Home Πολιτισμός ΕΒΕ Φωκίδας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Πολιτισμός - 26 Νοεμβρίου, 2013

ΕΒΕ Φωκίδας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Το σπίτι είναι το τελευταίο οχυρό του πολίτη. Ας το αφήσουν ήσυχο επιτέλους

Μόνο ως ψυχαναγκαστική εμμονή και έλλειψη κάθε επαφής με την ελληνική πραγματικότητα μπορεί να εξηγηθεί πλέον η στάση που τηρεί η τρόικα στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και είναι απορίας άξιον πως αυτοί οι άνθρωποι, που υποτίθεται ότι προτείνουν μέτρα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, δεν γνωρίζουν ότι το μόνο ίσως που έχει απομείνει σε χιλιάδες πολίτες είναι η κατοικία που έχτισαν με χίλιους κόπους και θυσίες.

o Η κατοικία για την οποία πήραν στεγαστικό δάνειο, όταν οι τράπεζες είχαν ανοίξει τους κρουνούς και τα χορηγούσαν αφειδώς για να εγκλωβίσουν τους δανειολήπτες.

o Η κατοικία για την οποία πήραν στεγαστικό δάνειο, όταν οι ίδιοι είχαν εργασία και αξιοπρεπή μισθό για να μπορέσουν να πληρώνουν τη δόση τους.

o Η κατοικία για την οποία πήραν στεγαστικό δάνειο, όταν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας απέκρυπταν την επερχόμενη χρεοκοπία για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της.

  Και φθάνουν τώρα να ζητούν χωρίς να αισχύνονται, οι – δήθεν – εμπειρογνώμονες της τρόικας, την πλήρη άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέτρο που δεν θα έχει κανένα σοβαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά ως «συμβολική» κίνηση, επειδή λένε «έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση»! Έχει φθάσει, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, όλη η διαπραγμάτευση σε οριακό σημείο, για ένα μέτρο που δεν έχει άμεσο ούτε καν έμμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οι κύριοι αυτοί εμφανίζονται απτόητοι ακόμη και από το ενδεχόμενο να πέσει αυτή η κυβέρνηση, παρότι εφαρμόζει τα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους!

  Ούτε το επιχείρημα ότι θα οδηγηθεί σε κατάρρευση η κτηματαγορά, όταν μετά την άρση των πλειστηριασμών θα «κατεδαφιστούν» οι τιμές των ακινήτων στάθηκε ικανό να τους συνετίσει!

Συμπεριφέρονται λες και η χώρα βγήκε από την ύφεση, λες και λύθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα της και τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα μάθημα στους «κακούς Έλληνες που παίρνουν δάνεια και δεν τα πληρώνουν»…

 Αν υπάρχουν «μπαταχτσήδες δανειολήπτες» που εκμεταλλεύονται τους νόμους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να μην πληρώνουν τη δόση τους, ας αποφασίσει η κυβέρνηση να τους αποστερήσει αυτή τη δυνατότητα και ας κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά όσα γλίτωσαν παριστάνοντας τους αναξιοπαθούντες. Πρώτα όμως θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να σιγουρευτεί με προσεκτικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις να σιγουρευτεί για το ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση των πλειστηριασμών εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της τρόικας καθώς δεν σχετίζεται ούτε με τη σταθερότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων, ούτε με την γενικότερη πορεία της οικονομίας. Με άλλα λόγια το τι θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς είναι δικό της θέμα και των Ελλήνων πολιτών και όχι της τρόικας!

Ανάμεσα στους χιλιάδες δανειολήπτες που αγωνιούν για την τύχη της κατοικίας τους είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, άλλοι από αυτούς άνεργοι πια και άλλοι «υποψήφιοι άνεργοι» εξ αιτίας ακριβώς αυτής της αμετροέπειας και αλαζονείας που επιδεικνύει η τρόικα τα τελευταία τρία χρόνια!  Στον βομβαρδισμό μέτρων που υφίστανται βρίσκουν μοναδικό καταφύγιο στην οικογένεια τους και στο σπίτι τους – έστω και υπερχρεωμένο. Δώστε τους την ευκαιρία να το αποπληρώσουν, και αφήστε τους ήσυχους επιτέλους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…