Home ΕΠΣ Φωκίδας “Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη πλήρη κυβερνητική χειραγώγηση του”.
ΕΠΣ Φωκίδας - 24 Φεβρουαρίου, 2021

“Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη πλήρη κυβερνητική χειραγώγηση του”.

Χαρακτηρίζει ολέθριο για τους ποδοσφαιριστές που βιοπορίζονται από το ποδόσφαιρο να μην ξεκινήσει η γ εθνική κατηγορία αν και θεωρεί ότι πλέον είναι πρακτικά ανέφικτο .Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση μέτρων ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου .

Ο λόγος για τον ταμία της ΕΠΣ Φωκίδας κ Στάθη Καραγκούνη ο οποίος επιπλέον δηλώνει ότι γενικά το  μητρώο που θέσπισε ο Αυγενάκης είναι   προς τη σωστή κατεύθυνση  αλλά τα   προβλήματα ξεκινάνε   με τα προ απαιτούμενα που ζητούνται για να μπορέσει κάποιο σωματείο   να εγγραφεί φέρνοντας ως παράδειγμα το προαπαιτούμενο των διπλωματούχων προπονητών  που  για μικρούς νομούς , όπως η Φωκίδα , είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν να καλυφθούν.

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την ΕΠΟ τονίζει ότι ουδέποτε η ΕΠΣ εναντιώθηκε στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή αλλά είναι ενάντια  “στην πρακτική της κυβέρνησης να νουθετήσει και ουσιαστικά να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη πλήρη κυβερνητική χειραγώγηση του.”

 

Η συνέντευξη

Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε το άνοιγμα και της Football League, όχι όμως της Γ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων. Ποια συναισθήματα σας άφησε αυτήν η απόφαση; Θεωρείτε ότι ακόμη και αν ανοίξουν μέσα στο Μάρτιο υπάρχει χρόνος για την ολοκλήρωσή τους ή νομίζετε ότι θα είναι καλύτερα η χρονιά να θεωρηθεί ως μη γενόμενη;

Προσωπικά θεωρώ οτι θα έπρεπε τόσο η Γ εθνική όσο και τα ερασιτεχνικα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν , πάντα με την αρωγή του κράτους  ως προς τα τεστ, κάτι που γίνεται κατα κόρον στο εξωτερικό.Ειδικά η γ εθνική όπου τα περισσότερα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτη βιοπορίζονται απο το ποδόσφαιρο, είναι ολέθριο να μην ξεκινήσει μια που αφήνει χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία .

Τώρα αναφορικά με το πόσο εφικτό είναι να ξεκινήσει το Μαιο , θεωρώ οτι πρακτικά είναι αδύνατο και οτι η φετινή χρονιά έχει χαθεί.

 

Πολλά ερασιτεχνικά σωματεία αυτό το διάστημα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό και ισχυρίζονται ότι έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Συμφωνείτε με τη διαπίστωσή τους; Ποια βοήθεια θα μπορούσε να προσφέρει το κράτος στην κατεύθυνση ξεκινήματος της αγωνιστικής δράσης;

Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει το κράτος για να τονίσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι

Α)Να αναλάβει ένα κόστος ασφάλισης των ανθρώπων που δραστηροποιούνται σε αυτόν, ώστε και η μαύρη εργασία να εξαλιφθεί αλλά να έχουν και όλοι αυτοί οι άνθρωποι μια οντότητα και καποια εργασιακά δικαιώματα

Β)Θα μπορούσε να θεσπίσει ένα νόμο που πολύ απλά να έλεγε οτι όποιες εταιρίες επενδύουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και μόνο, θά έχουν μια αντίστοιχη φοροαπαλαγή

 

Συμφωνείτε με το Μητρώο που θέσπισε ο Αυγενάκης; Ρωτώ διότι πριν από περίπου ένα μήνα  του στείλατε επιστολή με την οποία ζητήσατε και λάβατε διορία μέχρι τον Αύγουστο προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα της έλλειψης προπονητών, που είναι απαραίτητος όρος για τη χρηματοδότηση. Εξηγήστε μας:

α. πως ακριβώς σκέφτεστε να το λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης πιστοποιημένων προπονητών και

β. αν θεωρείτε ικανοποιητικό το ποσό που δίνει η πολιτεία μετά από τόσα χρόνια απουσίας;

Το μητρώο γενικά σαν ιδέα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα προβλήματα ξεκινάνε αναφορικά με τα προ απαιτούμενα που ζητούνται για να μπορέσει κάποιος να εγγραφεί.Ειδικά στο θέμα των διπλωματούχων προπονητών , για μικρούς νομούς όπως ο δικός μας είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν να καλυφθούν οι όροι εγγραφής στο μητρώο. Θα έπρεπε να υπήρχε μια εξαίρεση για νομούς κάτω από ένα συγκεκριμένο πληθυσμιακό όριο.

Τέλος θεωρώ οτι το ποσό που βγήκε για τα σωματεία , ειδικά μετά απο τόσα χρόνια παντελου΄ς απουσίας της πολιτείας , είναι ιδιαιτέρως μικρό.

 

Είστε μια από τις ΕΠΣ που ουσιαστικά εναντιωθήκατε στην πρόταση της κυβέρνησης να βάλει υποψηφιότητα για την ΕΠΟ ο Ζαγοράκης ; Εξηγήστε μας την άποψή σας και επιπλέον θα ήθελα να μου πείτε γιατί κατά τη γνώμη σας θέλει η πολιτεία να επέμβει στα της κατά τα άλλα αυτοδιοίκητης ΕΠΟ

Ουδέποτε κανείς εναντιώθηκε στο πρόσωπο του Ζαγοράκη σαν Ζαγοράκη, παρά μόνο στην πρακτική της κυβέρνησης να νουθετήσει και ουσιαστικά να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με σκοπό τη πλήρη κυβερνητική χειραγώγηση του.

Το ποδόσφαιρο στην ελλάδα έχει αυτοδιοίκητο, έχει εκλεγμένους ανθρώπους μέσα απο το χώρο του ποδοσφαίρου που το υπηρετούν και δεν χρειάζεται κανενώς είδους χαλινάρι προκειμένου ο εκάστοτε υπουργός να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα .

Πιστέψτε με κανείς δεν αγωνιά για το ποδόσφαιρο περισσότερο απο τους εκπροσώπους των ενώσεων που προέρχονται απο τα ίδια τα σωματεία της περιοχής τους.

 

Πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων των ΕΠΣ ζήτησε την οικονομική ενίσχυση  καθώς και την άρση της αναστολής εργασίας των υπαλλήλων των ΕΠΣ όλης της χώρας . Την επιστολή εκείνη υπέγραφε και η   Γεν. Γραμματέας κα Κάλλια Λιναρδάτου από την ΕΠΣ Φωκίδας. Ποια είναι η άποψή σας;

Ο πανελλήνιος Σύλλογος υπαλλήλων των ΕΠΣ έχει και υπόσταση αλλά και ελευθερία να εκφράζει τις απόψεις που τον εξυπηρετούν .Θεωρώ οτι δικαιολογημένα ζήτησε οικονομική ενίσχυση , ενω όσο αφορα την άρση αναστολής εργασίας και με δεδομένο οτι στα ποδοσφαιρικα τοπικα΄δρώμενα δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα , είναι κάτι που δεν άπτεται της αρμοδιότητας μου να κρίνω.

 

Είστε ταμίας στην ΕΠΣ . Εξηγήστε μας πως είναι τα οικονομικά σας και αν φέτος λάβατε επιχορήγηση , από ποιόν και επιπλέον αν είχατε χορηγίες από ιδιώτες.

Τα οικονομικά της ένωσης είναι σε ένα σχετικά καλό για την εποχή επίπεδο και αυτό γιατί για πρώτη φορά φέτος η κινητοποίηση πρωτίστως του προέδρου Φανη Αγγέλου, αλλά και του Δ.Σ εν γένη απέφερε καρπούς, μια που κοινητοποιήθηκε  μεγάλη μερίδα κυρίως ιδιωτών τόσο απο την ευρύτερη περιοχή όσο και εκτός νομού που συμβάλανε στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων τόσο για τα σωματεία υπο μορφή χορηγίας υλικού , όσο και για τις μεικτές ομάδες της Φωκίδας .

Σαφώς και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, σίγουρα τα νέα δεδομένα με την πανδημία δεν ευνοούν τέτοιες προσπάθειες , αλλά η εξωστρέφεια που παρουσιάζει η ΕΠΣ το τελευταίο διάστημα , πρωτοστατούντος του προέδρου της μας κάνει να ελπίζουμε.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια εξορθολογισμού των εξόδων είτε υπο μορφή χορηγιών , είτε υπο μορφή ελάττωσης των τρεχόντων εξόδων που παραλάβαμε.

 

Πολλοί στο Φωκικό ισχυρίζονται ότι ο εκπρόσωπος του πετάχτηκε έξω από το νέο ΔΣ της ΕΠΣ λόγω της προεκλογικής εναντίωσης του σωματείου στην υποψηφιότητα του κ Αγγέλου. Ποια είναι η δική σας ερμηνεία;

Νομίζω οτι η ερώτηση σας είναι λίγο προβοκατόρικη. Εμείς ξεκινήσαμε σαν μια παρέα με μπροστάρη τον κύριο Φάνη Αγγέλου για να αναλάβουμε τα ηνία της ένωσης. Εκτιμώ οτι οι σχέσεις της Ένωσης με τον Φωκικό είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οτι εμείς σαν ΕΠΣ όπου μπορούμε να βοηθήσουμε το Φωκικό που εκπροσωπεί και τη Φωκίδα σε εθνικό επίπεδο, το πράττουμε χωρίς αστερίσκους.

 

Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να ρωτήσω γιατί εσείς δεν συμμετέχετε στο νέο Δ.Σ. του Αστέρα Ιτέας ;

Οι σχέσεις μου με το Δ.Σ του Αστέρα Ιτέας και τον κύριο Πασαλιμανιώτη προσωπικά είναιθ σε πολύ καλό επίπεδο , ενώ με την επιχειρηματική μου ιδιότητα βοηθήσα και φέτος τον Αστέρα στον σημείο που τα οικονομικά μου μου επέτρεπαν.Ό λόγος που δεν συμμετείχα στο Δ.Σ , ήταν γιατί δεν ήθελα να δώσω άλλοθι, τόσο σερ ποδοσφαιριστές όσο και σε τοπικούς παράγωντες ότι ΘΑ βοηθούσαβ την ομάδα αν εγώ δεν είμουν παρόν.Επειδή η παρουσία μου στην ομάδα έχει συνδεθει με την παρουσία του κυρίου Μαντουβαλου με οτι συνεπάγεται ,κάποιοι ασκόντας ηλίθια μικροπολιτική ουσιαστικά δηλώσαν διαθέσιμοι να βοηθήσουν εαν και εφόσον εγω δεν είμουν. Βεβαίως το αποτέλεσμα ήταν να βρεθουν ανακάλουθοι των λεγόμενων τους κάτι που αφορά όμως τους ίδιους.

 

Με το χέρι στην καρδιά το πέρασμα Μαντούβαλου από τον Αστέρα ωφέλησε ή έβλαψε την ομάδα;

Η παρουσία του κυρίου Μαντούβαλου με το χέρι στη καρδία μόνο κέρδος ήταν για την ομάδα της Ιτέας, μια που χωρίς τη δικιά του καταλυτική παρουσία θα ήταν αδύνατη η διάκριση της ομάδας μας σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και με πάρα πολλά έξοδα και μηδενικά έσοδα.

 

Μια τελευταία ερώτηση. Ποια είναι η σχέση σας , ως ΕΠΣ και όχι προσωπικά, με τους δήμους Δελφών , Δωρίδας αλλά και της Περιφέρειας; Για παράδειγμα οι υπεύθυνοι αθλητισμού σας έχουν καλέσει σε συνάντηση προκειμένου να τους υποδείξετε τρόπους βοήθειας  ή που πάσχουν και τι πρέπει να γίνει με τους αθλητικούς χώρους;

Οι σχέσεις της ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ τόσο με την δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών όσο και με το δήμο Δωρίδας οπου υπάρχει και η παρουσία του κυρίου ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ , όσο και με  τη περιφέρεια και ειδικά τον κύριο Δελμούζο είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα κινείται  παραδειγματικά.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και τη συνεργασία μας με τον κύριο Χαλιωρή, υπεύθυνο για τις εγκαταστάσεςι του ΟΑΚΑ , που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και περιμένουμε σύντομα να κεφαλαιοποιηθεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…