Home Εικόνες Αρχικής “ θα πάμε ένα βήμα μπροστά ή θα μείνουμε σταθεροί και σε φθίνουσα πορεία;”

“ θα πάμε ένα βήμα μπροστά ή θα μείνουμε σταθεροί και σε φθίνουσα πορεία;”

Ω.τ.Φ: Αποφασίσατε για πρώτη φορά να διεκδικήσετε την ψήφο των συνδημοτών σας. Εξηγήστε μου το σκεπτικό της απόφασής σας .
Π.Σ.: Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την δυνατότητα που μου δίνετε να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού μέσου σας.
Η ενασχόληση και η συμμετοχή μου με τα κοινά, ειδικά σε αυτή την περίοδο της ζωής μου, δεν προκύπτει τυχαία. Από παιδί μου άρεσε να παρατηρώ πολιτικούς σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, να μελετάω και να επεξεργάζομαι σωστές πρακτικές και να αφουγκράζομαι τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Σήμερα, διακρίνω ότι υπάρχει η ανάγκη για πολιτικούς που θέλουν να συνεισφέρουν και να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Με μείωση του πληθυσμού κατά 10%, με βάση την τελευταία απογραφή, την αποεπένδυση που επικρατεί και την κατάπτωση των θεσμών, θεωρώ αναγκαία και όχι τυχαία την υποψηφιότητά μου για να προσφέρω τα μέγιστα προς όφελος του τόπου μας.

Ω.τ.Φ: Είστε μόλις 26 χρονών . Τι ωθεί ένα σημερινό νέο να ανακατευτεί με τα κοινά ;
Π.Σ.: Δυστυχώς σήμερα το να ασχοληθεί ένας νέος με τα κοινά δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η πολυπλοκότητα του “συστήματος”, τα καθημερινά προβλήματα και η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στους θεσμούς, οδηγούν τον σημερινό νέο να γυρίζει την πλάτη του στην πολιτική. Θεωρώ ότι αυτό είναι το στοίχημα της γενιάς μας που πρέπει να βάλουμε όλοι οι νέοι υποψήφιοι φέρνοντας ξανά την πολιτική στο προσκήνιο παρακινώντας τους συνομηλίκους μας να συμμετέχουν και να διεκδικούν για την ζωή τους, την καθημερινότητά τους και το μέλλον τους.

Ω.τ.Φ: Γιατί επιλέξατε να συνταχθείτε με Λουκά Αναγνωστόπουλο;
Π.Σ.: Ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος διαθέτει την εμπειρία με μια 20 έτη συνεχή παρουσία στα πολιτικά πράγματα της αυτοδιοίκησης και με 5 χρόνια άσκησης εξουσίας από τον ρόλο του αντιδημάρχου Δελφών και Ιτέας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας και κάτω από ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις εξοπλίσθηκε με τις γνώσεις, την τεχνογνωσία και το στρατηγικό όραμα για να ηγηθεί στον Δήμο μας μέσα από τις δεκάδες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια.
Όσοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να συνομιλήσουν μαζί του, μπορούν να επιβεβαιώσουν την ειλικρίνειά του, την εντιμότητα και την ακλόνητη ηθική του πυξίδα.
Κυρίως όμως κατάφερε να σχηματίσει ένα ψηφοδέλτιο που ενσωματώνει μέσα του υποψηφίους από διάφορες πολιτικές καταβολές, με προσωπική πορεία στην κοινωνία και στους χώρους εργασίας. Υποψηφίους που δεν έχουν καμία εξάρτηση από κανένα εξωθεσμικό κέντρο και τους ενώνει η όρεξη για προσφορά και η αγάπη για τον τόπο μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με τον Λουκά και όλοι μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον για να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Ω.τ.Φ: Τι είναι αυτό που θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα για το δήμο Δελφών γενικότερα αλλά και την Ιτέα ειδικότερα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς;
Π.Σ.: Ο Δήμος Δελφών κατέχει ένα από τα πιο διάσημα ονόματα παγκοσμίως και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ελκυστικούς αρχαιολογικούς προορισμούς. Αυτή η πολύτιμη κληρονομιά υποδεικνύει την ανάγκη να εργαστούμε προκειμένου να διατηρήσουμε τους επισκέπτες για περισσότερο από μία ημέρα, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές και προτάσεις για ποικίλες δραστηριότητες και εμπειρίες σε ολόκληρο τον Δήμο που συνδυάζει και βουνό και θάλασσα. Κατά αυτό τον τρόπο σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και επενδυτικές προοπτικές για να φέρουμε τους νέους πίσω στον τόπο μας και να σταματήσουμε την δημογραφική πληγή που σε κάθε νέα απογραφή ο Δήμος μας καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.
Στην Ιτέα, αντιμετωπίζουμε πολλαπλές προκλήσεις σήμερα. Χρειάζεται άμεσα επέκταση σχεδίου πόλεως, οι κάδοι απορριμμάτων χρειάζονται τακτικό πλύσιμο διότι απελευθερώνουν ενοχλητικές οσμές, το παραλιακό μέτωπο χρήζει αναβάθμισης, ενώ ο παραλιακός δρόμος απαιτεί σοβαρή μελέτη και παρεμβάσεις για την πρόληψη ατυχημάτων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Πάνω από όλα, όμως, οι πολίτες της Ιτέας χρειάζονται μία διοίκηση που θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους, προσφέροντας άμεσες λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική των κλειστών θυρών και της απαξίωσης των πολιτών και των θεσμών στη διοίκησή μας.

