Home Πολιτικά - Φωκίδα Ευρωεκλογές 2019
Πολιτικά - Φωκίδα - 24 Απριλίου, 2019

Ευρωεκλογές 2019

 Στις 26 Μαΐου 2019 ψηφίζουμε για την εκλογή των 21 εκπροσώπων της Ελλάδας, που θα πλαισιώσουν το Ευρωκοινοβούλιο. Όλοι το ξέρουμε, αλλά ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Το Ευρωκοινοβούλιο, είναι αδιάφορο για την πλειονότητα των Ελλήνων, εν αντιθέσει με το ενδιαφέρον τους για τις Εθνικές Εκλογές.

Θεωρούν το Ευρωκοινοβούλιο, όργανο χωρίς εξουσία και ως μια μεγάλη ομάδα ανταλλαγής απόψεων και ατέρμονων συζητήσεων. Μέγα λάθος. Θα πρέπει να το δούμε, ειδικά φέτος, «ως μητέρα των μαχών» διότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για το 85% της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των άλλων θεμάτων είναι και αυτά της αγροτικής πολιτικής, της πολιτικής προστασίας των πολιτών, του περιβάλλοντος, τον καταναλωτή και τη βιομηχανική πολιτική. Έτσι ο Ευρωβουλευτής προβάλλει με κάθε τρόπο, την πατρίδα του, ώστε να συμπεριληφθούν στα Νομοσχέδια, μερικώς ή ολικώς, οι θέσεις του Κράτους που εκπροσωπεί, στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Πολιτική.
Επιπλέον, οι νέοι Ευρωβουλευτές θα αντιμετωπίσουν και θα πάρουν θέση σε θέματα Κοινής Άμυνας, Τροποποίησης της Συνθήκης του Σέγκεν, το Brexit, τη Νέα Πολιτική Μετανάστευσης, της ολοκλήρωσης ενοποίησης των Τραπεζών, τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού, τον έλεγχο των Μονοπωλίων, την Παγκοσμιοποίηση, την κοινή αντιμετώπιση σε θέματα ασφάλειας της τεχνολογίας, αλλά κυρίως στις «Εθνικιστικές» Τάσεις, σε όλα σχεδόν τα Κράτη της Ε.Ε..
Όμως, για όλα αυτά πρέπει να είναι ενήμερος ο πολίτης. Μέχρι σήμερα δεν έτυχε ουδεμίας σφαιρικής ενημέρωσης για τα θέματα που αποφασίστηκε η εφαρμογή τους και τα θέματα που θα συζητηθούν (στο Ευρωκοινοβούλιο).
Έτσι, οι εκπρόσωποι μας στο Ευρωκοινοβούλιο, θα πρέπει να είναι άτομα ανεγνωρισμένης αξίας, νέοι με σύγχρονες αντιλήψεις και θέσεις επί όλων των θεμάτων. Θα βρουν μπροστά τους αναγκαστικά ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, τον οποίο όμως μπορούν να μετατρέψουν σε ενδιαφέροντα και δημιουργικό, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις ως Κράτος, που τους αντιστοιχεί. Σε δεύτερο χρόνο, ο πολιτικός χάρτης της Ε.Ε. έχει αρχίσει να αλλάζει εντυπωσιακά και πολύ γρήγορα στην πορεία για τις όσο ποτέ άλλοτε κρίσιμες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Ως πολίτης ώριμος στην πολιτική σκέψη και με ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδος, αφού μελέτησα όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, θεωρώ ότι μόνον οι της Ν.Δ., έχουν τα προσόντα και την πολιτική σκέψη για να ανταπεξέλθουν στις υποθέσεις που προανέφερα. Η πείρα σε απόλυτο συνδυασμό με την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και τον ενθουσιασμό του νέου. Άνθρωποι που έχουν όρεξη για δουλειά και ουσιαστική προσφορά για την Ελλάδα. 
Από την άλλη, οι του «ΣΥΡΙΖΑ», όλοι ευκαιριακοί, πλην 1-2 περιπτώσεων, με προσόντα τελείως απαραίτητα, με σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια εκ των υστέρων, αφού είχαν προταθεί για Ευρωβουλευτές. Το θεωρώ ως ένα ψηφοδέλτιο «απελπισίας», με σκοπό να συσπειρώσει σε αυτόν, δυνάμεις που δεν υφίστανται.
Θέλουμε μια Ελλάδα που να είναι με την Ευρωπαϊκή πλειοψηφία, συνδιαμορφωτής των Ευρωπαϊκών Εξελίξεων. Οι εκπρόσωποί μας να αντικρίζουν με σοβαρότητα την Ευρώπη από τις 27 Μαΐου 2019 (την επόμενη των εκλογών).
Τελειώνοντας, προτρέπω όλους τους Έλληνες να προσέλθουν «αθρόα» στις κάλπες των Ευρωεκλογών βασισμένοι σε γεγονότα, και την προσωπικότητα του κάθε υποψηφίου. Μην ξεχνάμε ότι η Ε.Ε. είναι μονόδρομος για τη χώρα μας. 
Είμαι δε και μια ακόμα φορά, ευτυχής, που όσο περνάει ο καιρός θεωρώ εαυτόν πολύ τυχερό που έθεσα στην κρίση του Προέδρου της Ν.Δ., να συμπεριληφθώ στους «εν δυνάμει» υποψήφιους Βουλευτές της αγαπημένης μου Φωκίδας. Σας εύχομαι «καλή ψήφο» στις κάλπες των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, αλλά μετά από σκέψη, σύνεση να πάρετε τη «σωστή» απόφαση, πριν ρίξετε στην κάλπη το σφραγισμένο φάκελο. 
 
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.
Σπυρίδων Καββούρης
Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…