Home Πολιτικά - Φωκίδα «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική»
Πολιτικά - Φωκίδα - 4 Ιουλίου, 2019

«η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική»

 «…στις 8 του Ιούλη θα εξακολουθήσουν να είναι εδώ τα 3 μνημόνια και οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που ψήφισαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ, που κανένας τους δε σκοπεύει να καταργήσει», σημειώνει στην παρέμβασή του ο υποψήφιος βουλευτής Φωκίδας με το ΚΚΕ κ Δρόσος Τσελές και συνεχίζει τονίζοντας ότι και στη Φωκίδα υπάρχουν παραδείγματα που ενώ οι εταιρίες έχουν αρκετά μεγάλα κέρδη την ίδια στιγμή είναι ανοιχτές 7 ημέρες την εβδομάδα. Ως παράδειγμα φέρνει τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας Νηρέα και Σελόντα που «…παίρνουν το ένα βραβείο επιχειρηματικότητας μετά το άλλο. Την ίδια στιγμή, το κυνήγι της κερδοφορίας των εταιρειών έχει οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να  λειτουργούν συνεχόμενα 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα δίχως σταθερά ωράρια και χωρίς καμιά πρόβλεψη για ουσιαστική ανάπαυση των εργαζομένων.», όπως αναφέρει   χαρακτηριστικά 

 

Αναλυτικά η παρέμβαση

 

Στις εκλογές της 7 του Ιούλη ο λαός μας για άλλη μια φορά βρίσκεται μπροστά σε διλλήματα και κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή του και το μέλλον του. Το βασικό διακύβευμα της κάλπης όμως δεν είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης, αν θα μπουν ή δε θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Βουλή. Ούτε ποιο μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής του νέου διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα εφαρμοστεί, όπως γανώνουν καθημερινά τα μυαλά του λαού τα μμε του κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Γιατί στις 8 του Ιούλη θα εξακολουθήσουν να είναι εδώ τα 3 μνημόνια και οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που ψήφισαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ, που κανένας τους δε σκοπεύει να καταργήσει. Εδώ θα είναι τα ματωμένα πλεονάσματα, οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις στις οποίες όλοι συμφωνούν, οι συστάσεις και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο όνομα της οποίας όλοι τους πίνουν νερό, για  περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ελαστικοποίηση ωραρίων και εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς και τόσα άλλα. Δεν θα εξαφανιστούν όλες οι επικίνδυνες δεσμεύσεις και η πρόσδεση της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους στο Αιγαίο, την Κύπρο και γενικότερα την περιοχή. Κυρίως όμως θα είναι εδώ παρούσες και πιο έντονες οι απαιτήσεις και τα θέλω του μεγάλου κεφαλαίου για παροχές, φοροελαφρύνσεις, αλλαγές στα εργασιακά προκειμένου να διασφαλίσει και να αβγατίσει την κερδοφορία του ξεζουμίζοντας το λαό.

Έτσι λοιπόν, αυτό που κρίνεται επί της ουσίας σε αυτές τις εκλογές για τους εργαζομένους, τους ανθρώπους του μόχθου, τη νεολαία μας, είναι το πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Το μόνο συνεπή αντίπαλο όλων εκείνων που μας μαύρισαν τη ζωή αυτά τα χρόνια, όλων εκείνων που και πάλι θα κυβερνήσουν σε βάρος μας, όσο κι αν το κρύβουν προεκλογικά, υποσχόμενοι «ψίχουλα» στο λαό.

Αποδείχθηκε πλέον στην πράξη ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των σκληρών μέτρων που μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, φόρτωσαν στο λαό αβάσταχτα φορολογικά βάρη, είναι υπεύθυνοι για τα χάλια στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, τις τραγικές ελλείψεις στις αναγκαίες υποδομές, που έστυψαν τους μικρούς επαγγελματίες και ξεκλήρισαν την αγροτιά. Η «μεταμνημονιακή εποχή» και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Τα κόμματα αυτά εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και η ανάπτυξη τους είναι υποταγμένη στα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών,  ενάντια στις λαϊκές ανάγκες.

Και υπάρχουν τρανταχτά παραδείγματα από αυτού του είδους την ανάπτυξη και στη Φωκίδα. Όπως στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, που ενώ είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, με την Ελλάδα να είναι στη 2η θέση παραγωγής ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας στην ΕΕ και με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδο, όπως ο Νηρέας και η Σελόντα να παίρνουν το ένα βραβείο επιχειρηματικότητας μετά το άλλο. Την ίδια στιγμή, το κυνήγι της κερδοφορίας των εταιρειών έχει οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να  λειτουργούν συνεχόμενα 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα δίχως σταθερά ωράρια και χωρίς καμιά πρόβλεψη για ουσιαστική ανάπαυση των εργαζομένων.

 

Με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να έχουν αυξηθεί τα εργατικά «ατυχήματα», χωρίς καν στην πλειοψηφία τους να καταγράφονται. Πατώντας πάνω στο νομικό οπλοστάσιο που τους προσέφεραν απλόχερα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν∆, ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες μείωσαν μισθούς και κατάργησαν δικαιώματα. Παρόμοια εικόνα και στον τουρισμό, στους εργαζομένους στον επισιτισμό, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Απλήρωτη εργασία με ωράρια λάστιχο και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Με εργαζομένους δίχως άδειες και ρεπό επί μήνες πολλές φορές, όσο κρατάει η σεζόν. Με εργαζομένους να ξενιτεύονται κάθε καλοκαίρι στους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας και στις εκεί μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δουλεύοντας εφταήμερο, ήλιο με ήλιο, για ένα μισθό πείνας και μια θέση στον ΟΑΕΔ τον Οκτώβρη.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει και η επόμενη κυβέρνηση, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα και πρόσωπα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκονται ή θα βρεθούν σε ρόλο αντιπολίτευσης ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου».

Ο λαός της Φωκίδας σ’ αυτές τις εκλογές να γυρίσει την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Να μη δώσει συγχωροχάρτι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, επιστρέφοντας σε παλιές και χρεοκοπημένες επιλογές. Να αξιοποιήσει  την πείρα του από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό, δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στο λαό, δυναμώνει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να μη μένει κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για την κατάργηση των δυσβάσταχτων φόρων, για τη διαγραφή χρεών των λαϊκών στρωμάτων, για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με τον ίδιο το λαό στην εξουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …