Home Εικόνες Αρχικής Η κοινωνία θέλει την επιστροφή του «ΠΑΣΟΚ» τόνισαν οι παριστάμενοι στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ: Πυρήνες σε κάθε χωριό!

Η κοινωνία θέλει την επιστροφή του «ΠΑΣΟΚ» τόνισαν οι παριστάμενοι στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ: Πυρήνες σε κάθε χωριό!

Η κοινωνία θέλει την επιστροφή του «ΠΑΣΟΚ» τόνισαν οι παριστάμενοι στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ

Πυρήνες σε κάθε χωριό!

-Το πλεόνασμα του 1,5 δις η ΝΔ αποφάσισε να το διαθέσει στην εκλογική της πελατεία, με απαλλαγή φόρων στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, άνω των 800.000 ε και άλλες παροχές στους «έχοντες» και ισχυρούς», τόνισε ο κ. Ξεκαλάκης.

-Το «μαύρο πέπλο», ο «πρίγκηπας» και η «προδοσία»!

 

Τη σημασία της «αυτοργάνωσης» ανέλυσε και τη Φωκίδα ο Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και αυτό αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ αποχώρησε λαμβάνοντας το καθολικό αίτημα των παρισταμένων για επαναφορά του ιστορικού του ονόματος.

 

«Κερδίζουμε και από ΝΔ και από ΣΥΡΙΖΑ»

 

Αναφορικά με τον πόλεμο εξήγησε ότι οι θέσεις του χώρου είναι ξεκάθαρες, όπως ήταν πάντα για όλα τα κρίσιμα θέματα. «Ακολουθήσαμε τη γραμμή του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο ο πρόεδρός μας είναι μέλος και αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας. Εξάλλου, θα είμαστε πάντα απέναντι στον επεκτατισμό», ανέφερε.

Για τη γενικότερη κατάσταση εξήγησε ότι η ενεργειακή κρίση προηγήθηκε του πολέμου στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του που βιάστηκε να εξαρτήσει τη χώρα από το φυσικό αέριο και να προχωρήσει βίαια στην απολιγνιτοποίηση. «Ήθελε ένα πιο ήπιο και μεικτό πρόγραμμα. Έχουμε ήλιο, νερό και αέρα. Δική μας θέση είναι η ενίσχυση των ΑΠΕ. Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να στηρίξει τους ιδιώτες παρόχους, την ώρα που όλοι εμείς πληττόμαστε. Από το Φεβρουάριο ζητάμε άμεση υπερφορολόγηση στα υπερκέρδη και μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν. Τώρα που πλέον έχει αποδειχθεί ακόμη μας λέει «να κάνουμε επιτροπή και να το εξετάσουμε και αν υπάρχουν υπερκέρδη…». Ζητήσαμε να μπει πλαφόν στις τιμές, ζητήσαμε τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να μη στηρίξει όλη την κοινωνία αλλά ομάδες υποστηρικτών της που ιστορικά είναι δίπλα της. Αποφάσισε το 1,5 δις που έφερε πλεόνασμα να μη το μοιράσει σε όλους τους πολίτες, αλλά να προχωρήσει σε απαλλαγή φόρου για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία από 800.000 ε και πλέον, μείωση των τιμών ζώνης κλπ. Ο Κ.Μητσοτάκης την Τετάρτη για πρώτη φορά μίλησε για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας», ανέφερε ο κ. Ξεκαλάκης. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα πως ο χώρος του θα έχει μεγάλη αύξηση η οποία θα προκύψει και από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως τόνισε, συνεχίζει να πελαγοδρομεί.

 

Αυτοργάνωση και εκλογές

 

Όλες τις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα έχει εκλέξει το κόμμα στις 22 Μαΐου που έχει οριστεί το συνέδριό του. Στη Φωκίδα οι κάλπες θα στηθούν στις 8 Μαΐου που εκλέγονται οι οργανώσεις του. Ο κ.Ξεκαλάκης τόνισε ότι είναι κρίσιμο να υπάρχουν πυρήνες παντού και τόνισε ότι βασική επιδίωξη είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα κόμμα μελών, εξ ου και δημιουργείται ψηφιακή πλατφόρμα, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει στα πρότυπα του open.gov.

 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σάββας Γιαννοσπύρος τόνισε ότι στο χώρο ταιριάζουν οι καθαρές θέσεις και τα σύμβολά του, εννοώντας ότι πρέπει να επιστρέψει το όνομα του ΠΑΣΟΚ. «Να δημιουργήσουμε θεσμικές εκφράσεις, όπως είχαμε τόσα χρόνια και πετυχαίναμε, σε αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό και αγροτικό, επαγγελματικό επίπεδο. Ο χώρος μας ιστορικά κάνει συνεργασίες προς τα αριστερά. Το 2014 είχαμε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 70% και δεν κατεβήκαμε. Πουλήσαμε την περιφέρεια στο Μπακογιάννη, τον πρίγκιπα της Αθήνας», είπε. Χαρακτήρισε «μαύρο πέπλο» την παράδοση της διοίκησης στη ΝΔ και αναφώνησε «φτάνει πια με ένα Μπούγα». Πρότεινε δε να εκδοθεί εγχειρίδιο με τα έργα που έχουν γίνει στη Φωκίδα από το ΠΑΣΟΚ.

 

“Το ΚΙΝΑΛ μου θυμίζει ένα παλιό σαπούνι, το ΤΡΥΝΑΛ”, είπε ο π.νομάρχης κ.Απόστολος Καραχάλιος. Εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο αναμορφωτής της σύγχρονης Ελλάδας. «Να είστε βέβαιοι, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μετονομαστεί σε ΠΑΣΟΚ θα το έκανε», είπε.

 

Τους λόγους της απογοήτευσης που παρουσιάζει η ηλικιακή ομάδα 25-40 εξήγησε μέλος του χώρου, τονίζοντας πως εκεί είναι τα παιδιά των μνημονίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2010 ήταν στην ομάδα 18-24 και έζησαν στο πετσί τους τη σημαίνει φτώχεια, ανεργία, να δουλεύεις για 350 ε μόνο και μόνο για την προϋπηρεσία.

 

Την ανάγκη της αυτοργάνωσης επεσήμανε και ο γραμματέας της ΝΕ κ. Κώστας Αντωνόπουλος. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να γίνει και έφερε το παράδειγμα με τις κάλπες στην εκλογή προέδρου, όπου στο Λιδωρίκι ψήφισαν 170 και στη Γραβιά που δεν είχε ξαναγίνει τμήμα, 60 άτομα. «Δε μπορεί το νοσοκομείο να μην είναι εκλογικό τμήμα για εμάς που το φτιάξαμε. Δεν είναι δυνατόν να λέμε όχι στο διαγώνιο. Να καρκινοβατεί το έργο της πεδιάδας Μόρνου, του παραλίμνιου και λοιπά. Στους μαζικούς χώρους είμαστε πρώτη ή δεύτερη δύναμη. Η αυτοργάνωση είναι εφικτή και θα είναι το όχημά μας να γίνει ξανά το κόμμα μας η μεγαλύτερη δύναμη στη χώρα, όπως ήταν», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

 

Τη βεβαιότητα πως ο κόσμος θα διαπιστώσει ότι οι θέσεις του κόμματος διαμορφώνονται από στελέχη που προέρχονται από την κοινωνία, εξέφρασε ο κ. Ξεκαλάκης. «Η ιστορική δικαίωση θα έρθει από την αύξηση των ποσοστών μας, η οποία θα προκύψει από τις προγραμματικές μας θέσεις. Το θέμα δεν είναι να επιστρέψει η μαρκίζα, αλλά να επιστρέψουν και οι αξίες του. Είμαστε ένας υπεύθυνος χώρος και ως τέτοιος θα αποπληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό οφειλής μας», κατέληξε!

 

Ετοιμάζονται και για τα ψηφοδέλτια

 

 

Αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ εκδηλώνεται σε όλες τις μεγάλες περιοχές. Μάλιστα, στη συνεδρίαση της Επιτροπή Ψηφοδελτίων με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

 

-Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.

 

-Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

 

– Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

 

Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων στοχεύει να έχει έτοιμη την εισήγηση της προς τον Πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.

 

Η Επιτροπή επίσης επισημαίνει ότι ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν. Σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…