Home Δήμος Δελφών Η πρόεδρος του Λιμενικού Τσμείου απαντά στον κ. Δρακάκη -Τι καταγγέλλει ο ίδιος ανταπαντώντας
Δήμος Δελφών - 27 Φεβρουαρίου, 2019

Η πρόεδρος του Λιμενικού Τσμείου απαντά στον κ. Δρακάκη -Τι καταγγέλλει ο ίδιος ανταπαντώντας

 Η πρόεδρος του Λιμενικού Τσμείου απαντά στον κ. Δρακάκη -Τι καταγγέλλει ο ίδιος ανταπαντώντας

 
Για αβάσιμες και παραπλανητικές καταγγελίες μιλάει η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κατερίνα Καραδήμα, απντάντωντας στον κ. Δρακάκη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
                                                                                             Γαλαξίδι 26-2-2019
 
Αξιότιμε κ. Δρακάκη,
Τα καταγγελλόμενα από εσάς με το από 20/02/2019 έγγραφό σας είναι, ως συνήθως, αβάσιμα και παραπλανητικά.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό στη νόμιμη διαδικασία παραχωρεί τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Γαλαξιδίου έναντι του καθορισμένου ανταλλάγματος ανά τετραγωνικό μέτρο και μάλιστα (σε αντίθεση με εποχές προ Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου) φροντίζουμε και να εισπραχθεί το επιβληθέν τέλος από κάθε επιχείρηση.
Η διαδικασία έχει ως εξής: α) το Διοικητικό μας Συμβούλιο λαμβάνει απόφαση έγκρισης παραχώρησης χώρου στον αιτούντα που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις, η οποία δημοσιεύεται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», β) αποστέλλουμε τη ληφθείσα απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, για να πραγματοποιήσει τον κατά νόμο προβλεπόμενο έλεγχο νομιμότητας και γ) μετά τον θετικό έλεγχο Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακολουθεί Απόφαση Προέδρου του Δ.Σ., με την οποία αποδίδεται ο συγκεκριμένος χώρος στον αιτούντα και επιβάλλεται το καθορισθέν τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου (εδώ και χρόνια αυτό ανέρχεται σε 10,00 ευρώ/τ.μ.) και η Απόφαση αυτή δημοσιεύεται στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Πολλά ενδεικτικά παραδείγματα της σειράς αυτής των νομίμων ενεργειών μας είναι στη διάθεσή σας, καθώς και κάθε ενδιαφερομένου.
Συνεπώς με πλήρη νομιμότητα, διαφάνεια και ισοτιμία έναντι των επαγγελματιών του Γαλαξιδίου διαχειριζόμαστε το θέμα που εσείς προβάλλετε.
Θα μπορούσατε βέβαια πολύ απλά να μας ζητήσετε διευκρινίσεις πριν αποστείλετε την «καταγγελία» σας στον Εισαγγελέα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Εσείς όμως προτιμήσατε να πολιτικολογήσετε εν όψει εκλογών, επιχειρώντας να δημιουργήσετε ρωγμές στη θετική εικόνα που έχει στην κοινωνία μας η δουλειά που γίνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου.
Ευτυχώς για το κοινό συμφέρον και ατυχώς για εσάς, δεν τα καταφέρατε! 
 
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΠ.ΚΑΡΑΔΗΜΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
 
Η ανταπάντηση Δρακάκη
 
Στην ανταπάντησή του ο κ. Δρακάκης κάνει σοβαρές καταγγελίες, αναφέροντας τα κάτωθι:
 
«Μαζί τα φάγατε παραπληροφορώντας μας, 
κ. Καραδήμα;»
 
Κυρία Καραδήμα,
 Μετά την καταγγελία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσίευσα ανακοίνωση στις 20/2/2019 με την οποία ρωτούσα και ζητούσα να ερευνηθεί για ποιο λόγο δεν αναγράφεται οικονομικό αντάλλαγμα στις παραχωρήσεις του φορέα ευθύνης του Δήμου Δελφών του οποίου προεδρεύετε. 
 Απεδείχθη ότι από τις 14 αποφάσεις της  Λιμενικής Επιτροπής  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου που αναρτήθηκαν στο Διαύγεια με ημερομηνία 03/12/2018 για παραχώρηση χώρου για το έτος 2019,  ΜΟΝΟΝ για τις οκτώ (8) επιβάλατε τέλος κατάληψης.  Δηλαδή εξαιρούσατε 6 τον αριθμό. 
 Μετά την καταγγελία μου, στις 20/2/2019 σπεύσατε να επιβάλετε και στους έξι εξαιρουμένους «κολλητούς» το τέλος  παραχώρησης με ανάρτηση στο Διαύγεια, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, εκλεγμένος με τον Συνδυασμό σας, του δημάρχου Δελφών.
 Κατόπιν αυτών, καλώ την δικαιοσύνη και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα των ΟΤΑ να ασκήσουν τους προβλεπόμενους διαχειριστικούς, κλπ ελέγχους και να επισημάνουν τις ευθύνες.  
 Τέλος, χαιρόμαστε που σας υποχρεώσαμε έστω και κάτω από τον φόβο της ποινικής δίωξης να εγκαταλείψετε-ευχόμαστε μόνιμα – τα προσωπικά συμφέροντα και την αυθαιρεσία σε βάρος του δημοσίου και των δημοτών.           
 
                               Γεώργιος Δρακάκης 
                   Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …