Home Πολιτικά - Φωκίδα Η βουλευτής κ.Α.Μανδρέκα δίνει διευκρινήσεις για την ΕΥΔΑΠ: “Kαλό για τον τόπο θα ήταν να περιοριστεί ο καθένας στη δική του δουλειά”
Πολιτικά - Φωκίδα - 20 Σεπτεμβρίου, 2013

Η βουλευτής κ.Α.Μανδρέκα δίνει διευκρινήσεις για την ΕΥΔΑΠ: “Kαλό για τον τόπο θα ήταν να περιοριστεί ο καθένας στη δική του δουλειά”

 Διευκρινίσεις για το θέμα της ΕΥΔΑΠ δίνει η Βουλευτής Φωκίδας κ. Α.Μανδρέκα, με αφορμή σχόλια της εφημερίδας μας που αναφερόντουσαν στην οργή του Δημάρχου Δελφών για τις δηλώσεις της, καθώς και στην κόντρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.


Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Ασπασία Π. Μανδρέκα

  Βουλευτής Φωκίδας               Άμφισσα 18 Σεπτεμβρίου 2013.

ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την ευκαιρία των σχολίων που αναγράφονται στη 2η σελίδα του σημερινού (σ.σ.: Πέμπτη) φύλλου της εφημερίδας «Ώρα της Φωκίδας», τα οποία είναι σχετικά με την προηγούμενη Ανακοίνωσή μου για την Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία δίνει λύση στο θέμα των χρεών των Δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Δελφών, προς την ΕΥΔΑΠ, και τα οποία, (σχόλια), αναφέρονται στην «εξοργισμένη αντίδραση» του Δημάρχου Δελφών αλλά και περαιτέρω συνεχίζουν να αναλύουν τα περί «κόντρας», αισθάνομαι την ανάγκη να προχωρήσω σε κάποιες διευκρινήσεις.

Η σχετικές Δηλώσεις μου για το θέμα τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα, και την ευχαριστώ γι αυτό, ήταν σαφέστατες και κατανοητές για τον κάθε αναγνώστη. Αυτές, δε, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τυχόν παρερμηνείες, τουλάχιστον για τους καλοπροαίρετους και τους λογικούς..

Ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που ασκώ τα κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους καθήκοντά μου, είχα υποχρέωση να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για την συγκεκριμένη Τροπολογία η οποία δίνει λύση στον «βραχνά» του Δήμου Δελφών, εξαιτίας της τεράστιας οφειλής του προς την ΕΥΔΑΠ. Οφειλή που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Όπως ανέφερα η οφειλή αυτή έχει επιδικαστεί τελεσίδικα και δικαστικά. Το πώς προήλθε, δε, αυτή το αναφέρω αναλυτικά στην ήδη δημοσιευθείσα Ανακοίνωσή μου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας.

Περαιτέρω, διευκρίνισα ότι, ενώ εδώ και πολλά χρόνια επιδιώχθηκε από όλους τους αιρετούς του Νομού Φωκίδας πολιτική λύση για το ζήτημα, αυτή δεν επιτεύχθηκε μέχρι το χρόνο που ψηφίσθηκε η αναφερόμενη Τροπολογία.

Από εκεί και πέρα, ήταν υποχρέωσή μου να ενημερώσω τον κόσμο για τις δικές μου ενέργειες επί του θέματος και να δημοσιοποιήσω τις προσπάθειές μου για τη επίλυσή του, όπως είναι η επανειλημμένη συνεργασία μου, ειδικά με τον νυν Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη. Έτσι, λοιπόν, είχα την απόλυτη αρμοδιότητα ως Κυβερνητική Βουλευτής να ενημερώσω τον κόσμο, με ειλικρίνεια, για τη λύση που δόθηκε Νομοθετικά από την Ελληνική Κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, είχα αυτό το δικαίωμα δεδομένου ότι εγώ είμαι ανάμεσα στους Βουλευτές που ψήφισαν την εν λόγω Τροπολογία που επιλύει το ζήτημα με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που αναλυτικά εξέθεσα στην από 17-9-2013 Ανακοίνωσή μου.

Στο σημείο αυτό, θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ότι σύμφωνα με τους Νόμους ο Βουλευτής ασχολείται με το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Επιπρόσθετα, αυτός προωθεί προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς της τα ζητήματα του τόπου του και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη λύση των προβλημάτων.

Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ ως Βουλευτής της Φωκίδας. Κάνω, δηλαδή, αυτά που μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μου για να βοηθήσω τον τόπο μου στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής μου θητείας και ουδόλως με απασχολούν ενδεχόμενες και μελλοντικές υποψηφιότητες. Έχω, δε, κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να ενημερώνω τους συμπολίτες μου. Να Ενημερώνω τον κόσμο για τις δικές μου ενέργειες. Αντίθετα, δεν έχω καμία αρμοδιότητα, ούτε θα μπορούσα, άλλωστε, να ενημερώσω για ενέργειες άλλων τις οποίες, επιπρόσθετα, ούτε γνωρίζω αλλά ούτε και αμφισβητώ.

Ουδέποτε υπήρξε εκ μέρους μου πρόθεση να εκμεταλλευτώ δουλειά άλλων και αυτό το έχω αποδείξει πολλάκις. Άν συμβαίνει το αντίστροφο, όπως αναφέρεται, αυτό συμβαίνει από άλλους και εμένα προσωπικά δεν με αγγίζει.

Όπως και ανωτέρω εξήγησα, η δικαιοδοσία και οι αρμοδιότητες του καθενός είναι διακριτές και διαφορετικές. Και καλό για τον τόπο θα ήταν να περιοριστεί ο καθένας στη δική του δουλειά.

Είναι λοιπόν, μακριά από εμένα συμπεριφορές του είδους που περιγράφονται στα δημοσιευθέντα σχόλια. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλήρως ότι κι αν συμβαίνει και δεν έχει ανάγκη τους επίδοξους προπαγανδιστές που προσπαθούν κάθε φορά να δώσουν τη δική τους «ερμηνεία» στα ….ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! (και αυτό δεν αφορά την εφημερίδα).   


Με τιμή,
Ασπασία Π. Μανδρέκα,
Βουλευτής Φωκίδας.

Σημείωμα Σύνταξης

Αγαπητή και φιλτάτη κα Βουλευτή, η εφημερίδα δεν παράγει ειδήσεις και δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει ακόμη και αν ήθελε. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μεταφέρει γεγονότα, κλίμα και αντιδράσεις. Τα όσα αναφέρετε στην επιστολή σας είναι σαφώς ότι δεν αφορούν εμάς, ως συντακτική ομάδα.


Με τιμή
Γιώτα Γιαννούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…