Home Κοινωνικοί φορείς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ: “ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ”
Κοινωνικοί φορείς - 27 Μαρτίου, 2019

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ: “ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ”

 • ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ      Α.Ε  «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ  – Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
     
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ,  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
 
      Η διοίκηση της ΙΜΕΡΥΣ κάλεσε τις διοικήσεις των Σωματείων μας, αφού προηγουμένως και για έναν περίπου χρόνο προετοίμαζε το έδαφος, και μας ανακοίνωσε το αναμενόμενο, δηλαδή τις επερχόμενες απολύσεις προσωπικού. Έντυσε μάλιστα και με διαλεκτικό τρόπο την επερχόμενη λαίλαπα λέγοντας ότι θα έρθει σε διαβούλευση με τα σωματεία και με την τοπική κοινωνία.
     Αυτό που έχουμε εμείς να πούμε είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ στην όποια διαβούλευση ετοιμάζει η εταιρεία γιατί από τέτοιες διαβουλεύσεις έχουμε χορτάσει στο παρελθόν. Για εμάς κάθε μία απόλυση είτε μηχανικού, είτε απλού εργαζόμενου είναι ΑΠΟΛΥΣΗ με κεφαλαία όλα τα γράμματα. 
Το σωματείο μας δεν θα βάλει πλάτη στα σχέδια της εταιρείας που το καλεί για τα μάτια του κόσμου αφού δεν το υπολογίζει όπως λέει και το κάνει μόνο για να μην φάει πρόστιμο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ενώ επανειλημμένα έχουμε πει να ενημερωνόμαστε για συμβάντα και ατυχήματα τα μαθαίνουμε από εργαζόμενους.   
     Έχουμε μάθει λοιπόν (από το παρελθόν) ότι όταν πρόκειται να προβεί μια εταιρεία σε μεγάλο αριθμό απολύσεων, πρώτα απολύει κάποια μικρομεσαία στελέχη, ακολουθούν τα δήθεν προγράμματα «εθελουσίας εξόδου», δηλαδή οι συγκαλυμμένες απολύσεις και μετά ακολουθεί ο «διάλογος»  κυρίως με δημάρχους, περιφερειάρχη, βουλευτή αλλά και άλλους μιας και τώρα  βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο. Δηλαδή μπροστά στην «αδυναμία» της εταιρείας να παράγει το πρόγραμμά της και «σεβόμενη» το ότι ο βωξίτης παράγεται στη Φωκίδα καθώς και τις θέσεις των τοπικών παραγόντων, θα απολύσει σε μεγαλύτερα ποσοστά εργαζόμενους από άλλες περιοχές και όχι από το Νομό μας! Εξ άλλου αυτό μας είπανε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όταν θέσαμε το θέμα των επερχόμενων απολύσεων «τουλάχιστον οι απολύσεις να μην γίνουν από το νομό!!!».
    Για εμάς, τα Σωματεία μας ένα είναι καθαρό. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος, γλώσσας και χρώματος δέρματος έχουμε δικαίωμα στην εργασία. Ειδικά όταν παράγουμε  ένα προϊόν που είναι εθνικός πλούτος. Που δεν το βρήκε κανένας από τους μετόχους της ΙΜΕΡΥΣ στα χωράφια του παππού του.
    Εμείς επιμένουμε στις θέσεις που θέσαμε στο παραπάνω  δημοτικό συμβούλιο και ζητάμε να υιοθετηθούν και από τους φορείς.
   Ακολουθεί πιστή αντιγραφή από το κείμενο – θέση, όπως την εκφράσαμε στο .σ.  «Βάζουμε ζήτημα σε εσάς, σαν αρμόδιο όργανο της περιοχής, να πάρετε θέση. Η επιχείρηση εκμεταλλεύεται ένα εθνικό προϊόν, έναν πλούτο που ανήκει στους κατοίκους της Φωκίδας και κατ επέκταση στο λαό της Ελλάδας. Δεν νοείτε να απολύει εργαζομένους της, στην όποια δυσκολία αντιμετωπίζει, που μπορεί πολύ εύκολα να την αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί στην πρώτη «κρίση» (όπως μας λέει και που μπορεί και η ίδια η εταιρεία να τη δημιουργεί τεχνητά, για τους δικούς της λόγους) να στέλνει στα αζήτητα τους εργαζομένους της σε μια περιοχή, σε έναν Δήμο, που η ανεργία «χτυπάει κόκκινο». Δεν μπορείτε κύριοι σύμβουλοι να αδιαφορήσετε μπροστά στην κραυγή απόγνωσης, της δικής μας και των οικογενειών μας. Πάρτε θέση:
 
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση από τα μεταλλεία της Φωκίδας. Τα δικά μας μεταλλεία.»
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ασφυκτιούν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας – Θα χαθεί η ευκαιρία;

Τραγική είναι η κατάσταση στο 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται σ…