Home Πολιτικά - Φωκίδα Ευρεία σύσκεψη για συνταξιοδοτικό και υγεία από τα Σωματεία Συνταξιούχων Στερεάς στην Άμφισσα
Πολιτικά - Φωκίδα - 11 Δεκεμβρίου, 2013

Ευρεία σύσκεψη για συνταξιοδοτικό και υγεία από τα Σωματεία Συνταξιούχων Στερεάς στην Άμφισσα

 Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η σύσκεψη των Σωματείων Συνταξιούχων  της Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. 

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι έντεκα Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου, από τη Φωκίδα και τη Στερεά καθώς και οι Πρόεδροι των αντίστοιχων Πανελλήνιων Ομοσπονδιών κ.κ. Δήμος Καμπούρης (ΙΚΑ), Παντελής Τάτσης (ΟΑΕΕ) και Ηλίας Σπυρόπουλος (Δημοσίου). 


Η εν λόγω σύσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων που έχουν ορισθεί για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να οργανωθεί ο αγώνας σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Να σημειώσουμε πως την κεντρική ομιλία παρέθεσε ο πρώην Βουλευτής του ΚΚΕ και νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος εστίασε στις πολιτικές των κυβερνήσεων που καταδίκασαν τους συνταξιούχους στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πρέπει να οργανωθεί η πάλη, με δεδομένο ότι διαλύεται η υγεία και την παραδίδουν στην εμπορευματική πολιτική αλλά και το τσάκισμα των συντάξεων. Ανέφερε δε, πως πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι ανεξαρτήτως ταμείου να συσπειρωθούν, να πιστέψουν στη δύναμή τους, να οργανωθούν και μαζί με την εργατική τάξη να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε όμως και η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Παντελή Τάτση, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα του τομέα της υγείας και των συντάξεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο στόχαστρο έχουν μπει πλέον ακόμα και οι χαμηλές συντάξεις των 700 ευρώ, οι οποίες με τις περικοπές αναμένεται να φτάσουν στα 400 ευρώ, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν οι συνταξιούχοι να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Επεσήμανε δε, πως θα καταντήσουν τους συνταξιούχους να παίρνουν συντάξεις – βοηθήματα, εστιάζοντας παράλληλα στον αγώνα που πρέπει να δοθεί προκειμένου να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση. 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου κ. Ηλίας Σπυρόπουλος αφού συντάχθηκε με τις τοποθετήσεις των προηγούμενων ομιλητών, αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας πως πλέον ο φόβος των συνταξιούχων και σε άλλα κράτη είναι εμφανής. Μάλιστα στάθηκε στην ιδιωτικοποίηση της υγείας σε όλη την Ευρώπη τονίζοντας πως εν όψει ευρωεκλογών οι συνταξιούχοι πρέπει να απαιτήσουν από τους υποψηφίους να μην υποστηρίξουν καμία πρόταση, τέτοιου είδους. 
Να σημειώσουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τοποθετήθηκαν επί των μεγάλων αυτών ζητημάτων, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Φθιώτιδας κ. Μιχάλης Γιαλαμούδης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Λαμίας κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Επαρχίας Θηβών κ. Γιώργος Λιανός  και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Επαρχίας Λιβαδειάς Λουκάς Ζάγκας.
Επίσης σε τοπικό επίπεδο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Γιώργος Ιωσηφίδης (Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας), Χρήστος Αθανασίου (Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φωκίδας) και Δημήτρης Ιντέρνος (εκπρόσωπος Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Φωκίδας).
Τέλος να επισημάνουμε, ότι συζητήθηκε αναλυτικά η πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ προτάθηκαν από τους παρευρισκόμενους τρόποι γνωστοποίησης των κατά τόπους συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…