Home Π.Ε. Φωκίδας «Ενεργήσαμε άμεσα και εγκαθίσταται εργολάβος»
Π.Ε. Φωκίδας - 7 Μαρτίου, 2019

«Ενεργήσαμε άμεσα και εγκαθίσταται εργολάβος»

 Από την έντυπη έκδοση της ΩτΦ

 

Εντός των επομένων εβδομάδων θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την οριστική αποκατάσταση του οδοστρώματος στην εθνική οδό στο ύψος της Τοπόλιας, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαγγέλη Κατσαγούνου, ενώ ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Στάθης Κάππος βάλει κατά αυτών «που παίρνουν τα πάντα “πάνω” τους – με ή χωρίς αρμοδιότητα».

 

Ο κ. Δρόσος Παρασκευάς στην ερώτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στις 8/2/2019 προκλήθηκε  επικίνδυνη καθίζηση – κατολίσθηση στον κεντρικό άξονα Άμφισσας – Λαμίας, στο ύψος του οικισμού  Ελαιώνα (Τοπόλια) Άμφισσας, πλησίον του γνωστού 51ου χιλιομέτρου.

Το σημείο υπέστη καθίζηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην αριστερή πλευρά της ΕΟ προς Λαμία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και το προστατευτικό κιγκλίδωμα σε σημείο όπου ο δρόμος είναι στενός και έχει επικίνδυνες στροφές. 

Όσοι κινούνται στην εθνική αρτηρία ΙΧ, νταλίκες και φορτηγά των μεταλλευτικών εταιρειών (τα οποία επιβαρύνουν εξαιρετικά την κατάσταση) κινδυνεύουν άμεσα αφού ο δρόμος αντί να αποκατασταθεί όπως επιβάλλεται από τον νόμο,  έχει σηματοδοτηθεί πρόχειρα, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την μία λωρίδα και η κακοκαιρία συνεχίζεται. Εκτός αυτού απαιτείται μόνιμη μονάδα της Τροχαίας για να λειτουργήσει η κυκλοφορία. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:

•Σε τι άμεσες ενέργειες προβήκατε για την αποκατάσταση του προβλήματος

•Τι σχεδιάζετε να υλοποιήσετε

•Υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών  για την οριστική αντιμετώπιση  της ζημιάς ώστε να μην  διακινδυνεύει η ζωή των διερχομένων οδηγών στον μοναδικό άξονα διασύνδεσης κεντρικής και νότιας Ελλάδας».

 

Στην απάντησή του ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι

«βάσει το άρθρου 32 κάναμε άμεση παρέμβαση με διαπλάτυνση δρόμου, για να μην κινδυνεύουν οι διερχόμενοι πολίτες, ενώ από την κάτω πλευρά που υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα μπήκε σήμανση. Εφόσον δεν είχε μπει ακόμη εργολάβος υπήρχε φύλαξη Τροχαίας όπως προβλέπεται. Ακολουθήσαμε τις πιο σύντομες διαδικασίες, βγήκε ανάδοχος και ξεκινά μέσα Μαρτίου για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος. Η περιφέρεια κινήθηκε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στο συγκεκριμένο πρόβλημα», όπως αναφέρει. 

 

Έντονη ήταν όμως και η αντίδραση του κ. Στάθη Κάππου ο οποίος με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αναφέρει τα κάτωθι:

«Σήμερα (σ.σ. 28/2/2019), ομόφωνα, εγκρίναμε και την πρόσκληση του Περιφερειάρχη και το πρακτικό της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου που αφορά την κατολίσθηση της εθνικής οδού Ε.Ο. 27 Αμφισσα Θερμοπυλών Περιοχή Αι- Λιωσα προϋπολογισμού 278.000€.

Ο εργολάβος μετά τις άμεσες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας, αν όλα πάνε καλά, με τις σύντομες διαδικασίες, που τρέχουν, σε τρεις εβδομάδες θα μπει ο εργολάβος για να ξεκινήσει το έργο…

Αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση με την εγκατάσταση σήμανσης και φωτεινών σηματοδοτών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία…Τη διαρκή παρουσία της Αστυνομίας, που πρέπει να ευχαριστήσουμε για όλες της τις υπηρεσίες, δεν την απαιτεί αυτή τη στιγμή η υπηρεσία μας…

Όλα αυτά – συνήθως δεν παίρνω το λόγο – μετά τις ερωτήσεις, επερωτήσεις, αιρετών ή μη, ειδικά κάποιων, που παίρνουν τα πάντα “πανω” τους – με ή χωρίς αρμοδιότητα – αφού από μόνοι τους αναλαμβάνουν το ρόλο αυτό… τουλάχιστον να ενημερώνονται και να μην μπερδεύουν τους πολίτες … με τις αστοχίες τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …