Home Εικόνες Αρχικής Η υποψηφιότητα Παπαϊωάννου αλλάζει την ιστορία στη Λαμία : «Αέρας» προόδου!
Εικόνες Αρχικής - Φθιώτιδα - 30 Αυγούστου, 2022

Η υποψηφιότητα Παπαϊωάννου αλλάζει την ιστορία στη Λαμία : «Αέρας» προόδου!

Η υποψηφιότητα του γνωστού και καταγώμενου από τη Γραβιά επιχειρηματία και προέδρου του ΠΑΣ Λαμίας κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, δε φέρνει μόνο σημαντικές ανατροπές στη Λαμία, αλλά σε ολόκληρη τη Στερεά η οποία θα επηρεαστεί σημαντικά στο μέλλον.
Στην περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει, που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι το πιο πιθανότερο σενάριο, τότε είναι προφανές ότι θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο στην αυτοδιοίκηση που θα αναζητεί το ίδιο το εκλογικό σώμα πιο μεθοδικά και συστηματικά το μοντέλο του επιτυχημένου επιχειρηματία που θα νοικοκυρέψει τον εκάστοτε δήμο.

Η γαλάζια πόλη

Ο δήμος Λαμιέων έχει μακρά παράδοση στη δεξιά, όπως και η νομαρχία – Π.Ε. Φθιώτιδας
Ειδικά στο Δήμο από το 1994 που εκλέχθηκε ο «πράσινος» Γιώργος Ντελής, όσοι δήμαρχοι ακολούθησαν, με χρίσμα ή αντάρτες, ανήκαν όλοι στο γαλάζιο στρατόπεδο. Υπενθυμίζουμε:

1994: Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντελής κατέκτησε το δήμο. Έκτοτε παρέμεινε σταθερά στη ΝΔ σε όλες τις επόμενες αναμετρήσεις.
1998: Ο Γιώργος Κοτρωνιάς κέρδισε για λίγες ψήφους το Γιώργο Ντελή του ΠΑΣΟΚ.
2002: Ο Γιώργος Κοτρωνιάς κέρδισε οριακά το Γιώργο Ντελή του ΠΑΣΟΚ.
2006: Ο Γιώργος Κοτρωνιάς κέρδισε άνετα τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Φώτη Σερέτη, σημερινό ΥΠΕάρχη.
2010: Ο γαλάζιος Γιώργος Κοτρωνιάς κέρδισε ξανά άνετα τη Τζένη Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ, την Α Κυριακή καταγράφοντας διπλάσιο αριθμό ψήφων με απόλυτα νούμερα. Το χειρότερο ποσοστό του πήρε μέσα στη Λαμία!
2014: Ο ανεξάρτητος, αλλά πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Σταυρογιάννης τη Β Κυριακή έφερε την ανατροπή κερδίζοντας το Γιώργο Κοτρωνιά, ο οποίος είχε επικρατήσει στον Α γύρο!
2019: Ο Θύμιος Καραΐσκος,μέχρι τότε περιφερειακός σύμβουλος του κ Μπακογιάννη κέρδισε τη Β Κυριακή πολύ εύκολα το Νίκο Σταυρογιάννη, του οποίου η δημοτικότητα είχε πληγεί σοβαρά. Αξίζει να θυμηθούμε ότι την Α Κυριακή είχε επικρατήσει με 19 μονάδες διαφορά.

Η επιχειρηματική και πολιτική καταγωγή του

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι ένας καθαρά αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη ξεκίνησαν παιδάκια και κατάφεραν να στήσουν μέσα σε λίγα χρόνια μια κραταιά επιχείρηση που δεν κουβαλάει χρέη και δάνεια. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το πιο «επιρρεπές αντικείμενο», αυτό των κατασκευών, δείχνει αποφασιστικότητα, ισχυρούς χαρακτήρες και καλούς διαχειριστές. Χαρακτηρισμούς που είναι μεγάλα ατού στη διεκδίκηση ενός πολιτικού φορέα.
Σήμερα η ΙΝΤΕΡΚΑΤ, η τεχνική τους εταιρεία, κοντράρει τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά σχήματα. Είναι πολύ ισχυρή και βρίσκεται στην κατασκευή μεγάλων έργων, όπως το πρώτο τμήμα του άξονα Δράμα – Καβάλα, ο Διαγώνιος και πιθανότατα το φράγμα Τολοφώνος, στο οποίο μαθαίνουμε ότι θα δηλώσει την παρουσία της.
Ο κ. Παπαϊωάννου δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Δε θα μπορούσε άλλωστε, αφού κατέβηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ Φωκίδας με τον Κλέαρχο Περγαντά και τη Γιώτα Γαζή το 2010. Χωρίς να τον γνωρίζει ακόμη ο κόσμος της περιοχής άγγιξε τους 2.500 σταυρούς και εκλέχτηκε δεύτερος κατά σειρά περιφερειακός σύμβουλος κάτι που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη, όχι όμως και για τους καλά γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.
Η σημερινή υποψηφιότητα του κ. Παπαϊωάννου στο δήμο Λαμιέων αναμένεται να σπάσει τα στενά κομματικά στερεότυπα καθώς αναμένεται να στηριχτεί από ανθρώπους με διαφορετική πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση , πάνω στη βάση του πνευματος ανανέωσης και αναζωογόνησης που έχει ανάγκη η για πολλά χρόνια κολλημένη στο τέλμα Λαμία

