Home Β & Γ Εθνική “ζητάμε την άμεση ανάκληση του προσβλητικού για τον τόπο μας ΦΕΚ. “
Β & Γ Εθνική - 7 Νοεμβρίου, 2017

“ζητάμε την άμεση ανάκληση του προσβλητικού για τον τόπο μας ΦΕΚ. “

 Επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου με την οποία την καλεί να πάρει πίσω την απόφαση της εξέδωσε χτες το απόγευμα ο Αστέρας Ιτέας 

Είναι η πρώτη φορά που ένα αθλητικό σωματείο παρεμβαίνει με τόσο εκκωφαντικά σε ένα θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία , κάτι που πηγές της ομάδας πιστώνουν στον ίδιο τον πρόεδρο κ Μαντούβαλο
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση 
 
Κα Υπουργέ, 
Η τεράστια συμβολή του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών στον ελληνικό πολιτισμό τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση σε επισκεψιμότητα, με όσα αυτό συνεπάγεται για τη σημασία του στη διεθνή προβολή της χώρας μας και στα δημόσια έσοδα. 
Για τη στοιχειώδη λειτουργία τους με μια μόνο βάρδια τη μέρα απαιτούνται κατ’ ελάχιστον δέκα αρχαιοφύλακες, που με δική σας ευθύνη δεν εξασφάλισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας. Το Μουσείο Δελφών θα βρίσκεται κλειστό μια μέρα την εβδομάδα, για το επόμενο διάστημα και είστε εσείς που βάζετε πάνω σε αυτή την αδιανόητη και καταστροφική  απόφαση τη σφραγίδα σας. Φυσικά για την τοπική κοινωνία των Δελφών και της Φωκίδας δεν πρόκειται απλά για μια μέρα, αλλά για την αντίστροφη μέτρηση της λειτουργίας του. 
Κυρία υπουργέ
Αν πιστεύετε ότι οι οργανωμένες εκδρομές που προγραμματίζονται για επίσκεψη στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο και θα τα βρουν κλειστά, θα επανέλθουν την επόμενη μέρα, πλανάστε! 
Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαιρεθούν οι Δελφοί ως προορισμός από τα ταξιδιωτικά πακέτα. Και αυτό θα αποτελέσει καταστροφή όχι μόνο για τη Φωκίδα και τη Στερεά Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι οικουμενικής διάστασης και το παγκόσμιο ενδιαφέρον αποδεικνύεται από τις ορδές επισκεπτών που συρρέουν καθημερινά. 
Πως ερμηνεύετε αλήθεια ότι την ίδια στιγμή που ο τοπικός βουλευτής μοίραζε δελτία τύπου μέσω των οποίων μετέφερε ότι τον διαβεβαιώσατε ότι θα επιλυθεί το θέμα άμεσα, Εσείς υπογράφατε το ΦΕΚ περιορισμού της λειτουργίας του; 
Αυτό είναι εμπαιγμός! 
Κα Υπουργέ αναζητήσατε την αίγλη των Δελφών στην επαγγελματική σας καριέρα και η προσφορά τους ήταν καταλυτική στην καταξίωσή σας ως ηθοποιός, δυστυχώς όμως σήμερα με την πολιτική σας ιδιότητα δείχνετε ότι δεν αναγνωρίζετε ούτε τη σημασία, ούτε τον συμβολισμό τους. 
Ασεβείτε στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας. 
Ασεβείτε στο αρχαίο ελληνικό ιδεώδες. 
Ασεβείτε σε όσα πολλοί άλλοι πριν από εσάς έχτισαν κοπιωδώς. 
Απαιτούμε την μετακίνηση δέκα αρχαιοφυλάκων αύριο το πρωί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας και ζητάμε την  άμεση ανάκληση του προσβλητικού για τον τόπο μας ΦΕΚ. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Κύριοι και Κυρίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, «τα καλά νέα» ξεκινούν από τις αλήθειες των πραγμάτων.

Διαβάζω στον τύπο τον απολογισμό – σχεδιασμό του νυν περιφερειάρχη & συνεργατών …