Home Εικόνες Αρχικής Η ΝΕ της ΝΔ απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΕ της ΝΔ απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, εξέδωσε δελτίο τύπου την 22α Ιουλίου 2022, που επιγράφεται «Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως ερριμένα». Προφανώς ο συντάκτης του κειμένου αντίκρυζε το είδωλό του σε καθρέπτη, κατά την σύνταξη του κειμένου. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, δια τα διαλαμβανόμενα στο δελτίο τύπου, πέραν του μένους κατά του προσώπου του βουλευτή Ιωάννη Μπούγα, που συσκοτίζει την αλήθεια, αίρει την λογική και ωθεί τους συντάκτες σε εύκολες και ανυπόστατες κατηγορίες. Από απλή ανάγνωση του κειμένου της ανακοίνωσης του βουλευτή προκύπτει, ότι αυτή επικοινωνεί, το γενικό πλαίσιο, των κυβερνητικών μέτρων για τους πυρόπληκτους του φετινού καλοκαιριού. Αλήθεια, μέτρα όπως η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, η αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτελέσεως, η άμεση αποζημίωση με τον νόμο 4797/2021 περί κρατικής αρωγής και των αγροτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι μέτρα που δεν αφορούν τους πυρόπληκτους της περιοχής μας;;; Η απάντηση αυταπόδεικτη, η αστοχία του ΣΥΡΙΖΑ προφανής, για την ευθιξία τους να ανασκευάσουν δεν είμεθα σίγουροι. 

       Στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί αποζημιώσεις ει δυνατόν και χθές. Προφανώς η «απαίτηση» αυτή εδράζεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων της προηγούμενης πυρκαγιάς και στην τροποποίηση του καθεστώς των αποζημιώσεων, που πράγματι χρήζει αντιμετώπισης. Απάντηση του τύπου:  «δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι» δεν γίνεται δεκτή. 

         Προς ενημέρωση λοιπόν των συντακτών του δελτίου τύπου, αλλά και των συμπολιτών μας, ενημερώνουμε ότι, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, επισκέφθηκε την περιοχή ο αρμόδιος υπουργός κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και με εκπροσώπους παραγωγών και εντοπίσθηκαν οι ιδιαιτερότητες των πυρόπληκτων του ελαιώνα και οι δυσλειτουργίες του συστήματος αποζημιώσεων (ανασφάλιστοι ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ, ποσόστωση 30% καλλιεργήσιμων εκτάσεων, απόσταση καλλιεργητών από τόπο ζημίας, κατά κύριο επάγγελμα ή μη αγρότες κλπ) και οι αρμόδιοι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες δεσμεύθηκαν,ότι θα αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν, προκειμένου να λάβει χώρα σχετική νομοθετική ρύθμιση. Στα πλαίσια ταχείας αποζημιώσεως των πληγέντων, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε, ότι τυγχάνει εφαρμογής ο νόμος 4797/2021 περί κρατικής αρωγής σε φυσικές καταστροφές (προφανώς οι συντάκτες του κειμένου αγνοούσαν την μικρή αυτή λεπτομέρεια).

      Στην συνέχεια έγινε γνωστό, ότι ήδη έχουν αρχίσει οι συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργών ,προς εκπόνηση ενός συνεκτικού σχεδίου ολιστικής αντιμετώπισης των θεμάτων του ελαιώνα της Άμφισσας. Άπαντες ομιλούν για την μοναδικότητα του ελαιώνα, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν τον αντιμετώπισε ως μέρος του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Δελφών. Κανείς δεν διεκδίκησε αντισταθμιστικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες- καλλιεργητές, λόγω των υπέρμετρων δεσμεύσεων που τους έχουν επιβληθεί. Επιτέλους δεν θα πρέπει να γίνει μια τέτοια προσσέγγιση του θέματος;;; 

       Περαιτέρω, αναφορικά με το πρόγραμμα του «παραδοσιακού ελαιώνα», η απόφαση των οργάνων της ΕΕ υπόκειται σε αναθεώρηση το 2023 και ήδη εκπονείται το πλαίσιο διεκδίκησης- βελτιστοποίησης των οφελών. Ο βουλευτής κ. Μπούγας, ήδη έχει συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον επικεφαλής των Ελλήνων ευρωβουλευτών κ. Μειμαράκη, για την δρομολόγηση του θέματος. 

        Είναι προφανές ότι το θέμα του ελαιώνα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ολιστικά και σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι κοντόφθαλμα με αναφορά και επικέντρωση μόνο στο θέμα των αποζημιώσεων. Πρέπει, επιτέλους να εγκριθεί το διαχειριστικό σχέδιο του ελαιώνα, να περατωθεί το έργο της άρδευσης του ελαιώνα, που έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας», όπως επίσης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και το θέμα της επαναφύτευσης του συνόλου των κατεστραμμένων ελαιοδένδρων (με δαπάνες είτε του Κράτους, είτε ιδιωτών), προκειμένω ο ελαιώνας να ξαναποκτήσει την συνεκτικότητά του και να αποκατασταθεί μορφολογικά. Όσες αποζημιώσεις και εάν δοθούν, εάν δεν αντιμετωπισθούν οι χρόνιες κακοδαιμονίες  και δεν υπάρξει μεσομακροπρόθεσμος ορίζοντας και ολιστική αντιμετώπιση του όλου θέματος, είναι βέβαιο ότι ο ελαιώνας θα ερημώσει και θα εγκαταλειφθεί. 

          Όλα τα ανωτέρω και πιθανόν και όσα ακόμη θα προβλέπει το σχέδιο διαχείρισης του ελαιώνα πρέπει να διαμορφωθούν με σκληρή και συστηματική εργασία, εμπλοκή πολλών επιστημόνων και ειδημόνων και να είναι απολύτως τεκμηριωμένα, με σχετικά στατιστικά και όχι μόνο στοιχεία και να υπάρξει μια πλήρως τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία. Μόνο έτσι θα «ακουσθούν» από τους αρμοδίους και θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη. Η νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ «θα χτυπάμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί τον ασφαλή οδοδείκτη που θα οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων. Δραματική, δυστυχώς, είναι η εμπειρία του ελληνικού λαού από τέτοιες νοοτροπίες.

           Συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις είναι το ζητούμενο και όχι αοριστολογίες, ανέξοδες υποσχέσεις, βερμπαλισμοί και λεκτικές υπερβολές. Πράξεις και όχι λόγια. Όταν και μόνο όταν, θα υπάρχει κάτι απτό, θα ανακοινωθεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς. Μέχρι τότε, παραχωρούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, το πεδίο των τυμπανοκρουσιών, των ανέξοδων υποσχέσεων και των φωτογραφιών. Αποτελούν, ομολογουμένως, προνομιακό πεδίο δράσης του.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…