Ένα «γκρίζο» σημείο

Η σχέση του κ. Παπαϊωάννου με τον κ. Κώστα Μπακογιάννη ήταν πάντα καλή, όπως και με τον κ. Φάνη Σπανό. Ο σημερινός δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος είναι «σάρκα» από αυτή την ομάδα, καθώς στην προηγούμενη θητεία ήταν αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας. Παράλληλα είναι ο πεθερός του στενού συνεργάτη του Κώστα Μπακογιάννη, κ. Νώντα Μούτσιου. Είναι ένα δύσκολο σημείο που δεν έχει προφανή απάντηση.

Θ’ αλλάξει όλα τα δεδομένα

Αν ωστόσο ο κ. Παπαϊωάννου καταφέρει και κερδίσει το δήμο, θα φέρει ισχυρή ανατροπή στις ισορροπίες όλης της Στερεάς. Το μοντέλο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία θα αντικαταστήσει αυτό της πολιτικής οικογένειας που εκπροσωπούν ισχυροί πολιτικοί στη Στερεά. Θ’ αντικαταστήσει και αυτό του παιδιού του κομματικού σωλήνα και θα εκτοπίσει τα κόμματα σε δεύτερο πλάνο! Γόνοι και κομματάρχες θα εκπροσωπούν κάτι παντελώς παρωχημένο! Δεν ξέρω πόσο εξυπηρετεί αυτό το πολιτικό κατεστημένο, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλη κοινωνική και πολιτική πρόοδο!

Στην ανακοίνωση του κ Παπαιωάννου , με τη γνωστοποίηση της πρόθεσής του, τονίζει με έμφαση ότι θα συνεργαστεί με όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις,ασχέτως παρατάξεων και πεποιθήσεων με στόχο να ξαναγίνει η Λαμία πρωταγωνίστρια στη Φθιώτιδα αλλά και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα των καιρών, τις αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης και το πρωτόγνωρο κύμα υποστήριξης που εισπράττω από τους συμπολίτες μας, με βαθιά επίγνωση της ευθύνης του αξιώματος που προτίθεμαι να διεκδικήσω, απευθύνομαι στην καθεμία και στον καθένα από εσάς, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, δηλώνοντας επίσημα ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων.
Στην προσπάθεια αυτή, που ξεκινώ συνειδητά, με ψυχή και όραμα για τον τόπο όπου ζω με την οικογένειά μου, επιθυμώ να ενεργοποιήσω όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις. Ασχέτως παρατάξεων και πεποιθήσεων.
Ο συνδυασμός μας θα πλαισιώνεται από συμπολίτες μας, με στόχο και διάθεση για σκληρή δουλειά. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.
Η δήλωση της υποψηφιότητάς μου, προέκυψε μετά από ώριμη και συγκροτημένη σκέψη βασιζόμενη στο στόχο της κοινωνικοοικονομικής επανεκκίνησης. Η οπισθοδρομική πορεία της Λαμίας και των τοπικών κοινοτήτων του δήμου πρέπει να σταματήσει.
Η πρόσφατη απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ στον δήμο μας αποτύπωσε μείωση πληθυσμού κατά 8.843 κατοίκους. Αυτό δεν συνέβη τυχαία. Πέραν του δημογραφικού ζητήματος ολοένα και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς η ανεργία αυξάνεται ενώ οι σχεδόν μηδαμινές επενδύσεις σε συνδυασμό με την απαξίωση του τουριστικού προϊόντος διώχνουν το πιο παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι πολιτών από τον τόπο μας.
Δεν αδικώ κανέναν αλλά η σημερινή κατάσταση δεν καλλωπίζεται με καλές προθέσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Διορθώνεται με στόχους, διεκδικήσεις και πολλή δουλειά.
Με σχεδιασμό, διαφάνεια και ανιδιοτέλεια έχουμε σκοπό να κάνουμε την Λαμία πρωταγωνίστρια. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας είναι τεράστια. Λειτουργώντας ως ομάδα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε επ’ ωφελεία όλων των δημοτών.
Θα πορευτούμε με πράξεις και όχι με λόγια. Βάζοντας πρώτα το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ. Όπως ακριβώς κάναμε και στον ΠΑΣ Λαμία που από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες βρίσκεται πλέον για 6η συνεχόμενη σεζόν στα σαλόνια της Super League.
Είμαι πεπεισμένος πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αλλάξουμε την ρότα της Λαμίας προς το καλύτερο. Μπορούμε να την κάνουμε αντάξια της ιστορίας της με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αποτύπωμα.

Μετά τιμής,
Πανουργιάς Παπαϊωάννου
Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων

Instagram panourgias_papaioannou
Facebook Panourgias Papaioannou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ασφυκτιούν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας – Θα χαθεί η ευκαιρία;

Τραγική είναι η κατάσταση στο 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται σ…