Home Εικόνες Αρχικής Η αλλαγή της προγραμματική σύμβασης και η παράταση για το διαγώνιο Προκάλεσε έντονη αντίδραση και δυσφορία
Εικόνες Αρχικής - Π.Ε. Φωκίδας - 3 Φεβρουαρίου, 2023

Η αλλαγή της προγραμματική σύμβασης και η παράταση για το διαγώνιο Προκάλεσε έντονη αντίδραση και δυσφορία

Η αλλαγή της προγραμματική σύμβασης και η παράταση για το διαγώνιο

Προκάλεσε έντονη αντίδραση και δυσφορία

-Χαμηλούς τόνους προσπάθησε να κρατήσει ο Περιφερειάαρχης για ένα έργο που δεν έχει καμιά εξέλιξη από το 2018.

-Άλλη μια ντροπιαστική κίνηση για τη Στερεά η αφαίρεση της επίβλεψης για το τμήμα του Διαγωνίου, κατά τον Απ.Γκλέτσο. -Για «βαριά ήττα» μίλησε ο κ.Δρόσος Παρασκευάς.

 

 

Έντονη αντίδραση και εκνευρισμό προκάλεσε η νέα παράταση κατά 40 επιπλέον μήνες για την εκτέλεση του μικρού έργου του διαγωνίου που χρηματοδοτεί η περιφέρεια, με τους κ. Αποστόλη Γκλέτσο και Δρόσο Παρασκευά να μην κρύβουν την απογοήτευσή τους, τόσο για την αφαίρεση της «διευθύνουσας» από την περιφέρεια, όσο και για τα 6 χρόνια που έχουν περάσει χωρίς καμιά πρόοδο.

 

Ο περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός στην εισήγησή του κράτησε χαμηλούς τόνους υποτιμώντας το θέμα. Το 2018 το υπουργείο θεωρούσε ότι λόγω υποστελέχωσης δεν μπορούσε να εκτελέσει το έργο και σήμερα λέει ότι έχει τις δυνάμεις να το κάνει.

Ο κ. Μπάμπης Φάκος εξήγησε ότι χάθηκαν 52 μήνες και δίνεται παράταση για άλλους 40. Αναρωτήθηκε αν θα ολοκληρωθεί σε αυτό το διάστημα και πότε θα υπογραφεί η σύμβαση.

Ακόμη μια ντροπιαστική κατάσταση για την περιφέρεια Στερεάς βλέπει στο θέμα αυτό ο Απόστολος Γκλέτσος. «Δε μας έχουν ικανούς να φτιάξουμε ένα δρόμο», είπε για να του διευκρινίσει ο Περιφερειάρχης ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου. «Εμείς τι κάνουμε, απλώς καθόμαστε και το παρακολουθούμε», αναρωτήθηκε ο κ. Γκλέτσος και συμπλήρωσε πως αυτός είναι ο ψόγος του προς την περιφερειακή αρχή, ότι κατά σύστημα κάνει το θεατή. «Έχουν περάσει πόσοι μήνες που είχαμε την ευθύνη εκτέλεσης και δεν κάναμε τίποτε. Δεν κάνουμε κάτι ούτε ως επισπεύδοντες», είπε. Ο κ. Σπανός σχολίασε ότι από τον Αύγουστο του 2018 έως και τα μέσα του ’19 δεν είχε μπει μια μολυβιά. «Αυτό ακριβώς λέω. Είχατε υποχρέωση να ενεργοποιήσετε το υπουργείο ως επισπεύδων», ανταπάντησε ο κ. Γκλέτσος.

Φανερά εκνευρισμένος ο κ. Δρόσος Παρασκευάς εξήγησε ότι το έργο είναι από την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο. «Ο κ.Περιφερειάρχης μας είπε τώρα πως μέχρι τα μέσα του 2019 δεν έκανε τίποτε το υπουργείο. Πολύ ωραία. Μετά το 2019 μέχρι σήμερα τι έγινε; Τι κάναμε 3 χρόνια; Και τώρα ανακάλυψε το υπουργείο ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι κομμάτι του διαγώνιου. Είναι μια τεράστια αυτοδιοικητική ήττα. Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δε θέλει να βοηθήσει την αυτοδιοίκηση. Από αυτό το μικρό παράδειγμα καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Ας είμαι αντιπολίτευση. Σας διαβεβαιώνω ότι στεναχωριέμαι για όλο αυτό που έγινε. Είχα ερωτηθεί από τα μέσα ενημέρωσης τι γίνεται με το έργο αυτό και είχα απαντήσει ότι δεν έχει κοπεί ούτε μια κουτσουπιά για να προχωρήσει το έργο. Από το 2017 μέχρι και το 2023 το μόνο που κάναμε ήταν ν’ ανακαλύψουμε πως «θα, θα, θα» το κάνει το υπουργείο και εμείς θα το πληρώσουμε», κατέληξε.

 

Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης εξεπλάγην από τις αντιδράσεις. «Σχεδιάζοντας χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο το μόνο έργο που δεν πίστευα να μας απασχολήσει είναι αυτό. Υπήρχε μια σύμβαση με την Περιφέρεια και το υπουργείο, το οποίο ξεκίνησε να κάνει τη διαγωνιστική διαδικασία με διευθύνουσα την περιφέρεια. Δεν θα μπω σε διάκριση της τότε ηγεσίας του υπουργείου με τη σημερινή, θα πω μόνο ότι το υπουργείο τότε δήλωνε αδυναμία και σήμερα σταμάτησε να τη δηλώνει. Δε μας ενοχλεί σε τίποτε αυτό. Υπήρξαν ενστάσεις γι’ αυτό και καθυστέρησε. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση όπου ξεκινά», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…