Home Εικόνες Αρχικής Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Παρέμβαση από το βουλευτή Φωκίδας
και Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ
Ιωάννη Μπούγα

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα στην Φωκίδα έκανε αίσθηση, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε εθνικό επίπεδο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα για την Φωκίδα, στο πλαίσιο ενός καλά σχεδιασμένου προγράμματος, που σε χρονικό βάθος πενταετίας αγγίζουν τα εξακόσια εκατομμύρια (600)ευρώ εκ των οποίων, άλλα βρίσκονται σε φάση έναρξης υλοποίησης, όπως το μεγάλο οδικό έργο Μπράλος – Άμφισσα, το φράγμα στο Χάρμισκο, το έργο αντιστήριξης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών κλπ, άλλα σε φάση ένταξης, όπως ο παραλίμνιος αγωγός της λίμνης του Μόρνου στο Ταμείο Ανάκαμψης, άλλα σε φάση ώριμης εξέλιξης, όπως το οδικό τμήμα Άμφισσα – Γαλαξίδι και άλλα σε φάση πρώιμης μελέτης, όπως η κατασκευή του Συνεδριακού Κέντρου, η παράκαμψη των Δελφών με την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και το οδικό τμήμα Γαλαξίδι – Αντίρριο. Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη μεγάλη παρέμβαση της αναβίωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης του ελαιώνα της Άμφισσας ως παραγωγικού και πολιτιστικού οικοσυστήματος, φυσικής και πολιτιστικής συνέχειας του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, καθώς και την αξιοποίηση των ορεινών όγκων, αλλά και την ενδυνάμωση του Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που λειτουργεί στην Άμφισσα.
Στα έργα αυτά πρέπει να προστεθούν και μικρότερα έργα, που ήδη εκτελούν ή πρόκειται άμεσα να εκτελέσουν οι δήμοι Δελφών και Δωρίδας, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, καθώς και τα έργα που αναμένονται από την Περιφέρεια.
Ο Πρωθυπουργός επέλεξε συμβολικά την Φωκίδα για να στείλει το μήνυμά του προς τους Έλληνες της Περιφέρειας, λέγοντας επί λέξει: «Βρίσκομαι εδώ σήμερα, στη Φωκίδα, για να σας μεταφέρω το μήνυμα ότι για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχει ξεχασμένη Ελλάδα, δεν υπάρχουν ξεχασμένοι Έλληνες και κατά συνέπεια η προσοχή μας, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, πρέπει να στρέφεται πρωτίστως σε αυτές τις περιοχές που έχουν κάθε λόγο ιστορικά να αισθάνονται αδικημένες».
Είναι η πρώτη φορά που από εν ενεργεία Πρωθυπουργό αφενός αναγνωρίζεται η αδικία, που διαχρονικά έχει υποστεί η Φωκίδα, αφετέρου δια του ιδίου εξαγγελλεται ένα τόσο μεγάλο πακέτο έργων και δράσεων, προσεκτικά σχεδιασμένων, απόλυτα προσαρμοσμένων με τις ανάγκες του τόπου, ικανών να προβάλουν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να δημιουργήσουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό που έχει ανάγκη η τοπική μας οικονομία.
Πρόκειται ίσως για την τελευταία ευκαιρία να κλείσει ένας υπερ-πεντηκονταετής κύκλος υπανάπτυξης, αδιαφορίας εκ μέρους του Κράτους, εσωστρέφειας, μαρασμού και μιζέριας, που πήγε πίσω τον τόπο μας κι έχει απογοητεύσει, πληγώσει και απομακρύνει τους κατοίκους του από τις ρίζες τους .
Μοιράζομαι ειλικρινά την αγωνία μου με όλους τους συμπολίτες μου να μην επιτρέψουμε να χαθεί η έσχατη αυτή ευκαιρία..
Ενωμένοι, με σοβαρότητα και συνέπεια στους στόχους μας χωρίς τους μίζερους διαχωρισμούς ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να πιέσουμε και να συμβάλουμε όλοι (Αυτοδιοίκηση, φορείς, Επιμελητήρια, απλοί πολίτες) στην γρήγορη υλοποίησή τους και – κυρίως – να σχεδιάσουμε με την βοήθεια ειδικών και τεχνοκρατών την μεσοπρόθεσμη αξιοποίησή τους, ώστε να προκύψουν τα βέλτιστα οφέλη για την Φωκίδα.
Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε όσους, κινούμενοι από ταπεινά κίνητρα, με σκοπό να καλύψουν την πολιτική τους αδυναμία κατά το χρόνο που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου επιχειρούν σήμερα να απαξιώσουν ή και να υπονομεύσουν την προσπάθεια, που με πολλή προετοιμασία και σκληρή δουλειά γίνεται σήμερα στην Φωκίδα.
Αφήνουμε πίσω όσους αδιαφορούν και χωρίς να διατυπώνουν καν εναλλακτική πρόταση αποπειρώνται με κάθε τρόπο ν΄ αποδομήσουν όσα με πολύ κόπο συντελούνται.
Θέλουμε μαχητές και όχι αρνητές της προόδου.
Οραματιστές της ιδέας μιας δυνατής και ευημερούσας Φωκίδας.
Είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης.
Η πρόκληση των επόμενων χρόνων θα είναι μεγάλη και η ευκαιρία ιστορική για την Φωκίδα.
Δεν πρέπει ν΄αφήσουμε να χαθεί.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…