Home Πολιτικά - Φωκίδα «Θα με βρουν απέναντί τους»
Πολιτικά - Φωκίδα - 2 Ιουλίου, 2019

«Θα με βρουν απέναντί τους»

 Πλαισιωμένος από παλιούς και νέους φίλους ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας κατά την ομιλία του στο Delphi Beach έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους για να προσπορίσουν προσωπικά πολιτικά οφέλη γυρίζουν την Φωκίδα στο παρελθόν και ετοιμάζονται να διχάσουν την τοπική κοινωνία με μισαλλοδοξία, φανατισμό και ύβρεις. «Θα με βρουν απέναντί τους», βρωντοφώναξε ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του και δίνοντας σαφές στίγμα της πολιτικής διαχείρισης που σκοεπεύει να ακολουθήσει. 

Επιπλέον ο κ. Μπούγας επανέφερε το θέμα της κατασκευής του παραλίμνιου αγωγού και τόνισε ότι το έργο πρέπει να κατασκευαστεί εμπεριέχοντας και τη λύση στη διαχείριση των λυμάτων των φυλακών, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

 

 

 Το στοίχημα των εκλογών: η πολιτική αλλαγή

 

Σε λίγες ημέρες, την προσεχή Κυριακή, έχουμε την ευκαιρία, ενώπιον της κάλπης των εθνικών εκλογών, να επικυρώσουμε το μήνυμα που απευθύναμε στις 26 Μαΐου από κάθε σημείο της Ελλάδας:

Έχουμε τη δυνατότητα να σηματοδοτήσουμε με την ψήφο μας όχι απλώς μια ακόμη κυβερνητική εναλλαγή στην εποχή της κρίσης αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό:

Μια ιστορική πολιτική αλλαγή, η οποία οριοθετεί τη μετάβαση από την κυριαρχία του εύκολου λαϊκισμού, στην αντίληψη της κοινής ευθύνης.

Από τ’ αμέτρητα ψέματα του Σύριζα και των ευκαιριακών συμμάχων του, στη σοβαρότητα και το μέτρο που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία.

Από το διχαστικό λόγο και την έξαψη του φανατισμού, στο προσκλητήριο ενότητας για το μέλλον της χώρας.

Ένα προσκλητήριο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απευθύνουμε σε όλους και που αφορά όλους, πέρα από ό,τι μπορεί ο καθένας να ψήφιζε μέχρι χθες.

Γιατί σήμερα η πρόκληση δεν είναι δεξιά ή αριστερά. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για ν’ αντιληφθεί ο καθένας πως το αριστερό μνημόνιο ήταν πιο οδυνηρό κι από αυτά που προηγήθηκαν.

Η πρόκληση είναι ποια παράταξη μπορεί να υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές και τον παρωχημένο λόγο.

Η πρόκληση είναι ποια παράταξη μπορεί προτείνει στην ελληνική κοινωνία μια αξιόπιστη πρόταση για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα σύγχρονη, ανταγωνιστική, δημιουργική.

Σ’ αυτήν την πρόκληση σας διαβεβαιώνω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την πολιτική βούληση και το πρόγραμμα ν’ ανταποκριθεί και γι’ αυτό ζητάμε την ισχυρή υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

 

 

Το στοίχημα των εκλογών: η πολιτική αλλαγή

 

 

 Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Τα γεγονότα κατέδειξαν ότι η τετραετής διακυβέρνηση του Σύριζα όχι μόνον διέψευσε τις προσδοκίες που είχε προηγουμένως καλλιεργήσει, αλλά υπονόμευσε πολλαπλώς τις προοπτικές της χώρας:

Με τα λάθη, την απειρία και την ιδεοληψία που διέκριναν κάθε έκφανση της κυβερνητικής του δράσης, ο Σύριζα αφήνει πίσω του μια χώρα παραδομένη στη στασιμότητα και την κατάθλιψη.

Απέναντι στο Σύριζα αλλά και σε ό,τι κράτησε τη χώρα μας σε υστέρηση μέχρι χθες, η Νέα Δημοκρατία θέτει στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας ένα συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα.

Εισηγούμασθε συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκαμψη και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας

 

 

Δημιουργία νέων  θέσεων εργασίας με την  ενθάρρυνση επενδύσεων

 

Η Ελλάδα είναι 1η στην ανεργία μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ (18,9%) με πάνω από τις μισές νέες θέσεις εργασίας να αφορούν σε μερική απασχόληση.

Για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές χρειαζόμαστε παραγωγικές επενδύσεις και για να προσελκύσουμε επενδύσεις προτείνουμε:

o Μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων, μικρών ή μεγάλων, από το 29% το 2018 στο 20% σε δύο φάσεις.

O Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από το 15% το 2018 στο 5% που ευνοεί κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

o Φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού.

o Ευνοϊκή φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%.

 

 

Στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και της οικογένειας

Παρ’ ότι η κυβέρνηση του Σύριζα ισχυριζόταν ότι τάχα μεριμνούσε για τους «πολλούς» και «αδύναμους», στην πραγματικότητα αυτούς έπληξε περισσότερο:

Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη μείωση παλαιών και νέων συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των βοηθημάτων της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας, την πρωτοφανή αύξηση των έμμεσων φόρων (39,1% του συνόλου των φόρων).

 

 

Για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη προτείνουμε και υλοποιούμε:

oΚαθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.

o Επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

oΜείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

oΑξιοπρεπείς συντάξεις με βιώσιμο ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα τριών πυλώνων, όπως στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

o Αύξηση του προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα επιδόματα ανεργίας.

oΕπαναφορά των επιδομάτων για στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που κατήργησε ο Σύριζα.

o Μέριμνα ώστε κάθε παιδί που το χρειάζεται να βρίσκει θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.

 

 

Παιδεία

o Αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου και απόκτηση πιστοποιητικών πληροφορικής και γλωσσομάθειας μέσα στο σχολείο.

o Επέκταση του θεσμού των προτύπων και πειραματικών σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

oΊ δρυση προτύπων επαγγελματικών λυκείων.

o Διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά και την επιχειρηματικότητα ώστε οι απόφοιτοι να έχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

 

 

Προστασία της κατοικίας – αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας

Προκειμένου να προστατεύσουμε την κατοικία και ν’ αναθερμάνουμε την οικοδομική δραστηριότητα προτείνουμε:

o Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας.

oΈκπτωση 40 – 50% για όλες τις εργασίες που αφορούν ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων ακινήτων.

oΑναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα και του φόρου υπεραξίας, του φόρου δηλαδή επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων για τρία χρόνια.

oΜείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά με τον περιορισμό των χρεώσεων ΥΚΩ και μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ. Κάθε νοικοκυριό θα εξοικονομήσει 18 από τα 36 ευρώ που πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

 

Ασφάλεια

Με την ελλιπή αστυνόμευση από τα σύνορα ως την ενδοχώρα, η κυβέρνηση ύψωσε λευκή σημαία στα κυκλώματα της παράνομης μετανάστευσης και την εγκληματικότητα που αυξήθηκε δραματικά από το 2014 μέχρι σήμερα (αύξηση ληστειών και κλοπών το 2017 κατά 10,2% σε σχέση με το 2014).

Το αίτημα των πολιτών για ασφάλεια δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, είναι θεμελιώδες δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν:

o Η φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας με σύγχρονα τεχνικά μέσα, εντατικές και συντονισμένες περιπολίες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

o Η ενίσχυση της αστυνόμευσης, πεζής και εποχούμενης, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Η Φωκίδα υπήρξε Νομός χαμηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση Σύριζα

Η ιδιαίτερη πατρίδα μας, το σπίτι μας, η Φωκίδα, τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν είχε ν’ αντιπαλέψει μόνο με τα επίχειρα της κρίσης, όπως ολόκληρη η χώρα.

Βρέθηκε αντιμέτωπη και με την αρνητική προκατάληψη της απερχόμενης κυβέρνησης που μας θεωρούσε νομό χαμηλής πολιτικής κι εκλογικής προτεραιότητας που δεν άξιζε ν’ ασχοληθούν μαζί μας.

Η χαμηλή προτεραιότητα που μας επεφύλαξε η κυβέρνηση αποτυπώθηκε σε εξίσου χαμηλές επιδόσεις: βρεθήκαμε μεταξύ των τελευταίων Νομών σε δημόσιες επενδύσεις, μεταξύ των τελευταίων Νομών σε δηλούμενα εισοδήματα.              

Την Κυριακή 7 Ιουλίου σας ζητώ να απαντήσουμε με την ψήφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ξεχνάμε την καταστροφή που έφερε στον τόπο μας. Να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία τη δυναμική μιας μεγάλης νίκης σ’ όλη την Ελλάδα.

 

 

Επτά (7) προτεραιότητες για τη Φωκίδα

 

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ισχυρή φωνή στη Βουλή και την κυβερνητική πλειοψηφία, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους, είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε για τη Φωκίδα σοβαρούς στόχους και να τους υπηρετήσουμε με συνέπεια.

 

 

1. Διεκδικούμε για τη Φωκίδα υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εργαλείο για να το πετύχουμε αυτό θα είναι το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με αυξημένες πιστώσεις 19,2 δισεκ. ευρώ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε θέση ν’ απορροφήσει περισσότερους πόρους:

Η Περιφέρειά μας εντάσσεται πλέον στην κατηγορία των «λιγότερο ανεπτυγμένων περιφερειών» και όχι των «περιφερειών σε μετάβαση». Δικαιούται συνεπώς υψηλότερα κονδύλια. 

Ένα σημαντικότατο έργο υποδομής για τη Δωρίδα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λιδωρικίου και του Μόρνου είναι ο προγραμματισμός του παραλίμνιου αγωγού λυμάτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λιδωρικίου.

Το έργο αυτό, ενώ επί της προηγούμενης θητείας μου είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’, εν συνεχεία παραλείφθηκε λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας.

Θεωρούμε ότι το έργο πρέπει να κατασκευασθεί και να ενσωματώσει την αποχέτευση και του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου ώστε να είναι βιώσιμο.

Η περιβαλλοντική προστασία της λίμνης του Μόρνου και του νερού που υδρεύει την Αθήνα, αλλά και η ανάπτυξη περισσότερων παραγωγικών χρήσεων γύρω από τη λίμνη επιβάλλει την κατασκευή του έργου και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την προσεχή τετραετία.

Η λίμνη του Μόρνου και ο φυσικός πλούτος που την περιβάλλει πρέπει να αξιοποιηθούν τουριστικά κατά το πρότυπο της λίμνης Πλαστήρα, ώστε να δημιουργήσουμε στην ορεινή Δωρίδα, από το Τρίκορφο ως την Γκιώνα και τα Βαρδούσια μια τονωτική κίνηση και επισκεψιμότητα ανάλογη αυτής στην γειτονική ορεινή Ναυπακτία.

 

 

2. Θέτουμε ως προτεραιότητα την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού μας και τη σύνδεσή του με το σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο δεσπόζουσα θέση κατέχει η αναβάθμιση του οδικού άξονα Λαμία – Άμφισσα – Ιτέα – Αντίρριο, έργο που για πρώτη φορά βάλαμε στο χάρτη των μεγάλων παρεμβάσεων την περίοδο 2004-2009 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. 

Ένα έργο που θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στο τουριστικό προϊόν της Φωκίδας και θ’ αναδείξει ιδιαίτερα την παραλιακή ζώνη από την Ιτέα και το Γαλαξίδι έως την Ερατεινή, τη Γλυφάδα, το Μοναστηράκι, το Μαραθιά και τη Χιλιαδού. 

 

 

3. Διεκδικούμε την αλλαγή του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και του Αναπτυξιακού Νόμου (ν.4399/2016).

Βάσει της νέας κατάταξης της Περιφέρειας, μια επιχείρηση που υλοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο στη Φωκίδα να λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή ενίσχυση, είτε από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ είτε από τον αναπτυξιακό νόμο, δηλ. 35% αν είναι μεγάλη, 45% αν είναι μεσαία και 55% αν είναι μικρή επιχείρηση (σήμερα τα ποσοστά είναι 25-35-45% αντίστοιχα).

 

 

4. Θέτουμε ως προτεραιότητα την αύξηση της απασχόλησης στη Φωκίδα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα:

Στον ιδιωτικό τομέα μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και της αξιοποίησης δράσεων του τρέχοντος και του νέου ΕΣΠΑ που δίνει έμφαση στην απασχόληση των ανέργων, ιδίως των νέων, και των μη ενεργών ατόμων.

Στο δημόσιο τομέα με την ενίσχυση νευραλγικών υπηρεσιών όπως οι δομές υγείας και ασφάλειας, οι Δ/νσεις Ανάπτυξης, Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, Δασαρχεία κ.α.

Ενεργοποιούμε για το σκοπό αυτό τη νομοθετική διάταξη που είχα την τιμή να εισηγηθώ ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή και να ψηφισθεί το 2009.

Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα πρόσληψη υποψηφίων με εντοπιότητα από τη Φωκίδα για θέσεις που προκηρύσσονται στη Φωκίδα, ώστε οι νέοι μας να μένουν και να υπηρετούν στον τόπο τους.

 

 

5. Χρειαζόμασθε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θ’ αναδεικνύει και θα συνδέει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας: το παγκόσμιο σημείο αναφοράς των Δελφών, την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της ορεινής και της παραλιακής Φωκίδας, το παραγωγικό δυναμικό μας.

Η δημιουργία μεγαλύτερων ή μικρότερων ξενοδοχείων και ξενώνων μπορεί να προσφέρει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη Φωκίδα. Σ’ αυτό ακριβώς μπορεί να βοηθήσει η ενίσχυση τέτοιων επενδυτικών σχεδίων μέσω του ΕΣΠΑ ή του αναπτυξιακού νόμου.

Η μαρίνα Ιτέας και το αγκυροβόλιο Τριζονίων είναι πολύ σημαντικά έργα για την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού που πρέπει οπωσδήποτε ν’ αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν και όχι να παραπέμπεται στις καλένδες του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο ελαιώνας της Άμφισσας, αλλά και της Τολοφώνας μπορούν να προσφέρουν ξανά αξιοπρεπές εισόδημα στους παραγωγούς μας: Με την ολοκλήρωση των έργων άρδευσης, τη μόνιμη οικονομική ενίσχυση για τη διατήρηση του παραδοσιακού  χαρακτήρα του ελαιώνα της Άμφισσας, την εφαρμογή προγραμμάτων συμβολαιακής και βιολογικής γεωργίας, την πιστοποίηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών, την τυποποίηση της ελιάς.

Το έργο του ταμιευτήρα Τολοφώνας (θέση Χάρμισκο) μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αποτελεσματική άρδευση της περιοχής και την αύξηση της παραγωγικότητάς της.

Δρομολογήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη προσπάθεια επί της βουλευτικής μου θητείας, στη συνέχεια αγνοήθηκε από την κυβέρνηση Σύριζα και μόλις το Μάιο του 2019 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θυμήθηκε προεκλογικά να το συμπεριλάβει σ’ ένα πίνακα 32 αρδευτικών έργων ανά την επικράτεια.

Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει το ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον ώστε το μεγάλο αυτό έργο να προχωρήσει.

 

6. Διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών για το Μόρνο.

Η Φωκίδα διαθέτει στην εθνική οικονομία πολύτιμους φυσικούς πόρους, όπως το πόσιμο νερό που προμηθεύεται από τη λίμνη του Μόρνου και εμπορεύεται η ΕΥΔΑΠ.

Το αίτημά μας για αντισταθμιστικά οφέλη προς το Λιδωρίκι, τη Δωρίδα και το Νομό μας εν συνόλω παραμένει επίκαιρο, διαρκές και έχουμε τα επιχειρήματα και τη διάθεση να διεκδικήσουμε την ικανοποίησή του.

 

 

7. Λειτουργία ενός βιώσιμου πόλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Άμφισσα.

 

 

Η Δωρίδα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων

 

 

Πολλοί καλόπιστα ρωτούν για τις παρεμβάσεις μου στη Δωρίδα κατά το χρόνο, που υπήρξα βουλευτής.

Σε όλους αυτούς υπενθυμίζω:

•Την κορυφαία παρέμβασή μου για τη εντοπιότητα.

•Την προώθηση της κατασκευής του παραλίμνιου αγωγού. Το έργο ήταν ώριμο προς κατασκευή το 2009, οπότε η Περιφέρεια είχε ολοκληρώσει και είχε αποπληρώσει τη μελέτη, προϋπολογισμού 792000ευρώ. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε αδικαιολόγητα 5 χρόνια μετά, με «αντίδωρο» μικρής σημασίας περιορισμό της Α5. Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί δεν θα υπήρχε ανάγκη Α5.

oΤον σχεδιασμό για την κατασκευή του ταμιευτήρα στη θέση Χαρμίσκο, του αγωγού μεταφοράς και του αρδευτικού δικτύου στις πεδινές εκτάσεις των τοπικών διαμερισμάτων Τολοφώνος, Ερατεινής, Πανόρμου και Αγίου Νικολάου διασφαλίζει την παραγωγικότητα της γεωργικής γης και προστατεύει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. Ήδη είχε γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης, ώστε σύντομα να ακολουθήσει και η κατασκευή του έργου. 

