Home Εικόνες Αρχικής Ελιά: Κερδίζει έδαφος η πρόταση για το Ολυμπιακό Έτος Ελαιολάδου 2024
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 4 Μαρτίου, 2023

Ελιά: Κερδίζει έδαφος η πρόταση για το Ολυμπιακό Έτος Ελαιολάδου 2024

Υποστηρικτές από εμβληματικές ελαιοκομικές περιοχές της χώρας βρίσκει η πρόταση που θα υποβληθεί στην κυβέρνηση για την ανακήρυξη του 2024 ως Ολυμπιακού Έτους Ελαιολάδου, ώστε το εθνικό αυτό προϊόν να αναδειχθεί διεθνώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η πρόταση θα κατατεθεί επισήμως, υπό τον συντονισμό της ΔΕΘ-Helexpo AE, την υποστήριξη της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ» με την συμβολή των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου, με σκοπό την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.
Οι βάσεις τέθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας της «Golden Olive Expo» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης DETROP-OENOS με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου και εκπροσώπων από συνεργαζόμενες περιφέρειες και δήμους της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας είχε συνεργασία με τον κ. Βασιλόπουλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο δήμο Γόρτυνος στο πλαίσιο εκδήλωσης για την δημιουργία Υβριδικής Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων στην περιοχή. Μάλιστα, όπως είπε, ήδη έγινε μια πρώτη συζήτηση επί του θέματος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ο οποίος «το βλέπει πολύ θετικά».

Ολυμπιακό Forum Ελαιολάδου

Ως προς τη δημιουργία του Ολυμπιακού Forum Ελαιολάδου σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν – μεταξύ άλλων – οι Περιφέρειες, δήμοι που θεωρούνται εμβληματικοί στον κλάδο της ελαιοπαραγωγής και συλλογικότητες του κλάδου.
Από πλευράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προτάθηκε η πρώτη οργάνωση του Ολυμπιακού Forum, όταν αυτό ιδρυθεί, να πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…