρμοδιότητας Π.Ε. Φωκίδας και προκειμένου να ληφθεί η απαιτούμενη αντιπλημμυρική προστασία προτείνουμε την ένταξη του ακολούθου έργου αποκατάστασης των βλαβών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΣΑΕΠ 866 του προγράμματος σ\δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ή στη ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών ή σε άλλη σχετική ΣΑΕ του Υπουργείου Υποδομών ή άλλου υπουργείου με τίτλο:
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 05-08-2021 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ π/υ 8.800.000,00€» με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φωκίδας με τα ακόλουθα υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: « ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ – ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ Π/Υ 3.200.000,00€»

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ, ΑΡΣΗ ΠΡΟΣΧΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΜΑΤΩΝΠΕΡΙΟΧΗΣ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ – ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ Π/Υ 5.600.000,00€»

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Ο ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΑΚΟΣ»

Μάλιστα, στις 3/2/22 ο κ. Φάκος είχε επανέλθει για το θέμα με την κάτωθι ερώτηση προς τον περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο:

ΘΕΜΑ : Έγκριση προϋπολογισμού και υλοποίηση παρεμβάσεων για «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 05-08-2021» συνολικού Π/Υ 9.600.000,00 €, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φωκίδας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Με απόφαση της η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας μας στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης νέου έργου στην ΣΑΕΠ 866 ή στην ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών Π/Υ 9.600.000,00€ για την αποκατάσταση ζημιών Δημόσιων Υποδομών από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε Κοινότητες του Δήμου Δωρίδος από 5-8-2021 με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ» και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Π.Ε. Φωκίδας.

Αντίστοιχες προτάσεις έγιναν για τις Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες ΘΑΛΕΙΑ-ΙΑΝΟΣ και πρόσφατα για τις καταστροφικές πυρκαγιές της Β. Εύβοιας. Όλες οι ανωτέρω προτάσεις Π/Υ/ περίπου 180.000.000,00€ εντάχθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο σε διάφορες συλλογικές αποφάσεις και θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει έργα αποκατάστασης

Είχαμε προτάξει με δική μας πρωτοβουλία ως παράταξη στην Οικονομική Επιτροπή αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά σε υποδομές ενώ είχαμε καταθέσει και αρχική πρόταση κοστολόγησης με την ένταξη του έργων αποκατάστασης των βλαβών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΣΑΕΠ 866 του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ή στη ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών ή σε άλλη σχετική ΣΑΕ του Υπουργείου Υποδομώ με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 05-08-2021

Ερωτάσθε:

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του πρακτικού 35/08-09-2021, Θέμα 31 και ΑΔΑ: Ψ9ΚΜ7ΛΗ-Χ7Τ στάλθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο;

Αν στάλθηκε, ασκήθηκαν οι απαιτούμενες πιέσεις από την Περιφερειακή Αρχή;

Είχαμε κάποια απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο;

Γιατί μέχρι σήμερα, επειδή παρακολουθούμε στενώς το θέμα, δεν βλέπουμε κάποια θετική έκβαση στο θέμα αυτό. Μήπως οι κάτοικοι του Δήμου Δωρίδος και γενικότερα Φωκίδας είναι κάτοικοι κατώτερου Θεού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …