Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Η π.Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα σε συνέντευξή της τονίζει: «Στόχος η επανασύσταση και διεύρυνση της ΝΔ»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 21 Νοεμβρίου, 2015

Η π.Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα σε συνέντευξή της τονίζει: «Στόχος η επανασύσταση και διεύρυνση της ΝΔ»

 Δεν φοβάται την αλήθεια η τ.Βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα και το αποδεικνύει κάθε φορά που τοποθετείται δημόσια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, εξηγεί για ποιόν λόγο επέλεξε να στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη, τι προσδοκά από τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ, αλλά και για τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος δεν θα προβεί την επόμενη μέρα σε διακρίσεις και διαχωρισμούς, ενώ τονίζει ότι η ΝΔ πρέπει να διευρυνθεί και να επανασυσταθεί. 

Απαντώντας σχετικά με όσα της καταλογίζει ο κ. Κορομπίλης υποστηρίζει «εμείς, στη Νέα Δημοκρατία έχουμε άλλους ηθικούς κώδικες, αξίες και αρχές. Ο κ. Κορομπίλης, άν έχει μάθει να λειτουργεί μόνο ως «βαστάζος» και «παλαμοκροτητής» κάποιων, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξυβρίζει και να συκοφαντεί κανέναν», ενώ του καταλογίζει ότι μπαινοβγαίνει στη ΝΔ και ότι το προηγούμενο διάστημα φώναζε ότι είναι με τη Χρυσή Αυγή.

 

 

“Η φιλία δεν αποτέλεσε για μένα το κριτήριο με βάση το οποίο αποφάσισα ποιόν θα στηρίξω στις εσωκομματικές εκλογές

 

 

ΩτΦ: Η φιλία σας με τον νυν πρόεδρο της Ν.Δ συνετέλεσε καθοριστικά για να τον στηρίξετε ώστε να ανανεώσει τη θητεία του στο πηδάλιο του κόμματος;

 

Α.Μ.: Η φιλία, κα Γιαννούλη, είναι μεγάλο αγαθό για τον άνθρωπο. Προσωπικά έχω ως κανόνα στη ζωή μου να τιμώ τις φιλίες μου και να τις διαφυλάττω με κάθε τρόπο.

Ο κ. Μεϊμαράκης πραγματικά με έχει τιμήσει με την ιδιαίτερη φιλία του, η οποία έχει αποτελέσει «σχολείο» για μένα και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό. Όμως, και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την ανάδειξη Προέδρου της Ν.Δ είναι φίλοι και με τους περισσότερους απ’ αυτούς έχουμε συνεργαστεί.

Σέβομαι τον κ. Μητσοτάκη, εκτιμώ τις αρετές του και θεωρώ την υποψηφιότητά του σοβαρή. Επίσης, συμπαθώ τον κ. Γεωργιάδη και τού αναγνωρίζω πολλά χαρίσματα. Τον κ. Τζιτζικώστα γνωρίζω λιγότερο από τους υπόλοιπους τρεις και αυτός, όμως, σίγουρα, διαθέτει κάποια καλά στοιχεία.

Σας διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι η φιλία δεν αποτέλεσε για μένα το κριτήριο με βάση το οποίο αποφάσισα ποιόν θα στηρίξω στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Ν.Δ.

Εγώ, κυρία Γιαννούλη, πιστεύω πώς ο Αρχηγός του κόμματός μας θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες ικανότητες. Και θα σάς εκθέσω πιο αναλυτικά ποιές είναι αυτές.

Προσωπικά υποστηρίζω ότι, αυτή την κρίσιμη, για την χώρα αλλά και για την παράταξη μας, συγκυρία, είναι απόλυτη ανάγκη να ηγηθεί της Ν.Δ ένας Πρόεδρος, ο οποίος θα μπορεί να ενώσει και να κρατήσει ενωμένους όλους τους Νεοδημοκράτες. Ένας Πρόεδρος που θα μπορεί να ενώσει και να συνθέσει όλες τις τάσεις που ευλόγως υπάρχουν σε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας.

Και σ’ αυτό το σημείο πρέπει να τονισθεί ότι δεν αρκεί μόνο η σχετική πρόθεση του κάθε υποψηφίου, η οποία, εκ των προτέρων σας λέω ότι δεν αμφισβητείται για κανέναν υποψήφιο.

Όμως, αυτός που θα εκλεγεί θα πρέπει, όχι μόνο να έχει την πρόθεση, αλλά να είναι και αντικειμενικά ικανός να ενώσει την Παράταξη. Γιατί πολλοί μπορεί να το επιθυμούν αλλά δεν διαθέτουν τα αντικειμενικά εκείνα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορέσουν να το κάνουν πράξη.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί θα πρέπει, για μένα, να έχει μια πορεία στο χώρο από την οποία να προκύπτει η προσωπική αλλά και η πολιτική εντιμότητα, το ήθος και η σταθερή προσήλωση στις ιδρυτικές αρχές της παράταξης.

Κάποιοι υποστηρίζουν, και ενδεχομένως να έχουν δίκιο, ότι η Παράταξη της Ν.Δ – κατά την πρόσφατη διακυβέρνηση της χώρας και στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί άμεσα στις πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης και των στόχων που τέθηκαν από το Μνημόνιο – απομακρύνθηκε από κάποιες ιδεολογικές αρχές της.

Υπάρχει η ανάγκη λοιπόν, ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί να στοχεύσει στην επανεκτίμησης της κατάστασης και στην εν συνεχεία ιδεολογική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Επίσης, θα πρέπει να αποκαταστήσει και ενισχύσει την αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους πολίτες της χώρας, ανεξαιρέτως, καθώς αυτή μοιάζει να έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να ενισχυθεί ο διάλογος της παράταξης, τόσο με τα στελέχη της, όσο και με το σύνολο της κοινωνίας.

Πρέπει, ο Νέος Πρόεδρος να έχει, ανάμεσα στις προτεραιότητές του, την προσέγγιση ανθρώπων που παραδοσιακά ανήκαν στην παράταξη και έχουν «φύγει» αλλά και άλλων ανθρώπων που θα καταλάβουν τί πραγματικά πρεσβεύει αυτή και θα έρθουν κοντά μας. Πρέπει να έχει, δηλαδή, το στόχο της επανασύστασης και διεύρυνσης, στο φυσικό της μέγεθος, της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι, άλλωστε, περισσότερο από αναγκαίο, ο Πρόεδρος να εντάξει στον στρατηγικό σχεδιασμό της Ν.Δ την αντιμετώπιση της ηγεμονίας της Αριστεράς του λαϊκισμού και της δημαγωγίας στη χώρα μας και τη στροφή της πολιτικής μας στο ρεαλισμό, την ελεύθερη οικονομία, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν το μοναδικό δρόμο για την έξοδο της χώρας μας από τα αδιέξοδά της.

Τέλος, ο νέος Πρόεδρος,  που δεν θα είναι φορτισμένος με οποιεσδήποτε δεσμεύσεις που προέρχονται από σχέσεις που διαπλέκονται, θα πρέπει να θέλει και να μπορεί να προβεί στην αναδιάρθρωση του κομματικού σχήματος, η οποία θα ανάγεται, τόσο στο επίπεδο σχεδιασμού και λειτουργίας του κομματικού μηχανισμού, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού που θα ενταχθεί σε αυτόν.

Ο Πρόεδρος, αυτός, πρέπει, να θέλει και να μπορεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αξιοκρατία και να φέρει την κάθαρση στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Και εδώ για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοώ, ανθρώπους που στήριξαν άλλους υποψηφίους. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Πρέπει, όμως, να απομακρυνθούν οι εκφραστές του αριβισμού καθώς και όλοι εκείνοι που αποτελούν βαρίδια για την παράταξη, αφού «μπαινοβγαίνουν» σε αυτή με μοναδικό γνώμονα το, κατά καιρούς, προσωπικό τους συμφέρον. 

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες της Ν.Δ στους απλούς ανθρώπους, στους απλούς και ανιδιοτελείς αγωνιστές, που απομακρύνθηκαν από συμπεριφορές της προαναφερόμενης κατηγορίας ανθρώπων.  

Κα Γιαννούλη, σάς σκιαγράφησα σε γενικές γραμμές πώς πρέπει να είναι ο νέος Πρόεδρος της Ν.Δ, ποιές πρέπει να είναι οι προθέσεις και οι στόχοι του καθώς και οι ικανότητές του.

Αφού λοιπόν, έχω όλα αυτά στο μυαλό μου, προσωπικά καταλήγω ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει τα προσόντα να εξυπηρετήσει όλα αυτά συνολικά σε μεγαλύτερο, σε πληρέστερο βαθμό, από όλους τους άλλους υποψηφίους για το αξίωμα του Προέδρου.

Επιπλέον, επειδή ο κ. Μεϊμαράκης, όπως, σας είπα ήδη, έχει αποδείξει ότι, αφενός, είναι εκ της φύσεως του ενωτικός, αφετέρου, διαθέτει την ιδεολογική και πολιτική βάση που μπορεί να ενώσει και να συνθέσει όλες τις τάσεις, είναι, δε, αποδεκτός από τους εκπροσώπους όλων των ιδεολογικών τάσεων, η επικράτηση του στο αξίωμα του Προέδρου της Ν.Δ, αποτρέπει στο μέγιστο βαθμό τον κίνδυνο διάσπασης. Και αυτό το λέω γιατί στην πολιτική πρέπει να τα προβλέπεις όλα.

Με αυτό τον τρόπο και με τα κριτήρια που σάς ανέλυσα κατέληξα στην επιλογή μου, κα Γιαννούλη.

 

 

«Ποτέ δεν έχω κρύψει τις απόψεις μου για οποιοδήποτε θέμα, φοβούμενη το ενδεχόμενο πολιτικό ή οποιουδήποτε άλλου είδους κόστος»

 

 

ΩτΦ: Επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη ανοικτά, καθαρά και ξάστερα. Δεν φοβάστε το πολιτικό κόστος σε περίπτωση που δεν εκλεγεί;

 

Α.Μ.: Με γνωρίζετε καλά σαν άνθρωπο αλλά και σαν πολιτικό. Ποτέ δεν έχω κρύψει τις απόψεις μου για οποιοδήποτε θέμα, φοβούμενη το ενδεχόμενο πολιτικό ή οποιουδήποτε άλλου είδους κόστος.

Έχω ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμάρακη για σοβαρούς λόγους, που σας ανέλυσα απαντώντας στην αμέσως προηγούμενη ερώτησή σας, οι οποίοι εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο το καλό της παράταξης της Ν.Δ τούτη την ώρα.

Αυτό πρέπει να δούμε όλοι τώρα, το καλό της παράταξης. Γιατί η χώρα μας χρειάζεται σήμερα ισχυρή αντιπολίτευση. Και γιατί ο λαός μας απαιτεί η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη της Ν.Δ να ισχυροποιηθεί έτι περισσότερο, ώστε αυτή να αποτελέσει αύριο μια δυνατή Κυβέρνηση. 

Κα Γιαννούλη, όταν οι συμπατριώτες σου σέ έχουν τοποθετήσει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, μπροστάρη τους στους αγώνες για το καλό του τόπου, επιθυμούν να γνωρίζουν και τις επιλογές σου σε κάθε σοβαρό ζήτημα. Έτσι, λοιπόν, και στην προκειμένη περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Προσωπικά πιστεύω πολύ στην έννοια της αξιοκρατίας και αναμένω από το κόμμα που στηρίζω από τότε που αντιλήφθηκα την πολιτική μου ύπαρξη συνεχώς και αδιαλείπτως, χωρίς να έχω απομακρυνθεί από αυτό ούτε μία φορά, να λειτουργεί με δικαιοσύνη και αξιοκρατία απέναντι στα στελέχη του.

Εξάλλου, κυρία Γιαννούλη εγώ ποτέ δεν χρησιμοποίησα γνωριμίες, δεν εντάχθηκα σε ομάδες και άλλα παρόμοια, ώστε να φθάσω, όπου έχω φτάσει. Έχω στηριχτεί στις προσωπικές και μόνο δυνάμεις μου.

Τέλος, δεν πιστεύω, ότι όποιος και αν εκλεγεί Πρόεδρος από τους τέσσερεις υποψηφίους, θα προβεί, σχετικά με τα στελέχη, σε διακρίσεις και διαχωρισμούς του τύπου αυτός με στήριξε ή αυτός δεν με στήριξε. Αλίμονο!

Δεν έχω καμία τέτοια ανησυχία ή φόβο, σάς διαβεβαιώνω.

 

 

«Τα αρμόδια όργανα έστω και εκ των υστέρων, συνειδητοποίησαν τα λάθη που έγιναν σχετικά με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων εκλογών αλλά και των μηνυμάτων που εξέπεμψε, με κάθε τρόπο, η τοπική κοινωνία για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων»

 

 

ΩτΦ: Μιας που μάς δόθηκε η ευκαιρία να τα πούμε μετά τις εκλογές, επιτρέψτε μου μια ερώτηση, αν και δεν είναι της παρούσης. Φέρατε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα πανελλαδικά για τη Ν.Δ και πλησιάσατε την έδρα σε απόσταση αναπνοής. Δεν είδαμε όμως στη ΝΟΔΕ να ανοίξει διάλογος για τις αιτίες της ήττας, αν και εσείς έχετε κάνει την αυτοκριτική σας στο κόμμα. Δεν θεωρείτε ότι σε κάποια στιγμή ως κόμμα πρέπει να συζητήσετε μεταξύ σας και να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους;

 

Α.Μ.: Πράγματι, έτσι είναι, στη Φωκίδα και στις τελευταίες εκλογές φέραμε ένα από τα καλύτερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι περήφανη για αυτό και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο που στήριξε τόσο εμένα προσωπικά, όσο και την παράταξη μας.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά συγκέντρωσε ποσοστό 28,10%, ενώ στη Φωκίδα η Νέα Δημοκρατία έλαβε ποσοστό  32,15%.Αντίστοιχα, ο Σύριζα Πανελλαδικά συγκέντρωσε ποσοστό 35,46%, ενώ στη Φωκίδα συγκέντρωσε ποσοστό 32,98%.

Έτσι η διαφορά μεταξύ Σύριζα και Ν.Δ στο Νομό μας, ανήλθε σε ποσοστό μικρότερο της μιας μονάδας, και ειδικότερα σε ποσοστό 0,8%, (Πανελλαδικά η διαφορά 7,5%). Σε ψήφους, δε, η διαφορά μας διαμορφώθηκε σε 194 ψηφοδέλτια.

Το αποτέλεσμα της Φωκίδας που μας έφερε τόσο κοντά στο να κερδίσουμε την έδρα ήταν, όπως έχω ξαναπεί, άθλος, δεδομένων των κατ’ ιδίαν συγκυριών.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν με το σύστημα της «λίστας». Έτσι λοιπόν οι συνυποψήφιοι δεν είχαν το ιδιαίτερο, το προσωπικό ενδιαφέρον, να αγωνιστούν, όπως θα έκαναν αν υπήρχε σταυροδοσία.

Επιπρόσθετα, διαπίστωσα ότι ενώ μάς ψήφισαν κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ψηφοφόροι που δεν είχαν ψηφίσει Ν.Δ στις προηγούμενες εκλογές, δεν ψήφισαν άλλοι ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει Ν.Δ στις προηγούμενες εκλογές.

Κα Γιαννούλη, θέλω να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Με τον έναν συνυποψήφιο είχαμε δώσει μαζί τη μάχη του σταυρού άλλη μία φορά, τον Ιανουάριο. Με τον δεύτερο στη λίστα, όμως, συνυποψήφιο, είχαμε αντιπαλέψει στη μάχη του σταυρού σε άλλες δύο εκλογικές μάχες, στις οποίες, όπως είναι γνωστό είχα κερδίσει.

Διαπίστωσα, λοιπόν, τώρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, που όπως είπαμε ήταν με λίστα, ότι κάποιοι από τους ψηφοφόρους που είχαν στηρίξει τις προηγούμενες φορές το συνυποψήφιό μου, αυτή τη φορά δεν ψήφισαν το ψηφοδέλτιό μας. Ήταν φανερότατο! Δεν έλεγαν καλημέρα στο δρόμο όταν τους συναντούσες προεκλογικά. Αδιάψευστα στοιχεία για αυτά που λέω αποτελούν και οι δημόσιες παραδοχές στο διαδίκτυο ανθρώπων που πρόσκεινται στον συνυποψήφιο, οι οποίοι, δυστυχώς, την επόμενη μέρα των εκλογών πανηγύριζαν για την απώλεια της έδρας! Αυτά τα πράγματα αποτελούν ντροπή…

Να είστε σίγουρη, ότι τα αρμόδια όργανα έστω και εκ των υστέρων, συνειδητοποίησαν τα λάθη που έγιναν σχετικά με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων εκλογών αλλά και των μηνυμάτων που εξέπεμψε, με κάθε τρόπο, η τοπική κοινωνία για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων.

Υπήρξαν, όμως, και άλλοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην παράταξη μας και έχουν προσωπικές φιλοδοξίες. Οι φιλοδοξίες τους αυτές, βέβαια, είναι απόλυτα εύλογες και θεμιτές. Εξάλλου, χωρίς φιλοδοξία δεν προχωράς στη ζωή σου.

Δεν είναι, όμως, θεμιτό και πολιτικά ηθικό το να μη στηρίζεις το ψηφοδέλτιο της παράταξης, εντός της οποίας επιθυμείς να αναπτύξεις τη φιλοδοξία σου, μόνο και μόνο επειδή θεωρείς ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό μπαίνουν εμπόδιο στη δική σου πορεία.

Μετά από αυτά σάς λέω ότι, σχετικά με τις επιμέρους συνθήκες και τους παράγοντες που διαμορφώθηκαν και, κατά συνέπεια, συνετέλεσαν στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα, έχει γίνει, εκ μέρους μου αλλά και εκ μέρους του κόμματος, σχετική ανάλυση.

Να είστε σίγουροι, ότι και το κόμμα έχει πλήρη εικόνα για το τί έχει συμβεί, όπως έχει, πια, και ο κόσμος μας.

 

 

«Η συμπεριφορά αυτή του κ. Κορομπίλη είναι έξω από τα πλαίσια που τίθενται από τη λογική, την ηθική αλλά και τη νομιμότητα»

 

ΩτΦ: Είστε από τους ανθρώπους που έχουν δεχτεί την πιο σκληρή πολεμική από στελέχη του κόμματός σας. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του κ. Κορομπίλη στην εφημερίδα μας, ο οποίος χαρακτηρίζει την εκλογή σας ως «ανοησία των ψηφοφόρων». Από την άλλη έχετε «ορκισμένους φίλους», αλλά σε καμία περίπτωση δεν περνάτε αδιάφορα. Έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατί εμπνέεται μεγάλα πάθη; (γέλια)

 

Α.Μ.: Όχι, δεν πιστεύω ότι εξάπτω τα μεγάλα πάθη, (γέλια…).

Ακούστε, κα Γιαννούλη, κατά την προεκλογική περίοδο του 2012 υποσχέθηκα στους συμπατριώτες μου ότι θα κάνω ότι «περνά απ’ το χέρι μου» για να σπάσω την κακή και την παλαιοκομματική νοοτροπία που υπήρχε και στην περιοχή μας. Τα θυμάστε όλα αυτά. Τα έλεγα σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες μου αλλά και τα συμπεριέλαβα σε όλα τα κείμενά μου.

Υποσχέθηκα, άλλωστε, στον κόσμο ότι, στην περίπτωση που θα εκλεγόμουν, δεν θα δημιουργούσα γύρω μου «αυλή» και ομάδες και ότι δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να «παίξει», εξ ονόματός μου, το ρόλο του τοπικού «παράγοντα». Είχα, ακόμη υποσχεθεί ότι θα σταθώ δίπλα στον απλό κόσμο, με δικαιοσύνη και αμεροληψία.

Εσείς αλλά και όλοι οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα τήρησα αφότου εξελέγην βουλευτής Φωκίδας και μέχρι σήμερα.

Να είστε σίγουρη, ότι όταν τα υποσχόμουν αυτά στον κόσμο αλλά και όταν τα έκανα πράξη είχα επίγνωση ότι η συγκεκριμένη στάση μου θα προξενούσε αντιδράσεις.

Είναι αλήθεια, κα Γιαννούλη, ότι το νέο, η διαφορετική τακτική στην πολιτική, η νέα νοοτροπία που μπορεί να φέρει κάποιος προκαλεί αντιδράσεις. Ιδίως σε αυτούς που έχουν μάθει και βολευτεί σε άλλου είδους νοοτροπίες και τακτικές.

Εξάλλου, εγώ από τη φύση μου είμαι άνθρωπος ευθύς και ειλικρινής. Αυτό που σκέφτομαι το λέω και δεν υποκρίνομαι. Θα διατυπώσω με ευθύτητα και το καλό και το άσχημο. Επίσης, είμαι άνθρωπος που υπερασπίζομαι με πάθος αυτά που πιστεύω και δεν αντέχω την αδικία.

 Ήμουν, λοιπόν, προετοιμασμένη για τις αντιδράσεις. Ίσως δεν ήμουν προετοιμασμένη για την έκτασή τους, αλλά και πάλι δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό!

