Home Δήμος Δελφών Η παράταξη Δρακάκη δε συμμετέχει στα “δια περιφοράς” δημοτικά συμβούλια
Δήμος Δελφών - 2 Απριλίου, 2020

Η παράταξη Δρακάκη δε συμμετέχει στα “δια περιφοράς” δημοτικά συμβούλια

 Καταγγέλλει τη διαδικασία “δια περιφοράς” συνεδριάσεων και τονίζει ότι δεν θα τη νομιμοποιήσει με την παρουσία της, η παράταξη του κ. Γιώργου Δρακάκη, που μετρά δυο μέλη μαζί με τον κ.Δεσποτίδη.

Αναλυτικά σημειώνει:

Μη αποδεκτή η διαδικασία για τη Δελφική Δημοκρατία

Δεν συμμετέχουν σε δια περιφοράς συνεδριάσεις

-Υποστηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τον περαιτέρω ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της Δελφικής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Δρακάκης και Προκόπης Δεσποτίδης, γιατί δεν θέλουν να επιτείνουν περαιτέρω τον ευτελισμό του οργάνου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

 

ΘΕΜΑ: Δεν συμμετέχουμε στην μη νόμιμη διαδικασία της ανταλλαγής μηνυμάτων «δια περιφοράς» τακτική συνεδρίαση του ΔΣ Δελφών .

 

Κα Πρόεδρε,

 Eχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών ΔΕΝ θα επιτρέψουμε διά της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ τον περαιτέρω ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχοντας στην συνεδρίαση του ΔΣ δια περιφοράς, όπου αποφασίζονται θέματα καθημερινότητας του πολίτη, με αποστολή μηνυμάτων (e mails) !

 Μια διαδικασία η οποία βάσει του νόμου 4635/2019 άρθρο 184 δύναται να εφαρμοστεί ΜΟΝΟΝ και εφόσον ανακύπτουν θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, (με την συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών Δημοτικού Συμβουλίου) για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και βάσιμα πιθανολογείται κίνδυνος εκ της αναβολής.

Σημειώνουμε ότι τα θέματα που εισαγάγατε στην ημερήσια διάταξη για την συνεδρίαση του ΔΣ της 1 Απριλίου 2020 είναι θέματα τακτικής συνεδρίασης και όχι κατεπείγοντος χαρακτήρα, σημειωτέον το κατεπείγον σε ΚΑΘΕ περίπτωση θα έπρεπε να είχε επαρκώς τεκμηριωθεί.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ που συλλογικά φέρουμε προς την προστασία της δημόσιας υγείας, είχαμε συμφωνήσει το θέμα της τηλεδιάσκεψης ως την προσφορότερη λύση.

 Εσείς, αντί να αξιοποιήσετε  όλα τα  μέσα που διαθέτει η τεχνολογία με αστείες δικαιολογίες τύπου «Τεχνικές δυσκολίες» (δια της επιστολής δημάρχου) και χωρίς να προσδιορίζετε ποιές  «Τεχνικές δυσκολίες»…  αναιρείτε τις τηλεδιασκέψεις και προσπαθείτε να κάνετε καθεστώς την διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μας φέρνετε στην δύσκολη θέση να υποθέσουμε πως ΙΣΩΣ σας εξυπηρετούν οι εικονικές συνεδριάσεις, χωρίς φυσική παρουσία, χωρίς τηλεπαρουσία, χωρίς συμμετοχή των πολιτών, χωρίς απολογία  Δημάρχου, χωρίς έλεγχο, χωρίς ΔΙΑΛΟΓΟ.

Αναφέρεστε στον Νόμο ότι ΔΗΘΕΝ ΣΑΣ  επιτρέπει τις δια  περιφοράς συνεδριάσεις. Μάλλον  ερμηνεύετε τον Νόμο κατά το δοκούν και πάλι εσφαλμένα!!!  Ο Νόμος σας δίνει το δικαίωμα της δια περιφοράς συνεδριάσεων αλλά με προϋποθέσεις: Βάσει του νόμου υπάρχουν  τρείς επιλογές  α) Διά περιφοράς ΜΟΝΟΝ και εφόσον πρόκειται για κατεπείγοντα θέματα  β) με τηλεδιάσκεψη γ) δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών  και προφανώς τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Συνεπώς για τις τακτικές συνεδριάσεις και όχι κατεπείγοντα θέματα οι περιπτώσεις (β) και (γ) είναι οι πλέον ενδεδειγμένες αφού δύναται να εξασφαλιστεί και ο δημόσιος χαρακτήρας και διάλογος με την συμμετοχή των πολιτών κάνοντας και απευθείας ΤΗΛΕ αναμετάδοση (online) ή ραδιοαναμετάδοση των συνεδριάσεων που σημαίνει συμμετοχή των πολιτών.

 

 

 

ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ

εφόσον «αδυνατείτε» να οργανώσετε την τηλεδιάσκεψη τότε επιλέξτε την (γ) περίπτωση την δια ζώσης δηλαδή με φυσική παρουσία των Συμβούλων και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. αλλά με σύνδεση στο διαδίκτυο για να καλυφθεί και η δημοσιότητα της συνεδρίασης. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου, δηλαδή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμβούλων και δημοσιότητα

Εμείς, η «Δελφική Δημοκρατία» θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και δεν θα γίνουμε συνεργάτες σας στην υπονόμευση και καταστρατήγηση των θεσμών και τελικά στην αλλoίωση της τοπικής δημοκρατίας. 

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους δημοτικούς συμβούλους να διαφυλάξουν τους θεσμούς, να απέχουν της συνεδρίασης ώστε λόγω έλλειψης απαρτίας να μην διεξαχθεί το «δια περιφοράς» ΕΙΚΟΝΙΚΟ συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …