Home Δήμος Δελφών Θ.Παναγιωτόπουλος: «Ποιες αρχές σας επιτάσσουν να καταψηφίζετε τα έργα κε Ταγκαλή;»
Δήμος Δελφών - 19 Φεβρουαρίου, 2019

Θ.Παναγιωτόπουλος: «Ποιες αρχές σας επιτάσσουν να καταψηφίζετε τα έργα κε Ταγκαλή;»

  Μονομερώς συνεχίζει τον προεκλογικό διάλογο ο Δήμαρχος κ. Θ.Παναγιωτόπουλος

«Ποιες αρχές σας επιτάσσουν να καταψηφίζεται τα έργα κε Ταγκαλή;»
-«Οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις έφεραν στη διάρκεια της θητείας κάποιες προτάσεις και ορισμένες από αυτές έγιναν αποδεκτές», τονίζει. 
 
 
Επιμένει σε προεκλογικό διάλογο ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Παναγιώτη Ταγκαλή και τον συνεχίζει μονομερώς, εστιάζοντας στα έργα αυτή τη φορά. 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αυτή τη φορά θέτει το κρίσιμο ζήτημα των έργων, απαριθμώντας μερικά από όσα επιχειρήθηκαν τα οποία καταψήφισε ο κ. Ταγκαλής, όπως ισχυρίζεται. Τον καλεί εξηγήσει τους λόγους της πρακτικής του και τον ρωτά «πόσο ταιριάζει στη σύγχρονη Αυτοδιοίκηση να μην εξετάζει την ουσία των πραγμάτων, αλλά να λέει αφοριστικά «όχι σε όλα», για λόγους αρχής;»
Επιπλέον αναφέρει ότι ποτέ ο κ. Ταγκαλής δεν έφερε μια πρόταση, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που έφεραν και κάποιες από αυτές, όπως τονίζει, έγιναν δεκτές. 
Στη δημόσια επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
 
ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
 
Ο δημόσιος διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και γι’ αυτό θα συνεχίσω να προσκαλώ σ’ αυτόν τον κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, έστω και αν στην αρχική μου πρόσκληση δεν ανταποκρίθηκε, παρά μόνο υπεξέφυγε και μάλιστα με ύφος ειρωνικό δυστυχώς.
Ο λόγος για τον οποίο απευθύνομαι στη φάση αυτήν αποκλειστικά σ’ έναν συνυποψήφιό μου είναι διότι τούτος υπήρξε ο κύριος αντίπαλός μου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αφού μαζί συναγωνιστήκαμε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014. Συνεπώς υπήρξε αυτός που έφτασε πιο κοντά απ’ όλους τους άλλους για να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του Δημάρχου Δελφών.
Επομένως φέρει αυξημένη ευθύνη έναντι των συνδημοτών μας, οι οποίοι του απέδωσαν σημαντική εκλογική δύναμη και τον έφεραν ένα σκαλί κάτω από τη θέση του δημάρχου. Τον ρωτώ λοιπόν ευθέως για δύο επιπλέον ζητήματα:
Στη διάρκεια της παρούσας θητείας ο Παναγιώτης Ταγκαλής και η δημοτική του ομάδα καταψήφισαν (είτε ψήφισαν «παρών», που θεωρείται αρνητική ψήφος κατά τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων) την υλοποίηση μιας σειράς έργων και δράσεων του Δήμου Δελφών, που εμείς εντάξαμε στο Τεχνικό μας Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό μας. 
Τέτοια εντελώς ενδεικτικά ήταν: Η επισκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Γαλαξιδίου, η αναβάθμιση του Διυλιστηρίου Άμφισσας, η επισκευή του Παρθεναγωγείου Γαλαξιδίου, η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τον Άγιο Μηνά Δεσφίνας, η εγκατάσταση νέου ενεργειακού φωτισμού στους Δελφούς, η μελέτη του περιφερειακού δρόμου Άμφισσας, η εγκατάσταση του καλύμματος πισίνας στο Κολυμβητήριο Ιτέας, η επισκευή του Θεάτρου στο Κάστρο της Άμφισσας, η αναβάθμιση πολλών Παιδικών Χαρών του Δήμου, η ίδρυση νέου βρεφικού τμήματος στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ιτέας, η αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο «Χριστολιάς Καμπεράκης», η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της οικίας Πανουργιά και πολλά άλλα.
Ακόμη και πολύ πρόσφατα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (12 Φεβρουαρίου 2019) η μείζων μειοψηφία καταψήφισε την ένταξη έργων, όπως η διαμόρφωση του Χώρου Στάθμευσης Βαρέων Οχημάτων, η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στο μισό Δήμο Δελφών, το Κέντρο Εκπαίδευσης Επικίνδυνων Καταστροφών, η κατασκευή σύγχρονου τάπητα σε 6 γήπεδα σχολείων του Δήμου μας…
Για ποιο λόγο το έπραξε αυτό; Διαφωνούσε επί της ουσίας; Δεν ήθελε να υλοποιήσει τα έργα αυτά ο Δήμος μας; 
Αν πάλι ισχύει αυτό που αρκετές φορές επικαλέστηκε, ότι δηλαδή καταψηφίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου «για λόγους αρχής», αναρωτιέμαι τι είδους «αρχές» είναι αυτές…
Πόσο ταιριάζει στη σύγχρονη Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με όρους παρωχημένης κεντρικής πολιτικής σκηνής;
Πόσο ταιριάζει στη σύγχρονη Αυτοδιοίκηση να μην εξετάζει την ουσία των πραγμάτων, αλλά να λέει αφοριστικά «όχι σε όλα», για λόγους αρχής;
Στη διάρκεια της παρούσας θητείας και επί τεσσεράμισι χρόνια ο κ. Ταγκαλής δεν έφερε ουσιαστικά ούτε μία πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Ούτε δημόσια (λ.χ. διά του Τύπου…) δεν πρότεινε κάτι συγκεκριμένο: Ένα έργο, μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία, έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης δομών και υπηρεσιών. Τίποτα. Περιορίστηκε μόνο σε κριτική και αποδόμηση των προτάσεων της δημοτικής αρχής.
Αντίθετα οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις έφεραν στη διάρκεια της θητείας κάποιες προτάσεις και ορισμένες από αυτές έγιναν αποδεκτές.
Δεν εκτιμά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι η έλλειψη θετικού λόγου και προτάσεων σε όλη τη διάρκεια της θητείας του αποτελεί ένα πολιτικό ζήτημα; Πώς το εξηγεί στους συμπολίτες μας; 
 
Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …