Home Συνεντεύξεις-Άρθρα ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.Με ποιόν συνδυασμό δεν έχω αποφασίσει»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 6 Μαρτίου, 2014

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.Με ποιόν συνδυασμό δεν έχω αποφασίσει»

Θεωρεί σε γενικές γραμμές ότι τόσο η διοικητική μεταρρύθμιση του Καποδίστρια όσο και του Καλλικράτη συνέβαλαν θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
Για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων πιστεύει ότι πλέον δεν έχουν παρεμβατικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες ενώ γιοα το ρόλο της ΔΗΜ ΤΟ Δωρίδας σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Κουλούλα ξεκαθαρίζει ότι δεν πήρε ούτε θετική ούτε αρνητική απόφαση καθώς τη μια και μοναδική φορά που συνεδρίασε ήταν να αποφασίσει μεταξύ του κου Παγώνη και του κου Κόκκινου.
Για την αποχώρηση του κου Παγώνη από την προεκλογική κούρσα σημειώνει ότι έγινε με τη δική του θέληση καθώς η ηθική του δεν συμπορευόταν με τα τεκταινόμενα»
Τέλος, στην ερώτηση αν θα είναι ξανά υποψήφιος απαντά καταφατικά τονίζωντας ωστόσο ότι  δεν έχει αποφασίσει με ποιο συνδυασμό


Παρά τα λάθη θετικός και ο Καποδίστριας και ο Καλλικράτης

– Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα μεγάλα προβλήματα της Δωρίδας και ποιες οι παθογένειες του Καλλικράτη;


Πιστεύω ότι και οι δύο αυτές διοικητικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρομαι και στον Καποδίστρια, είχαν ως στόχο την δημιουργία ισχυρών οικονομικά κα διοικητικά δήμων. Παρόλα τα λάθη και τις αστοχίες τους έφεραν και αρκετά θετικά αποτελέσματα, κυρίως στην διεκδίκηση οικονομικών πόρων για την αυτάρκεια και αυτοτέλεια των δήμων, μιας και η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε. Επίσης με την συνένωση είναι πιο εύκολη η διεκδίκηση και υλοποίηση έργων, μέσω προγραμμάτων. Για το ορεινό τμήμα του Δήμου Δωρίδας το οποίο γνωρίζω καλύτερα, λόγω του ιδιαίτερου γεωγραφικού αναγλύφου της περιοχής, τις μεγάλες αποστάσεις των χωρίων του από την έδρα του δήμου και τις δυσκολίες επικοινωνίας λόγω έλλειψης συγκοινωνιών καθώς και τις άγριες κλιματολογικές συνθήκες, το σχέδιο του Καλλικράτη δεν το ευνόησε χωροταξικά και διοικητικά.
Θεωρώ ότι η νέα δημοτική αρχή, παράλληλα με τις πεδινές και ευνοημένες γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιοχές της, θα λάβει υπ’ όψιν  τα ανωτέρω και θα δώσει λύσεις στις ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών, των ορεινών κοινοτήτων της. 


-κ. Τριβήλε, παρά το νεαρό της ηλικίας σας έχετε ήδη ενεργό συμμετοχή στα κομματικά της ΝΔ. Σε μια εποχή που οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στα κόμματα, εσείς επιλέξατενα είστε στη Δημοτική Οργάνωση Δωρίδας. Πιστεύετε ότι οι κομματικές οργανώσεις παίζουν παρεμβατικό ρόλο για τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματά τους;


Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται έντονη δυσπιστία και αμφισβήτηση απέναντι στα πολιτικά κόμματα. Από την άλλη υπάρχουν πάντα οι πολίτες εκείνοι που ακόμα επιλέγουν να στηρίζουν κάποιο κόμμα. Όσον αφορά στις δυο αυτές αντιθετικές τάσεις, έχω να δηλώσω οτι τις κατανοώ αμφότερες.
Δεν αδικώ τους απογοητευμένους συμπολίτες μου, ούτε υποτιμώ την πολιτικό τους κριτήριο. Όπως επίσης κατανοώ και αυτούς που επιμένουν να ανήκουν κάπου. Σε γενικές γραμμές κα. Γιαννούλη, θα έλεγα οτι δεν αρέσκομαι να υποτιμώ τους συμπολίτες μου κρίνοντας ή κατακρίνοντας τις επιλογές τους, ούτε αρέσκομαι στο να χειραγωγώ την πολιτική τους σκέψη. Βασική μου αρχή είναι η πίστη στην πολιτική ωριμότητα του εκλογικού σώματος, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.
Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, κλονίζονται οι αξίες και οι παραδοσιακές δομές  του πολιτικού σκηνικού. Προσωπικά όμως, δε θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω στη δύναμη του συλλογικού. Πιστεύω στη συνεργασία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα να είμαι στη Δημοτική Οργάνωση Δωρίδας. Οι Δημοτικές Οργανώσεις δεν έχουν παρεμβατικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες πλέον. Γιατί δεν επιθυμούμε να έχουμε τέτοιο ρόλο. Σας αναφέρω δε, ότι έχει εξασθενίσει σημαντικά και ο παρεμβατικός ρόλος των κεντρικών πολιτικών κομμάτων στις ΔΗΜΤΟ
.
 


«Ο Παγώνης αποφάσισε να φύγει μόνος του γιατί η ηθική του δεν συμπορευόταν με τα τεκταινόμενα»

-Ποιος ήταν ο ρόλος της κομματικής οργάνωσης στην επιλογή Κουλούλα;


Η κομματική οργάνωση δε συνέβαλε, ούτε επέδρασε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επιλογή Κουλούλα. Κατά τη μια και μοναδική συνάντηση της κομματικής οργάνωσης που έλαβε χώρα, με κεντρικό θέμα την ανάδειξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δήμο, κληθήκαμε να επιλέξουμε μεταξύ του κου. Παγώνη και του κου. Κόκκινου. Δεν προτάθηκε τρίτος υποψήφιος.  Ο Γιώργος Κουλούλας δε, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης είχε θέσει τον εαυτό του εκτός συζητήσεων. Επομένως, η απόφαση που έλαβε στη συνέχεια, ήταν αποκλειστικά δική του και των στενών συνεργατών του.


-Είστε στον στενό πυρήνα και άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παγώνη. Πώς κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο έμεινε έξω από το παιχνίδι της ηγεσίας του νέου ψηφοδελτίου της ΝΔ;


Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου, να σταθώ στον Τάσο Παγώνη. Απολαμβάνω την τιμή να είμαι ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του και χαίρομαι ιδιαίτερα για την κατάκτηση αυτή.
Ξέρετε, σπανίζουν άνθρωποι με το ήθος του κου Παγώνη. Ξεχωρίζει, γιατί τα κίνητρα του δεν είναι ιδιοτελή. Έχει κατακτήσει το δικό του «Έβερεστ» μέσω της επαγγελματικής του δραστηριότητας και εν γένει του έντιμου βίου του. Δε στερείται προσόντων ή εφοδίων, ώστε να ¨παίξει¨ παρασκηνιακά, προκειμένου να παραμείνει αγκιστρωμένος στο ρόλο, που ο λαός του Ευπαλίου του ανέθεσε.
Και θα σας αποκαλύψω και κάτι…κανείς δεν έβγαλε από το ¨παιχνίδι¨ τον Παγώνη. Έχει μεγάλη εκλογική δύναμη ο Παγώνης για να εκτοπιστεί με τον τρόπο που αναφέρετε. Ο Παγώνης αποφάσισε να φύγει μόνος του γιατί η ηθική του δεν συμπορευόταν με τα τεκταινόμενα.


-Σας προτάθηκε να συμμετάσχετε στη δημοτική παράταξη που συγκροτεί ο κ. Κουλούλας; Τι απαντήσατε;


Πράγματι, μου έγινε πρόταση να συμμετάσχω στη δημοτική παράταξη που συγκροτεί ο κος Κουλούλας, γεγονός που κατ΄αρχάς με τιμά. Οφείλω να σας πω οτι δεν εχω απαντήσει ακόμα. Η απάντησή μου παντως θα έρθει σύντομα. Δεν είναι στις προθέσεις μου, ούτε να καθυστερώ τους σχεδιασμούς επιτελείων, ούτε να αφήνω περιθώρια να παρερμηνεύεται η στάση μου.


