Home Εικόνες Αρχικής Η ΔΕΗ «έκαψε» και την εμπορική κίνηση Με το σταγονόμετρο οι αγορές
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 23 Απριλίου, 2022

Η ΔΕΗ «έκαψε» και την εμπορική κίνηση Με το σταγονόμετρο οι αγορές

Η ΔΕΗ «έκαψε» και την εμπορική κίνηση

Με το σταγονόμετρο οι αγορές

-Το δώρο δεν ήταν αρκετό να ζεστάνει την κίνηση. – Μια καλή καθημερινή θύμιζε η αγορά μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη. 

-Αν δεν υποχωρήσουν οι αυξήσεις, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη διευκόλυνση της εξόφλησης των υποχρεώσεων σε ταμεία και εφορεία. 

 

Υποτονική είναι το φετινό Πάσχα η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, καθώς από τη μια ο καιρός, από την άλλη η ΔΕΗ στέρησαν μεγάλο μέρος της αγοραστικής δύναμης. 

Δε θυμίζει Μεγαλοβδόμαδο η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, όπως μας λένε έμποροι της περιοχής μας. «Μέχρι και την Τετάρτη παρέπεμπε σε μια καλή καθημερινή», εξηγεί επαγγελματίας της περιοχής και σημειώνει ότι συνήθως οι πρώτες μέρες είναι για τα βαφτιστήρια, ενώ τα εμπορικά κορύφωναν τη δουλειά τους Μ.Πέμπτη, Μ.Παρασκευή και Μ. Σαββατο όπου με το δώρο οι ενήλικες φρόντιζαν τους εαυτούς τους. Τώρα, αυτό το δώρο έχει συρρικνωθεί, καθώς δίνεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό συνεπάγεται με υποτονική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, αφού το «δώρο Πάσχα» δεν φτάνει για να «ζεσταθεί» η αγορά πασχαλινών ειδών ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δε θα κάνουν αγορές καθώς είναι μια δύσκολη περίοδος και προσπαθούν να συγκρατήσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι οποίοι έχουν παρασυρθεί από τις αυξήσεις στην ενέργεια και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον ο κόσμος κυκλοφορεί και ερευνά καλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν τις τιμές και τα εμπορεύματα. Ακόμη και ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας, με το καλοκαίρι να κάνει τσαλιμάκια, μέχρι και λίγα 24ωρα πριν το Πάσχα να θυμίζει χειμώνα! 

Την ίδια ώρα η εστίαση πάει πολύ καλύτερα με πολλά εκδρομικά γκούπ να προτιμούν τη Φωκίδα για τις διακοπές του, με τους Δελφούς φυσικά να έχουν την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις τους, σώζοντας όλη την κεντρική Φωκίδα. . Ωστόσο ο καιρός κάνει τα τερτίπια του και δεν αφήνει να γεμίσουν τα αίθρια. Παρόλα αυτά καλύτερα πηγαίνει η εστίαση καθώς γεμίζουν τα τραπέζια και ο κόσμος όσο θα βελτιώνονται οι συνθήκες θα βγαίνουν περισσότερο για μια βόλτα.

 

Δεν θα ανταπεξέλθει η αγορά χωρίς μέτρα

 

Την ίδια στιγμή που οι αυξήσεις στο ρεύμα και σε όλες τις πρώτες ύλες έχουν καθηλώσει την αγοραστική κίνηση, οι λογαριασμοί που φτάνουν στα καταστήματα φέρνουν σε απελπισία και τους επαγγελματίες. 

Το κλίμα που δημιουργείται είναι ασφυκτικό και αν δε γίνει άμεσα ένα «θαύμα», πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση χωρίς μέτρα. Η ρευστότητα και κυρίως το ζεστό χρήμα, αλλά και η ανάγκη διευκόλυνσης της αποπληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, φαντάζουν μονόδρομος για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…