Home Δήμος Δελφών Η πρόεδρος της Κίρρας κ. Μ.Καπαρέλη με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής για τη μετονομασία κατήγγειλε τη διαδικασία: «Μετετράπη σε ζήτημα  μικροπολιτικής  αρένας»

Η πρόεδρος της Κίρρας κ. Μ.Καπαρέλη με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής για τη μετονομασία κατήγγειλε τη διαδικασία: «Μετετράπη σε ζήτημα  μικροπολιτικής  αρένας»

Η πρόεδρος της Κίρρας κ. Μ.Καπαρέλη με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής για τη μετονομασία κατήγγειλε τη διαδικασία:

«Μετετράπη σε ζήτημα  μικροπολιτικής  αρένας»

-«Εδώ συζητάμε πολιτικά, αν θίγεστε να προσφύγετε όπου θέλετε» απάντησαν η πρόεδρος του Σώματος κ.Σεγδίτσα, ο κ. Λεοντίου και ο κ. Αναγνωστόπουλος.

-«Το έκανα για να εκθέσω εσάς και την κ. Φουσέκα. Θα προσφύγω στην επιτροπή του άρθρου 151 και στα διοικητικά δικαστήρια. Δεν κάνω πίσω», τόνισε ο κ. Δρακάκης.

 

 

Τη δυσαρέσκειά της σχετικά με τη διαχείριση του θέματος της μετονομασίας οδών από το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κίρρας κα Μαίρη Καπαρέλη μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης για την προσφυγή του κ. Γιώργου Δρακάκη, η οποία και την απέρριψε.

 

«Η διαδικασία το μετέτρεψε σε αρένα»

 

Η κ. Καπαρέλη αναφέρθηκε στην αριθμ 6 /8257/03-02-2020 εγκύκλιο  του Υπουργείου Εσωτερικών τονίζοντας πως προκύπτει ότι η γνώμη της επιτροπής χαρακτηρίζεται εκ του νόμου σύμφωνη και το αποφασίζον όργανο, ήτοι το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύεται, ως προς το περιεχόμενο αυτής, με την έννοια ότι δεν μπορεί να ενεργήσει κατά τρόπο διαφορετικό από αυτόν που του υποδεικνύεται με τη γνωμοδότηση.

«Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, στην περίπτωση της θετικής σύμφωνης γνώμης από την Επιτροπή, α) να εκδώσει πράξη σύμφωνα με την γνωμοδότηση και β) να απέχει από την έκδοσή της υπό την προϋπόθεση παροχής ειδικής αιτιολογίας για την επιλογή.

Επομένως οι  λανθασμένες ενέργειες που έγιναν,  «διέσυραν» διαδικαστικά το θέμα , «ανέπαφη»   η τιμώμενη προσωπικότητα», όπως ρητά ανέφερε η κ. Καπαρέλη.

Ειδική αναφορά έκανε στις λάθος ενέργειες που έγιναν αναφέροντάς τες ως κάτωθι:                 1.Εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/08/2021 με  ελλιπή εισήγηση από τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας και τίθεται σε ψηφοφορία με το σκεπτικό ότι,  το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει τελικά εάν θα εγκρίνει ή όχι την ονοματοδοσία-μετονομασία οδών, πλατειών.

2.Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που διεξήχθη διά περιφοράς , επικεφαλής δημοτικής παράταξης  πρότεινε  να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη  και να συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ( κ.Ευστάθιος  Λεοντίου ) , με αποτελέσματα να ψηφίσουν αρνητικά επί του θέματος κατά παράβαση νόμου, ήτοι παράβαση καθήκοντος.

3.Το ίδιο συνέβη και με δημοτικούς συμβούλους άλλων δημοτικών παρατάξεων που  καταψήφισαν το θέμα για λόγους άσκησης λαϊκίζουσας πολιτικής και εμμονής σε «σκληρές κομματικές γραμμές»  που έχουν αποδοκιμαστεί από την κοινωνία,   κατά παράβαση νόμου, ήτοι παράβαση καθήκοντος.,

4.Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/08/2021 εισήγαγε θέμα προερχόμενο από την παράταξη του κ. Γεωργίου Δρακάκη με τη διαδικασία της εκτός ημερήσιας διάταξης κατά παράβαση νομοθεσίας και ελλιπή γνώση του θέματος, καταστρατηγώντας πλήρως τα διαλαμβανόμενα της από 20-03-2020 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών , αναφορικά με τη δεσμευτικότητα της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου  8 του Ν.3463/2006 .

Ανέφερε επίσης ότι «το σκεπτικό της εισαγωγής του εκτός ημερήσιας θέματος ήταν η ισχύς ή η ανάκληση της αριθμ     143/13-08-2021  απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί στην προκείμενη περίπτωση, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της αρμόδιας επιτροπής,  δεδομένου ότι δεν μπορούσε να απέχει από την έκδοση  αυτής, λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης ειδικής αιτιολογίας ως προς την επιλογή».

Ενημέρωσε δε ότι η προσφυγή απερρίφθη αρμοδίως και για τους δύο ισχυρισμούς της, δηλαδή της ελλιπούς αιτιολογίας από την πλευρά της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν.3463/2006 για την ονομασία και της ύπαρξης συγγενικής σχέσης έως δευτέρου βαθμού, της Προέδρου της Κοινότητας Κίρρας  με τον εκλιπόντα Πρόεδρο Κων/νο Καπαρέλη του Γεωργίου και τιμώμενη προσωπικότητα, για το έργο του συνολικά.

Η κ. Καπαρέλη τόνισε ότι το έργο του Κωνσταντίνου Καπαρέλη αν και είναι πλήρως καταγεγραμμένο,  μετετράπη σε ζήτημα  «μικροπολιτικής  αρένας»  και όχι σημείο αναφοράς και παραδειγματισμού για ασχολούνται με τα κοινά.

 

Έντονη η αντίδραση του Σώματος

 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Στάθης Λεοντίου που ήταν αυτός που ήγειρε αρχικά αντιρρήσεις, διαμαρτυρήθηκε έντονα για όσα ακούστηκαν νωρίτερα, ενώ απευθυνόμενος στην πρόεδρο διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία. «Εμείς είδαμε το θέμα που ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πολιτικά. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται μπορεί να προσφύγει όπου θέλει», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωσώ Σεγδίτσα, η οποία τόνισε πως και μόνο το γεγονός ότι η προσφυγή απερρίφθη κατέδειξε το νόμιμο της διαδικασίας και κάλεσε την πρόεδρο της κοινότητας να προσφύγει όπου νομίζει. «Δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο», τόνισε εμφατικά.

«Αν είναι δυνατόν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να μη μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας», διαμαρτυρήθηκε και ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής της Ανανεωτικής Δύναμης.

Σε πολύ έντονο ύφος απάντησε ο κ. Γιώργος Δρακάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η προσφυγή τους δεν έχει κριθεί. «Εμείς το κάναμε για να σας εκθέσουμε, εσάς και την κ. Φουσέκα, η οποία ενώ αρχικά επικύρωσε την απόφαση, μετά έκρινε και την προσφυγή, ενώ όφειλε να αυτοεξαιρεθεί. Δε θα σταματήσουμε εδώ. Συνεχίζουμε στην επιτροπή του άρθρου 151 και στα διοικητικά δικαστήρια αν χρειαστεί», κατέληξε ο κ. Δρακάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Also

Το Σάββατο στην Άμφισσα το Επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου