Home Δήμος Δελφών Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις από την νέα υποψηφιότητα στο δήμο Δελφών – Βρίσκουν έκφραση οι δυσαρεστημένοι
Δήμος Δελφών - 24 Μαρτίου, 2019

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις από την νέα υποψηφιότητα στο δήμο Δελφών – Βρίσκουν έκφραση οι δυσαρεστημένοι

 Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις από την νέα υποψηφιότητα στο δήμο Δελφών

Βρίσκουν έκφραση οι δυσαρεστημένοι
-Οι όποιοι ενδοιασμοί εστιάζουν στο ερώτημα τι θα κάνει η παράταξη Εμμανουήλ αν δεν περάσει στο δεύτερο γύρο.
-Μεγάλα και γνωστά ονόματα δείχνουν πρόθυμα να ακολουθήσουν το νέο σχήμα αν τους προταθεί. 
 
Μπορεί η ανανέωση που είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να έρθει από έναν πρώην δήμαρχο που απέχει από τα κοινά από το 2006; Στην περίπτωση του δήμου Δελφών φαίνεται ότι μπορεί, καθώς η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Εμμανουήλ σχολιάστηκε θετικά από ουκ ολίγους συμπολίτες μας που δεν έβρισκαν την έκφρασή τους στις υφιστάμενες παρατάξεις. 
 
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται
 
Το προηγούμενο διάστημα σημαντική μερίδα συμπολιτών μας θεωρούσε ότι εγκλωβίζεται σε επανάληψη του εκλογικού σκηνικού του 2014 και εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του που δεν υπάρχει κάτι νέο να μπει στην κρίση της κοινωνίας. 
Στην υποψηφιότητα του κ. Εμμανουήλ, φαίνεται ότι αναγνωρίζουν την παράταξη που δεν υπήρχε, ενώ ολοένα και περισσότερα στόματα, την περιγράφουν ως «καθαρά κεντροαριστερή έκφραση. Πιστεύουν μάλιστα, ότι ο π.Δήμαρχος συγκεντρώνει τη συμπάθεια πασόκων και συριζαίων.
Οι «δεξιοί»
 
Μέχρι τώρα, γενική πεποίθηση είναι ότι οι δυο δυνατές παρατάξεις που θα παλέψουν σοβαρά για το δημαρχιακό θώκο είναι αυτές των κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου και Παναγιώτη Ταγκαλή. Την προηγούμενη φορά και δεδομένου ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράστηκε, ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων μετακινήθηκε στο σημερινό δήμαρχο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και υποστήριξε επίσημα του Πολίτες το Προσκήνιο, δεν έπεισε τους «νεόφερτους» τότε ψηφοφόρους, καθώς οι επιδόσεις της συγκεκριμένης παράταξης δε συνάδουν με τα ποσοστά που του έφεραν λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριου του 2015, την έδρα. 
Ωστόσο, οι ψηφοφόροι που διασπάστηκαν στις παρατάξεις των κ. Ταγκαλή και Παναγιωτόπουλου, πάντα ένοιωθαν «ξένο σώμα» τους δυο επικεφαλής που πρόσκεινται στη ΝΔ και δεν το έκρυψαν ποτέ. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, όλο και περισσότεροι έλεγαν ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο «δεξιούς», δείχνοντας ότι υπάρχει μια τάση, μένει να δούμε το επόμενο διάστημα πόσο μεγάλη είναι, που δεν εκπροσωπείται. Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει η παράταξη του κ. Εμμανουήλ και από τα πρώτα δείγματα φαίνεται ότι μπορεί να το πετύχει, αν είναι μια καλά σχεδιασμένη υποψηφιότητα με στρατηγική και στοχοθεσία. 
 
Οι λόγοι που ο κ. Εμμανουήλ μπορεί να δώσει διέξοδο
 
Ο κ. Εμμανουήλ ανήκει στην αριστερά και μάλιστα στο δήμο Ιτέας το 2002 είχε εκλεγεί με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Η πορεία του είναι γνωστή και ιδιαίτερα σεβαστή στο χώρο της κεντροαριστεράς, τον οποίο και υπηρετεί έως σήμερα. Η δημοτική του αρχή αποτελούταν από σειρά εξέχοντων στελεχών τους κέντρου και της αριστεράς, με πολλούς από αυτούς να διαθέτουν μεγάλη εκλογική δύναμη και να έχουν διαγράψει μια αξιοπτρόσεχτη πορεία στη συνέχεια. Φτάνει μόνο να αναφέρουμε ότι στο δυναμικό της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής ήταν ο κ. Τάκης Μπεχλιβανίδης, μετέπειτα περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και ο κ. Γιάννης Αγγελέτος που το 2014 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και λίγους μήνες μετά υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αν και η ανακοίνωση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μετρά μόλις λίγα τρία εικοσιτετράωρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που προέρχονται από την κεντροαριστερά και δηλώνουν πρόθυμοι να τον ακολουθήσουν. Μάλιστα, δυο εβδομάδες πριν είχε συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον κ. Σάββα Γιαννοσπύρο, στον οποίο είχε προτείνει συνεργασία και ήταν θετικός και δεκτικός σε αυτή την προοπτική. 
 
Έχει ψηφοδέλτιο
 
Ο κ. Εμμανουήλ μπορεί να ανακοίνωσε σήμερα, αλλά έχει κάνει σημαντική δουλειά το προηγούμενο διάστημα. Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι έχει ήδη σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιό του, ενώ οι ίδιες πληροφορίες υπόσχονται εκπλήξεις με πολλά γνωστά ονόματα, αυτοδιοικητικούς που έχει εκτιμήσει η τοπική κοινωνία και που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί μη βρίσκοντας έκφραση στις παρατάξεις που κατέβαιναν. 
Μένει το αμέσως επόμενο διάστημα να δούμε αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, μέχρι που μπορεί να εξελιχθεί αυτή η υποψηφιότητα και σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάσει ή ακόμη και να ανατρέψει τις εξελίξεις. 
 
Ο δεύτερος γύρος
 
Αν και οι αντιδράσεις είναι θετικές για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, εκείνο στο οποίο στέκονται πολλοί είναι ο δεύτερος γύρος. Ο ενδοιασμός που ακούγεται από πολλούς είναι η στάση που θα κρατήσει ο επικεφαλής στο Β γύρο, αν δεν καταφέρει να περάσει στην τελική αναμέτρηση. Αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί νωρίς, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά για το ρόλο που θέλει να παίξει η παράταξη αυτή. 
Έντυπη έκδοση
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Σαν το «τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν»…

Παρακολουθώντας κανείς διαχρονικά τα Περιφερειακά Συμβούλια, θα έχει καταλήξει στο συμπέρα…