Home Δήμος Δωρίδας ΕΛΤΑ Ευπαλίου-Δ. Γιαννόπουλος: Αφού πρώτα έκλεισε μετά έβγαλε ανακοίνωση

ΕΛΤΑ Ευπαλίου-Δ. Γιαννόπουλος: Αφού πρώτα έκλεισε μετά έβγαλε ανακοίνωση

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού πρώτα άφησε να κλείσει το γραφείο των ΕΛΤΑ στο Ευπάλιο (σσ η Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας) ο υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδας κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος εξέδωσε χθες το απόγευμα ανοιχτή επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Γρ Σκλήκα με την οποία διαμαρτύρεται …για το τετελεσμένο……

Αναλυτικά η επιστολή του

Προς : ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΛ.ΤΑ. κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΣΚΛΗΚΑ
Θέμα: «Διατήρηση λειτουργίας Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Ευπάλιο Δωρίδος.»

Η απόφαση της διοίκησής σας για την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομικού καταστήματος στο Ευπάλιο Δωρίδος, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους για τους παρακάτω λόγους:
Το Ευπάλιο, μαζί με τα πολλά χωριά της περιοχής μας, αποτελεί μια ενεργή και δυναμική κοινωνία, που το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πλήρεις και ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ. είναι απολύτως αναγκαίες και απαραίτητες για τους κατοίκους της.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένες παραμέτρους που κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την διατήρηση του καταστήματος:
Το Ευπάλιο ήταν ή έδρα του ομώνυμου Καποδιστριακού Δήμου.
Στο Ευπάλιο λειτουργούν όλες οι βαθμίδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην ευρύτερη περιοχή του έχουν εγκατασταθεί πολλές βιομηχανικές μονάδες, που έχουν επιλέξει σαν γραφείο εξυπηρέτησης το εν λόγω κατάστημα.
Υπάρχουν τρεις Μονές στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Η περιοχή μας έχει δύσκολο και πολυδιάσπαρτο οδικό – επαρχιακό δίκτυο.
Η προσβασιμότητα εμποδίζεται τόσο από το δυσπρόσιτο και χιλιομετρικά μεγάλο οδικό δίκτυο και επιπλέον σε πολλές κοινότητες «εμποδίζεται» από τη λίμνη του Μόρνου (επιχειρείται πρόσβαση μόνο μέσω του προβληματικού και χρονοβόρου παραλίμνιου) .
Το κατάστημα Ευπαλίου, πέραν των κατοίκων του πρώην Δήμου Ευπαλίου, εξυπηρετεί και τους κατοίκου του πρώην Δήμου Βαρδουσίων που περιλαμβάνει μακρινές και άγονες περιοχές (που κατοικούνται) όπως του Κροκυλείου, των Πενταγιών, της Αρτοτίνας, κλπ. Με την κατάργηση του καταστήματος Ευπαλίου καταργείται ουσιαστικά η εξυπηρέτηση των «ακριτών» κατοίκων αυτής της σημαντικής και τουριστικά ανερχόμενης περιοχής.
Σε πολλές κοινότητες και οικισμούς μάλιστα η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι με αδυναμία μετακίνησης ακόμη και για την είσπραξη της σύνταξής τους.
Τέλος, οι θεσμοθετημένες «καθολικές υπηρεσίες» των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αλλά και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, πρέπει να προσφέρονται απρόσκοπτα ,αδιάλειπτα, ανεμπόδιστα και καθολικά.
Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρχει στις «ακριτικές» περιοχές, όπως η ορεινή Δωρίδα, που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εξαιρούνται από πιθανή στατιστική των αριθμών και της λεγόμενης επιχειρηματικής «βιωσιμότητας».
Αποτελούν βασικό «κοινωνικό αγαθό», αμετάβλητη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης κοινωνίας και βασική παροχή του Κράτους.
Ενημερωθήκαμε μάλιστα ότι πρόσφατα, η Ελληνική Κυβέρνηση (με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης) διέθεσε πέραν των 280.000.00 ευρώ για την αποζημίωση του λεγόμενου «κοινωνικού κόστους» και την αναδιοργάνωση των ΕΛ.ΤΑ..
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να επανεξετάσετε την πρόσφατη απόφασή σας, ώστε να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Ευπάλιο, πέντε μέρες εξυπηρέτησης την εβδομάδα, πλήρες ωράριο, με τον σημερινό αριθμό υπαλλήλων, τη σωστή εξυπηρέτηση των πελατών και την ομαλή και συχνή διανομή της αλληλογραφίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια, προτείνοντάς σας την διερεύνηση εξεύρεσης δωρεάν στέγασης του καταστήματος σας, σε χώρο που θα επιλεχθεί σε συνεργασία με το Δήμο Δωρίδος και την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Δημήτρης Γιαννόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…