Home Εικόνες Αρχικής Ζητούν την παραίτηση του κ Ταγκαλή
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 17 Σεπτεμβρίου, 2023

Ζητούν την παραίτηση του κ Ταγκαλή

Τη δημόσια συγνώμη αλλά και την παραίτηση του δημάρχου Δελφών κ Παναγιώτη Ταγκαλή ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους ο υποψήφιος δήμαρχος κ Λουκάς Αναγνωστόπουλος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού κκ Αργύρης Δεδούσης και Ευστάθιος Κάππος
Αιτία τα καρκινογόνα πλακάκια αμιάντου στο 1ο δημοτικό Ιτέας τα οποία εργάτες του Δήμου αποξήλωσαν χωρίς τα απαραίτητα και επιβαλλόμενα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε κίνδυνο, όπως επίσης και οι δάσκαλοι αλλά και γονείς που έτυχε να μπουν στο σχολείο.
Επιπλέον, οι τρεις υποψήφιοι επιβεβαιώνουν την πληροφορία της ΩτΦ που γράφτηκε πριν μερικές ημέρες σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν περίπου 2.000 βιβλία , όπως τα τα tablets τα computers τα περιφερειακά τους εξαρτήματα καθώς καμία μέτρηση δεν θα μπορεί να πιστοποιήσει την ασφάλεια τους.
Ακόμη ζητούν να μάθουν που έχουν αποθηκευτεί τα καρκινογόνο πλακάκια σημειώνοντας ότι με βάση τις πληροφορίες τους; έχουν μεταφερθεί στο μαξοστάσιο του Δήμου στην Αγία Ευθυμία με αποτέλεσμα- αν ισχύει η πληροφορία- να επιμολυνθεί και ο εκεί χώρος

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή των τριών υποψηφίων:

Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Δελφών κρύβετε τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας.
Παρουσιάζετε μία γλαφυρή έως ειδυλλιακή εικόνα των πεπραγμένων σας.
Ενώ στην πραγματικότητα οι χειρισμοί σας ήταν από εξοργιστικοί έως τραγικοί, με τις ανακοινώσεις σας παρουσιάζετε τις ενέργειές σας ως αποτέλεσμα βαθιάς μελέτης και λεπτομερούς προγραμματισμού.
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του διδακτικού προγράμματος των σχολείων με εντολή σας και μόνο, μπήκε εργολάβος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας προκειμένου να προβεί σε εργασίες στις σχολικές αίθουσες.
Με το 20020/6-9-2023 έγγραφο του Δήμου Δελφών εγκρίνατε το έργο στο 1ο Δ.Σ Ιτέας με την κάτωθι περιγραφή.
«Ανάθεση παροχής υπηρεσιών συντήρηση & επισκευή εσωτερικών χώρων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας του Δήμου Δελφών με αντικατάσταση φθαρμένων πλακών… σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Μελετών, Λειτουργίας & Συντήρησης Υποδομών του Δήμου…».
Πουθενά δεν αναφέρει η τεχνική περιγραφή του έργου ότι πρόκειται για πλακάκια αμιάντου που είναι καρκινογόνα όταν σπάζουν ή τρίβονται και είναι άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
Αποξηλούνται δε από ειδικά συνεργεία και με εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων.
Εσείς ο ίδιος φωτογραφηθήκατε στον αύλειο χώρου του 1ο Δημοτικού Σχολείου και με υπερηφάνεια ανακοινώσατε την απομάκρυνση των πλακιδίων αμιάντου.
Γνωρίζατε λοιπόν τον τεράστιο κίνδυνο που οι άλλοι αγνοούσαν ή αν και μηχανικός δεν είχατε ακούσει ξανά ότι τα πλακάκια αμιάντου είναι καρκινογόνα;
Το συνεργείο του εργολάβου προφανώς μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο, καθώς δεν αναφερόταν στην τεχνική έκθεση, συνέχισε να εργάζεται. Κι εδώ ξανατονίζουμε το γεγονός ότι ήταν μία απλή πρόσκληση εργολάβου. Ο πρώτος που κλήθηκε δεν ήρθε γιατί προφανώς κατάλαβε ότι πρόκειται για πλακάκια καρκινογόνου αμιάντου που χρειαζόταν άλλο πιστοποιημένο και εξειδικευμένο συνεργείο. Προφανώς το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και θα αναγκαστείτε και τώρα να αναζητήσετε περισσότερα χρήματα γιατί το προϋπολογισθέν ποσό δεν επαρκεί. Σε λίγες ημέρες θα επιβεβαιωθούμε και σε αυτό αφού θα αναζητήσετε επιπλέον πιστώσεις.
Την επόμενη ημέρα, συνεργείο του Δήμου αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους και υπό τις οδηγίες του Αντιδημάρχου καθάριζαν και σκούπιζαν τα σπασμένα πλακάκια του καρκινογόνου αμιάντου με γυμνά χέρια και χωρίς στοιχειωδώς μία μάσκα και αυτοί αγνοώντας τον κίνδυνο.

Και εδώ γεννάται τεράστιο ερώτημα. Γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου σκούπιζαν και καθάριζαν τα πλακάκια αφού ήταν στο συμβατικό αντικείμενο του εργολάβου;
Πρέπει να απαντήσετε κύριε Δήμαρχε.
Προσπαθούσατε δε να καθησυχάσετε και πείσετε τον σύλλογο γονέων και τον σύλλογο διδασκόντων ότι πρόκειται για πλακάκια βινυλίου.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τον σύλλογο γονέων, τον σύλλογο διδασκόντων, τον σύλλογο εκπαιδευτικών και το δημοσίευμα στην «ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ» στείλατε δείγμα προς ανάλυση.
Φυσικά ο σύλλογος γονέων έχει ζητήσει και εισαγγελική έρευνα.
Σεις παραδέχεστε πως το εργαστήριο σας απάντησε πως τα πλακάκια περιείχαν καρκινογόνο αμίαντο και πως λάβατε όλα τα μέτρα.
ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12-9-2023 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΣΤΙΣ 6-9-2023. ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΜΙΑΝΤΟ.
Και έρχεστε σήμερα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εργασιών και προσπαθείτε να μας πείσετε με την ανακοίνωσή σας πως κάνατε άμεσες ενέργειες ανάθεσης καθαρισμού των χώρων σε ειδικό συνεργείο.
Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Δελφών εσείς γνωρίζατε ότι πρόκειται για πλακάκια καρκινογόνου αμιάντου και όλοι εργάζονταν κανονικά.
Εάν δεν υπήρχε αυτή η καθολική αντίδραση δεν θέλω να φανταστώ τις τραγικές συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν ότι τα 2.000 περίπου βιβλία που θα εδίδοντο στους μαθητές θα πρέπει να αντικατασταθούν με καινούργια γιατί καμία μέτρηση δεν θα μπορεί να πιστοποιήσει την ασφάλεια των βιβλίων. Το ίδιο ισχύει για τα tablets τα computers τα περιφερειακά και δεν ξέρω τι άλλο.
Θα πρέπει ακόμα να απαντήσετε που έχουν μεταφερθεί οι σακούλες που φόρτωσαν οι υπάλληλοι του δήμου στο ημιφορτηγό της πολιτικής προστασίας.
Οι πληροφορίες μας λένε πως τα πήγατε στο αμαξοστάσιο της Αγ. Ευθυμίας. Αν ισχύει, έχετε καταφέρει να επιμολύνετε και το αμαξοστάσιο.
Είναι ύψιστο ζήτημα δημόσιας υγείας.

Κύριε Δήμαρχε μετά από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να βγάζετε δελτία τύπου. Θα έπρεπε έχετε ζητήσει συγνώμη και να έχετε παραιτηθεί.
Αλλά ούτε αυτό το πράξατε.
Εμφανώς ο δημαρχιακός θώκος αποτελεί για σας στόχο και σας θέλγει περισσότερο από την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…