Home Δήμος Δελφών Επιστολή αναγνώστη Με αφορμή το δημοσίευμα στην ΩτΦ στις 14/10/2014 ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΌ φυσικού αερίου στην Άμφισσα
Δήμος Δελφών - 25 Οκτωβρίου, 2014

Επιστολή αναγνώστη Με αφορμή το δημοσίευμα στην ΩτΦ στις 14/10/2014 ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΌ φυσικού αερίου στην Άμφισσα

 Κάποιες παρατηρήσεις:

1) Ποια είναι η απόφαση που εξαιρεί την Άμφισσα και το Καρπενήσι από την τοποθέτηση φυσικού αερίου;
2) Είναι βέβαιο ότι υπάρχει ένδικη διαμάχη;
3) Όσον αφορά τα στοιχεία που ανατρέπουν τον ισχυρισμό περί διασταλτικής ερμηνείας του νόμου ειπώθηκε ότι «Δεν έπρεπε να μπουν επιπλέον οικισμοί»
 
Από τα στοιχεία όμως προκύπτει το αντίθετο. Το ΒΙΟΠΑ δεν είναι οικισμός, έχει σχέδιο ρυμοτομικό και πολεοδομικό. Άλλωστε η απάντηση στο σχετικό ερώτημα που απεύθυνε ο Λεωνίδας Φουσέκης προς την Γεν. Δ/νση Πολεοδομίας του ΥΠΕΕ και Κλιματικής Αλλαγής (συνημμένο 5) είναι σαφέστατη. Καθαρά αναφέρει (συνημμένο 6) «Η παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 420/1987 έχει εφαρμογή σύμφωνα με την εγκύκλιο 27/04.03.2004 (συνημμένο 7)» 
Η εγκύκλιος 27/04.03.2004 σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο αναφέρει ότι «η εγκατάσταση γίνεται για όλα τα κτίρια εντός των ορίων των εγκεκριμένων σχεδίων πόλης…». Δεν αναφέρει εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, αλλά «των σχεδίων πόλης» όπως συμβαίνει στην περίπτωση του σχεδίου πόλης Άμφισσας, του πολεοδομικού σχεδίου, του ΒΙΟΠΑ και του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Δροσοχωρίου. 
4) Από πού προκύπτει ότι έχει υποχρεωτικό τρόπο λειτουργίας το ηλεκτρικό ρεύμα; Το αντίθετο στους όρους εγκρίσεως  των ρυμοτομικών και πολεοδομικών κανονισμών του ΒΙΟΠΑ και στο άρθρο 2 παρ. 4 (συνημμένο 9) αναφέρεται επακριβώς «Στους χώρους πρασίνου…. Επιτρέπεται να διέρχονται δίκτυα τεχνικής υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση, ΔΕΗ, ΟΤΑ, φυσικού αερίου, ευρυζωνικά, κλπ|
5) Ποιος αποκλείει την περίπτωση μελλοντικά ο αγωγός να καταλήξει στην Άμφισσα μέσω ΒΙΟΠΑ  (είναι το πλέον πιθανό). Σκοπίμως γίνεται η σύγχυση με την απόσταση των 25,00 μ., η οποία αφορά οικισμούς και κτιριακές εγκαταστάσεις μεμονωμένες που απέχουν αποστάσεις 25,00 μ από λειτουργούντα αγωγό.
6) Η δαπάνη στην οποία δήθεν υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν κάποιοι που τοποθέτησαν φυσικό αέριο δεν είναι περιττή δαπάνη δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ήταν δαπάνη επιτασσόμενη από το νόμο ελαχίστων χιλιάδων ευρώ. Δεν ήταν επιλογή ουδενός υπαλλήλου και ιδιαιτέρως της διευθύντριας της υπηρεσίας δόμησης, οι οποίοι κινήθηκαν μέσα στα νόμιμα πλαίσια του νόμου, χωρίς καμία διάθεση διασταλτικής ερμηνείας του νόμου. Άλλωστε όλοι οι υπόλοιποι που δημιούργησαν κτιριακές εγκαταστάσεις εντός του ΒΙΟΠΑ έχουν συμμορφωθεί πλήρως σύμφωνα με τις διατάξεις της ΔΕΠΑ χωρίς να γίνει καμία εξαίρεση. 
 
Ο αναγνώστης μας, καλός γνώστης τεχνικών θεμάτων ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…