Ω.τ.Φ: Σας βλέπουμε σε όλες τις εκδηλώσεις του συνδυασμού σας. Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες;
Π.Σ.: Έχω την χαρά να συνοδεύω τον συνδυασμό και τον Λουκά σε πολλές από τις εκδηλώσεις και να συνομιλώ με τους περισσότερους από τους συμπολίτες μας. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι έχουν κοινές ανησυχίες όπως την πρόκληση της βιωσιμότητας του Δήμου μας εξαιτίας της μειούμενης πληθυσμιακής εξέλιξης, τα ζητήματα της καθαριότητας – καθημερινότητας και την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων με τη διοίκηση. Είναι ατυχές που η πλειοψηφία των αιρετών επιλέγει να επισκέπτεται τις όμορφες κοινότητες του Δήμου μας μόνο πριν από τις εκλογές, υποτιμώντας τη σημασία τους. Οφείλουμε να δώσουμε βάση στις τοπικές μας κοινότητες και να συνεργαστούμε με αυτές για να καθορίζουμε τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής.

Ω.τ.Φ: Αν θα χαρακτηρίζατε τη διακυβέρνηση της παράταξης Ταγκαλή με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;
Π.Σ.:Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στην λογική χαρακτηρισμών διότι δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει την διοίκηση του κυρίου Ταγκαλή αλλά οι πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή. Είναι θέμα αρχής να μην μπαίνω σε τοξικότητες και χαρακτηρισμούς καθώς με ενδιαφέρει κυρίως να μιλάμε πολιτικά και με έργα. Τέσσερα χρόνια δυστυχώς στον Δήμο μας έγιναν πολύ λίγα πράγματα και ο τόπος μας έμεινε στάσιμος. Το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου είναι το αν θα πάμε ένα βήμα μπροστά ή θα μείνουμε σταθεροί και σε φθίνουσα πορεία. Οι πολίτες έχουν την γνώση και πιστεύω θα μας κρίνουν όλους κατάλληλα.

Ω.τ.Φ:Γιατί κάποιος στις κάλπες να σταυρώσει Παντελή Σμαράγδη;
Π.Σ.:Προέρχομαι από μια οικογένεια όπου διδάχθηκα την εντιμότητα, την προσφορά και την ειλικρίνεια. Οι αξίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα του χαρακτήρα μου. Δεν κρύβω τίποτα και δεν έχω να φοβάμαι για τίποτα. Ως νέος άνθρωπος με πάθος για τα κοινά, αναζητώ την ευκαιρία να συμβάλλω στη βελτίωση της ζωής μας και να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις του τόπου μας. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι με την εμπιστοσύνη που μπορεί να μου δείξουν την Κυριακή, θα γίνω η φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, δουλεύοντας ακούραστα για τα κοινά συμφέροντα, χωρίς παρεκκλίσεις ή ατομικές υποχωρήσεις.
Σας ευχαριστώ που μου παραχωρήσατε το βήμα για να εκφράσω τις σκέψεις μου προς τους συμπολίτες μας. Τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, θα ξημερώσει μια νέα εποχή για τον Δήμο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ασφυκτιούν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας – Θα χαθεί η ευκαιρία;

Τραγική είναι η κατάσταση στο 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται σ…