Εγώ έκανα και συνεχίζω να πράττω ότι μού υπαγορεύει η συνείδησή μου. Και η συνείδησή μου μού υπαγορεύει να αγωνίζομαι ενάντια σε άσχημες πρακτικές και νοοτροπίες που κρατάνε τους ανθρώπους καθηλωμένους. Μού υπαγορεύει να αγωνίζομαι για το καλό του κόσμου και του τόπου μου.

Είναι αλήθεια ότι έχω περάσει πολύ άσχημες στιγμές, αλλά ποτέ δεν το «έβαλα κάτω».

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθανόμουν όταν πολιτικοί αντίπαλοι αναγνώριζαν τις προσπάθειές μου και με καλολογούσαν, ενώ άνθρωποι προσκείμενοι στον πολιτικό μας χώρο προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να με διαβάλουν; Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;

Συνέχισα, όμως, να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τις αρχές μου, με επιμονή και υπομονή.

Ξέρετε καλά, ότι την περίοδο που ήμουν βουλευτής δεν μού έκανε αντιπολίτευση ο Σύριζα αλλά υπόγεια και ύπουλα μια μικρή ομάδα «ομοϊδεατών».

Αναρωτιέμαι αν ήταν τόσο ανόητοι που δεν καταλάβαιναν ότι δεν κάνουν σε μένα ζημιά αλλά στην παράταξή μας;

Αναφερθήκατε στην περίπτωση του κ. Κορομπίλη και στην παρέμβαση που έκανε στην εφημερίδα σας στην οποία, μεταξύ άλλων στελεχών της Ν.Δ, συκοφαντεί και εμένα ή μάλλον, κυρίως, εμένα.

 Αναφέρει, μάλιστα, ότι είναι ανόητοι και επιπόλαιοι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν Ν.Δ και με εξέλεξαν Βουλευτή το έτος 2012. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι στάθηκα κατώτερη των περιστάσεων και ότι ευθύνομαι για την απομάκρυνση ανθρώπων που παραδοσιακά στέκονταν δίπλα στη παράταξη της Ν.Δ.

Ακούστε, λοιπόν. Η συμπεριφορά αυτή του κ. Κορομπίλη είναι έξω από τα πλαίσια που τίθενται από τη λογική, την ηθική αλλά και τη νομιμότητα. Και ως τέτοια την εκλαμβάνω.

Όμως, πρέπει να σας ενημερώσω, ότι δεν είναι πρωτοφανής.

Ο κύριος αυτός, χωρίς να με γνωρίζει, έχει αρχίσει να με υβρίζει και να με συκοφαντεί από την προεκλογική ακόμη περίοδο του έτους 2012.

Την πρώτη φορά, που ως βουλευτής Φωκίδας, παρευρέθηκα στις εκδηλώσεις για το Χάνι της Γραβιάς, διαπίστωσα ότι ένας άγνωστος σε μένα άνθρωπος με εξύβριζε και χειρονομούσε εκ του μακρόθεν. Ρώτησα άλλους παρευρισκομένους ποιός είναι και μού απάντησαν ότι ονομάζεται Αθανάσιος Κορομπίλης. Εκεί τον είδα πρώτη φορά.

Βεβαίως, δεν, αντέδρασα στις προκλήσεις του, όπως δεν αντέδρασα και όλες τις επόμενες φορές που με ενημέρωνε κάποιος ότι ο κύριος αυτός με βρίζει, ερήμην μου, σε δρόμους, πλατείες και καφενεία της περιοχής….

Όπως με πληροφόρησαν ο κύριος είναι οπαδός συγκεκριμένου υποψηφίου, ο οποίος είχε τοποθετήσει τη γυναίκα του στο ΙΚΑ με συμβάσεις. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί τη στάση του.

Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία έχουμε άλλους ηθικούς κώδικες, αξίες και αρχές.

Ο κ. Κορομπίλης, άν έχει μάθει να λειτουργεί μόνο ως «βαστάζος» και «παλαμοκροτητής» κάποιων, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξυβρίζει και να συκοφαντεί κανέναν.

Και να σας πω και κάτι, ούτε και αυτή τη φορά θα απαντούσα στη στάση του, αδιαφορώντας γι αυτόν, όπως έκανα μέχρι και σήμερα.

Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη παρέμβασή του έχει γίνει γραπτώς και ταυτίζεται χρονικά με την εκλογή του προέδρου του κόμματος, δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία.