-Ποιο ρόλο πιστεύετε ότι έπαιξαν πρωτοκλασάτα τοπικά στελέχη στην ώθηση του κ. Κουλούλα να ηγηθεί;


Για ¨πρωτοκλασάτα¨ τοπικά στελέχη δεν έχω καμία πληροφορία. Για απλά τοπικά στελέχη  έχω πληροφορίες και το θεωρώ λογικό. Εκτιμώ ότι ο Γιώργος Κουλούλας έχει το επιτελείο του. Και το επιτελείο αυτό σίγουρα του παρουσίασε μετρήσιμα αποτελέσματα, ώστε να ωθηθεί να πάρει την απόφαση αυτή. Σύντομα θα αποδειχθεί αν οι μετρήσεις που του παρουσιάστηκαν ήταν ορθές και αξιόπιστες.


-Για το δίπολο Παγώνη – Κουλούλα σε σχέση με τη διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής ποια ήταν η άποψή σας;


Σας παραπέμπω τρείς ερωτήσεις πίσω. Είμαι “πολιτικό παιδί” του Τάσου Παγώνη. Και δεν πρόκειται μόνο για την προφανή τάυτιση των πολιτικών απόψεων που μας ενώνει. Ταυτίζονται οι αρχές, η ηθική, η παιδεία και οι αξίες μας.
Ο κος Παγώνης είναι ο άνθρωπος που με πίστεψε και με ανέδειξε στα κοινά. Οφείλω να το κάνω γνωστό σε όλους. Σπανίζουν οι άνθρωποι που δίνουν ουσιαστικό χώρο σε νεότερους και τον ευχαριστώ δημόσια.


-Την προηγούμενη φορά που ήσασταν υποψήφιος, αν και πολύ νέος, ήρθατε σε καλή σειρά, δεν καταφέρατε όμως να εκλεγείτε. Πού το αποδίδετε;

Πραγματικά, η σειρά ήταν καλή. Και ευχαριστώ έναν προς έναν του πολίτες που με στήριξαν. Η μη εκλογή μου, οφείλεται στον εκλογικό νόμο. Σαν μειοψηφούσα παράταξη, εκλέξαμε την ενότητα Βαρδουσίων έναν δημοτικό σύμβουλο. Εγώ όντας δεύτερος, παρά το γεγονός ότι ξεπερνούσα σε προτίμηση δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, δεν εκλέχθηκα. Τα στραβά του εκλογικού νόμου, κατ΄ εκτίμηση μου.

-Είχατε δηλώσει στην εφημερίδα μας, ότι σε αυτές τις εκλογές θέλετε να είστε υποψήφιος για την αυτοδιοίκηση. Έχετε αποφασίσει αν θα είστε τελικά και με ποιόν συνδυασμό;


Ξέρετε, την ίδια στιγμή που σας εκφράζω την αγωνία μου για τα κοινά του τόπου, ανδρώνομαι και επαγγελματικά. Δεδομένων των καιρών δε, η επαγγελματική μου δραστηριότητα με τους συνεργάτες μου έχουν έναν καλό ρυθμό. Η δουλειά του μηχανικού δεν είναι εύκολη. Κάθε άλλο, είναι πολύ απαιτητική. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου. Πάραυτα σας αναφέρω ότι δεν αποκλίνω από την δήλωση που έχω κάνει κατά το παρελθόν.
Με ποιόν συνδυασμό δεν έχω αποφασίσει. Η απόφαση μου όμως θα ανακοινωθεί σύντομα. Σας ξαναλέω, δεν θέλω να καθυστερώ τους σχεδιασμούς επιτελείων, ούτε να παρερμηνεύεται η στάση μου. Η απόφαση μου θα παρθεί με κριτήρια στάσης ζωής ατόμων και εν γένει ηθικής και εντιμότητας.  Σας ανέφερα και παραπάνω ότι  η έννοια της ομάδας έχει ριζώσει μέσα μου. Δεν μπορώ λοιπόν να μην αξιολογήσω τα μέλη των ομάδων που θα τις απαρτίζουν.


-Στην περιφέρεια έχουμε δυο συνδυασμούς από το κόμμα σας. Του επίσημου κ. Κώστα Μπακογιάννη και του «αντάρτη» κ. Θανάση Γιαννόπουλου. Πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία μέχρι το Μάιο;


Πιστεύω στην σύμπραξη νιότης και εμπειρίας. Το αναφέρω συχνά αυτό σε δηλώσεις μου. Με βασικό άξονα αυτή την συνταγή, εκτιμώ ότι ως εξέλιξη της ιστορίας αυτής, θα γεννηθεί ένας ισχυρός συνδυασμός για την περιφέρεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…