oΤο πρόγραμμα «ΠΑΜΦΩΚΙΣ» με συνολικό ύψος 120,0 εκατ. € και στοχεύει τα επόμενα χρόνια – παράλληλα και συμπληρωματικά με το ΕΣΠΑ – να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για τη Φωκίδα. Έχουν ενταχθεί 33 έργα, από τα οποία 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 15,5 εκατ. € έχουν ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. €, είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

oΜέσω του αναπτυξιακού προγράμματος τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Θησέας’ είχαν ενταχθεί για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 1.920 έργα συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. €. Στους Δήμους του Ν. Φωκίδος διατέθηκαν πόροι άνω των 25 εκ. € για τη βελτίωση των δημοτικών οδικών δικτύων, το σχεδιασμό αναπλάσεων, τη μελέτη και κατασκευή έργων ύδρευσης – αποχέτευσης, την αποκατάσταση ΧΑΔΑ κ.α .

Την εφαρμογή Ειδικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης του ΟΑΕΔ για 300 ανέργους του Ν. Φωκίδος, το οποίο απευθυνόταν σε ανέργους ηλικίας 18-64 ετών και περιελάμβανε αφενός την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 200 ανέργων και αφετέρου την επιχορήγηση 100 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

Παράλληλα με τα έργα οδικών υποδομών επιδιώξαμε και επιτύχαμε τη λήψη σημαντικών μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων στον τόπο μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους νέους που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στη Φωκίδα:

Η ένταξη των αναπτυξιακών προοπτικών της Φωκίδας στο Γενικό αλλά και τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, γεγονός που διευκόλυνε και διευκολύνει την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων στον τόπο μας σε τουριστικές υποδομές, αιολικά πάρκα κ.α..

Η χορήγηση για τη Φωκίδα της μεγαλύτερης έντασης ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων που έλαβε ποτέ (50%), μέσω της έγκρισης του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων 2007-2013 και της αντίστοιχης τροποποίησης του επενδυτικού νόμου.

Τον προγραμματισμό κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων Λαμία – Άμφισσα – Ιτέα – Αντίρριο» και «Θήβα – Λιβαδειά – Αράχωβα – Ιτέα». Ο μεν πρώτος άξονας καθιστά το νομό μας κυκλοφοριακό κόμβο μεταξύ κεντρικής και δυτικής Ελλάδας, αναβαθμίζοντας ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Φωκίδας και δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξη ο δε δεύτερος περιλαμβάνει την παράκαμψη των Δελφών και την ενοποίηση του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου. Το 2009 είχαν δημοπρατηθεί και ανατεθεί σε μελετητή το τμήμα «Ιτέα – Ναύπακτος», ύψους 4,2 εκ. ευρώ, ενώ δημοπρατήθηκαν επίσης τα τμήματα «Μπράλος – Άμφισσα», ύψους 4,9 εκ. ευρώ και «Παράκαμψη Αράχωβας», ύψους 2,9 εκ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνω ότι περιφέρονται από χωριό σε χωριό και το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά μαζί μου και να προσπαθούν ν΄ αποδημήσουν όσα την περίοδο εκείνη έγιναν.

Τους ρωτώ λοιπόν. Γιατί και σήμερα η ατζέντα των έργων και δράσεων είναι η ίδια. Γιατί δεν πήγαν ούτε βήμα παραπέρα τα έργα, που τότε είχαν δρομολογηθεί. Πέρα από την απλή διαχείριση των δικών μου παρεμβάσεων, τι έκαναν οι ίδιοι για την Φωκίδα. Κι ας απολογηθούν επιτέλους για τη διάλυση του Κράτους. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Η Δημόσια Διοίκηση, η Παιδεία και ιδίως η Υγεία, που στοιχίζουν πανάκριβα στους φορολογούμενους παρέχουν τριτοκοσμικές υπηρεσίες στη Φωκίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την αδιαφορία του στη Φωκίδα θα υποστεί συντριπτική ήττα. Σε λίγες ημέρες όλοι αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάκτυλο θα έχουν γίνει μια πικρή ανάμνηση.