Δεν είμαι καν σίγουρη άν προέβη σε αυτή αυτοβούλως ή τον έβαλαν άλλοι «συνδαιτυμόνες» του και οπαδοί συγκεκριμένου υποψηφίου αρχηγού της Ν.Δ.

Όπως και να έχει, είναι κατάπτυστη και απαράδεκτη η παρέμβασή του.

Ποιός νομίζει ότι είναι ο κύριος αυτός που αποκαλεί τους συμπατριώτες του και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ΑΝΟΗΤΟΥΣ και ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥΣ;

Ποιός είναι αυτός που θα μιλήσει για την παράταξη της Ν.Δ, όταν ο ίδιος φώναζε πριν λίγο καιρό ότι είναι με τη Χρυσή Αυγή;

Ποιός είναι αυτός που νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να εξυβρίζει κομματικά στελέχη πολλών ετών που έχουν δώσει μάχες όταν αυτός «μπαινόβγαινε» στο κόμμα;

Ποιά είναι η προσφορά αυτού του κυρίου στον τόπο και στην παράταξη;

Ποιός είναι αυτός που καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά την Κυριακή για να «γυρίσει σελίδα» στην παράταξη της Ν.Δ, τη στιγμή που μόλις τους έχει αποκαλέσει ΑΝΟΗΤΟΥΣ και ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥΣ;

Ποιός είναι αυτός που θα πει στον κόσμο τί θα ψηφίσει;

Σχετικά με το άν εγώ αποδείχθηκα κατώτερη των περιστάσεων ή όχι του απαντώ ότι οι πολιτικοί κρίνονται από τα αποτελέσματα της δράσης τους. Και εγώ έχω κριθεί για τη δράση μου από τους ψηφοφόρους!!!

Παρότι εγώ ήμουν βουλευτής μόνο για 2,5 χρόνια πέτυχα σημαντικά πράγματα που ο κόσμος τα αναγνώρισε και θα σας πω αμέσως παρακάτω με ποιό τρόπο.

Όταν εφαρμόσθηκε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήμουν η μοναδική βουλευτής στην Ελληνική Επικράτεια που κατόρθωσε να φέρει στο Νομό της νέο ΤΕΙ.

Ήμουν η Βουλευτής αυτή που ενώ δεν προβλεπόταν από την αρχική σχετική Υπουργική απόφαση κατάφερα και ιδρύθηκε ΚΕΦ στο Λιδωρίκι.

Ήμουν η βουλευτής εκείνη που αγωνίσθηκα μαζί με τους άλλους φορείς του Νομού και επιτεύχθηκε η ποθούμενη τροποποίηση της Υγειονομικής διάταξης για το Μόρνο.

Ήμουν η Βουλευτής εκείνη που ενώ στο Σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων δεν χαρακτηριζόταν ως Λιμάνι Κρουαζιέρας το Λιμάνι της Ιτέας, ενήργησα και χαρακτηρίστηκε ως Λιμάνι Κρουαζιέρα το Λιμάνι αυτό.

Ήμουν η Βουλευτής εκείνη που άνοιξε έμπρακτα για πρώτη φορά το θέμα των αντισταθμιστικών εξαιτίας της δεσμευτικής Ζώνης του Δελφικού τοπίου και κατόρθωσα με νομοθετική ρύθμιση να θεσπιστούν φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις ως αντισταθμιστικώ όφελος για ακίνητα εντός της ΖΟΕ του Δελφικού τοπίου, στις περιοχές Natura, και γύρω από τη Λίμνη του Μόρνου.

Ήμουν εκείνη η Βουλευτής που ενήργησε για να ενταχθούν και οι σεισμόπληκτες, από το σεισμό της 7ης-8-2013, περιοχές Πολυδρόσου, Γραβιάς, Καστελλίων, Λιλαίας και Μαριολάτας, στο πρόγραμμα αποκατάστασης που είχε εκπονηθεί για τη Φθιώτιδα.

Ήμουν εκείνη η βουλευτής που πέτυχα επιπρόσθετες απαλλαγές από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων στα σεισμόπληκτα των περιοχών Πολυδρόσου, Γραβιάς, Καστελλίων, Λιλαίας και Μαριολάτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

22 κρούσματα στη Φωκίδα , 692 στη Στερεά

19-1-2022 : 22.285 κρούσματα και 88 θάνατοι – Στους 683 οι διασωληνωμένοι, οι 126 (1…