Home Πολιτισμός Η αδιαφορία των αρμοδίων βάζει “λουκέτο” στο ΤΕΙ-Σε κατάληψη επ’ αόριστον
Πολιτισμός - 26 Οκτωβρίου, 2018

Η αδιαφορία των αρμοδίων βάζει “λουκέτο” στο ΤΕΙ-Σε κατάληψη επ’ αόριστον

 Υπό κατάληψη τελεί από χθες το ΤΕΙ Άμφισσας, καθώς οι φοιτητές αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να εισακουστούν από τους υπευθύνους, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες. 

Με ανοικτή επιστολή τους τα παιδιά του τμήματος κοινοποιούν τα αιτήματά τους και διεκδικούν λύσεις. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

 

«Ο «Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΑΜΦΙΣΣΑ)» ορμώμενος των δημοσιεύσεων άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας από τις 26.10.18 μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

 

Με αυτό τον τρόπο επιθυμούμε να ακουστούμε όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους αρμόδιους φορείς οι οποίοι είναι οι υπαίτιοι αυτής της ενέργειας. Συμπαραστεκόμαστε στον φοιτητικό σύλλογο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ο οποίος (όπως και εμείς) επιθυμεί τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση αποφάσεων και τροποποιήσεων πάνω στο νομοσχέδιο.

Επίσης, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους όσους αγωνίζονται για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για την καλύτερη επαγγελματική τους αποκατάσταση καθώς και την αναβάθμιση των σπουδών τους. Ουσιαστικά από τα παραπάνω προκύπτει η πρόσκληση σε συνάντηση-επικοινωνία με άλλους φοιτητικούς συλλόγους».

 

Τα αιτήματα της κατάληψης

Έπειτα από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ. αποφασίσαμε το κλείσιμο του ΤΕΙ μέχρι νεοτέρας, με σκοπό να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

 

1) Απαιτούμε την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων για την εξασφάλιση ισχύος του πτυχίου μας.

 

2) Αντιδρούμε στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στην Άμφισσα, γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το πτυχίο μας.

 

Τα τμήματα Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ είναι μόνο δύο στην Ελλάδα, οπότε καταργώντας αυτό της Άμφισσας, αποδυναμώνεται εντελώς η ισχύς του πτυχίου μας.

 

Επίσης, η δυνατότητα που μας δίνεται να αποκτήσουμε πανεπιστημιακό πτυχίο παίρνοντας μαθήματα από το καινούριο πανεπιστημιακό τμήμα του Γ.Π.Α. που θα δημιουργηθεί, δεν μας ενδιαφέρει διότι η αρχική κατεύθυνση στην οποία τώρα φοιτούμε είναι εντελώς διαφορετική και είναι αυτή την οποία συνειδητά επιλέξαμε.

 

3) Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό μόνιμων καθηγητών, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 8 για να είναι το τμήμα μας αυτοδύναμο.

 

4) Απαιτούμε τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ (απολύμανση, καθαρισμός χόρτων ,επισκευή φθορών).

 

5) Απαιτούμε τη δημιουργία κυλικείου ή έστω αυτόματου πωλητή στο χώρο του ΤΕΙ.

 

6) Απαιτούμε την επισκευή του δικτύου internet στις αίθουσες διδασκαλίας και στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ, καθώς και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου internet.

 

7) Απαιτούμε την ίδρυση φοιτητικής εστίας στην πόλη της Άμφισσας για την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών.

 

8) Απαιτούμε την ενίσχυση του προγράμματος σπουδών με περισσότερα μαθήματα ξένων γλωσσών και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων.

 

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την περιφρούρηση του κτιρίου για την προστασία του χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

16-1-2022: Μολις 10 κρούσματα στη Φωκίδα

Σε 10.783 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ σύμφωνα μ…