           

Ο παραλίμνιος αγωγός και το πρόβλημα της διαχείρισης λυμάτων

Ένα σημαντικότατο έργο υποδομής για τη Δωρίδα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λιδωρικίου και του Μόρνου είναι ο προγραμματισμός του παραλίμνιου αγωγού λυμάτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λιδωρικίου.

Το έργο αυτό, ενώ επί της προηγούμενης θητείας μου είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’, εν συνεχεία παραλείφθηκε λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας.

Θεωρούμε ότι το έργο πρέπει να κατασκευασθεί και να ενσωματώσει την αποχέτευση και του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου ώστε να είναι βιώσιμο.

Η περιβαλλοντική προστασία της λίμνης του Μόρνου και του νερού που υδρεύει την Αθήνα, αλλά και η ανάπτυξη περισσότερων παραγωγικών χρήσεων γύρω από τη λίμνη επιβάλλει την κατασκευή του έργου και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την προσεχή τετραετία.

Η λίμνη του Μόρνου και ο φυσικός πλούτος που την περιβάλλει πρέπει να αξιοποιηθούν τουριστικά κατά το πρότυπο της λίμνης Πλαστήρα, ώστε να δημιουργήσουμε στην ορεινή Δωρίδα, από το Τρίκορφο ως την Γκιώνα και τα Βαρδούσια μια τονωτική κίνηση και επισκεψιμότητα ανάλογη αυτής στην γειτονική ορεινή Ναυπακτία.

 

 

 

Το μήνυμα

 

Ταυτόχρονα σε όλους εκείνους, που για προσωπικό ή κομματικό όφελος εμφανίζονται πάντα αγχωμένοι μοιραίοι για τον τόπο έτοιμοι να διχάσουν τους συμπατριώτες μας να γυρίσουν τη Φωκίδα στο παρελθόν και να σπρώξουν την πολιτική ζωή στη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και στις ύβρεις, θέλω να στείλω ένα μήνυμα.

ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Σχέση εμπιστοσύνης, προσκλητήριο νίκης

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Στις εκλογές της Κυριακής 7ης Ιουλίου σας ζητώ και σας καλώ ν’ ανανεώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, με την οποία πορευθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Κατά την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, στην οποία μου επιφυλάχθηκε η ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχω το 2009 ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, είχα – χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη – τη δυνατότητα να παλέψω για τα δίκαια της Φωκίδας.

Τα επόμενα χρόνια, σεβόμενος και πάλι τις επιλογές των συμπατριωτών μου, παρέμεινα ενεργός στο πλευρό όσων και όποτε με είχαν ανάγκη, ως μαχόμενος δικηγόρος και μόνο .

Στην αυγή της πολιτικής αλλαγής που σηματοδοτεί η 7η Ιουλίου ζητώ την ψήφο σας με μία και μόνη φιλοδοξία:

Ν’ αγωνισθώ ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να πάμε τη Φωκίδα μπροστά για να είμαστε όλοι υπερήφανοι όχι μόνον για το παρελθόν αλλά και το αύριο του τόπου μας!- Σε αυτή μου την προσπάθεια θα συνεργαστώ στενά με την Περιφέρεια και τους δήμους του νομού μας. Σκοπεύω να στηρίξω και συνεργαστώ τόσο με τους έμπειρους αυτοδιοικητικούς, όσο και ιδίως τη νέα γενιά στελεχών

Να είμαι παρών, με γνώση και πολιτική δύναμη, όπου λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τα συμφέροντά μας!

Πρωταρχικός μου στόχος είναι να εκπροσωπώ με επάρκεια, αξιοπρέπεια και χωρίς διακρίσεις όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Φωκίδας, παραμένοντας πάντα πιστός στις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.

Όραμά μου είναι να εμπνεύσω τους νέους μας ν΄ ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου μας και να γίνουν συνεργοί στην επίλυσή τους.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω αταλάντευτα το εθνικό και συλλογικό συμφέρον.

Να σας αντιμετωπίζω με ευθύτητα και ειλικρίνεια, όπως έκανα πάντα.

Για μένα κάθε ψήφος συνιστά και μια υποχρέωση και ευθύνη, γιατί περιέχει την εμπιστοσύνη σας. 

Ζητώ την ψήφο και τη συ-στράτευσή σας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Για την προκοπή της Φωκίδας και την προοπτική της Ελλάδας!

Για την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

 

Με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …