Home Εικόνες Αρχικής Δ.Τ. ΚΚΕ για την πανδημία: το κέρδος μπήκε εμπόδιο στην αντιμετωπισή της

Δ.Τ. ΚΚΕ για την πανδημία: το κέρδος μπήκε εμπόδιο στην αντιμετωπισή της

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Πανδημία Covid- 19: Ο καπιταλισμός στη δύση του», που διοργάνωσε η Τ.Ο. Φωκίδας του ΚΚΕ την Τρίτη 28 Ιούνη στην Άμφισσα.

Την παρουσίαση έκανε η Ελένη Παπαγεωργίου, γιατρός παθολόγος στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, συνεργάτης του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ, η οποία αρχικά τόνισε ότι η πρόσφατη πανδημία ανέδειξε γιατί ο καπιταλισμός βρίσκεται στη δύση του, σαπίζει, καθώς από τη μία η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συνεργάστηκε με γρήγορα επιστημονικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από την άλλη το κέρδος μπήκε εμπόδιο ώστε αυτά τα επιτεύγματα να τα απολαύσουν οι λαοί.

Και επισήμανε ότι όλη αυτήν την περίοδο το ΚΚΕ είχε τη δική του μεγάλη συμβολή για να πιστέψει ο λαός ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο αν μαζί με τα μέτρα προστασίας συνεχίζει να παλεύει, να αγωνίζεται, να οργανώνεται και ταυτόχρονα να μην υποκύψει στην οργανωμένη τρομοκρατία από το κεφάλαιο, τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ περί «ατομικής ευθύνης», ενώ δυόμισι χρόνια μετά είναι πολύ περισσότερο ορατό πως η πανδημία αξιοποιήθηκε για να ενταθεί η καταστολή απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Ακόμα ανέφερε: «οι μεγάλες αντιφάσεις φάνηκαν μέρα με τη μέρα σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Άλλωστε, οι τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της πανδημίας από όλες τις αστικές κυβερνήσεις που όλες τους έγιναν παράδειγμα προς αποφυγήν. Στη χώρα μας, το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη συμβολή του ΚΚΕ από την πρώτη μέρα αποδόμησε το επικίνδυνο και παραλυτικό αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για “εθνική ενότητα”, ότι “είμαστε όλοι μαζί”, ότι “είναι κοινός ο εχθρός”, προκειμένου να εξασφαλίσει σιγή “νεκροταφείου” ώστε να μη μιλάει κανείς για τον κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της. Δεν της πέρασε, παρόλο που πολύτιμο συμπαραστάτη είχε τον ΣΥΡΙΖΑ τού “θα λογαριαστούμε μετά”, της “εθνικής συνεννόησης”, του “πολιτικού μορατόριουμ”, “των υπουργών κοινής αποδοχής”».

Επίσης, αναφερόμενη στις τραγικές ελλείψεις των δομών της υγείας στη Φωκίδα, επισήμανε ότι οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας, στα πλαίσια και του «Νέου ΕΣΥ» που προωθεί η κυβέρνηση πατώντας πάνω στις τραγικές συνέπειες της πανδημίας  πρέπει να γίνουν κριτήρια συμπόρευσης με το ΚΚΕ στο κίνημα, στο σωματείο, στη γειτονιά, ακόμη και για τη μερίδα του λαϊκού κόσμου που είναι πιο κακόπιστη και ακόμα έχει ψευτοελπίδα ότι μια δήθεν εξορθολογιστική πολιτική θα βελτιώσει τους όρους παροχής υπηρεσιών υγείας, και κάλεσε αυτά τα στοιχεία να γίνουν κριτήριο ψήφου του λαϊκού κόσμου στο ΚΚΕ.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία με τέτοια οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία». 

Στη συνέχεια, ακολούθησε πλούσια συζήτηση με μεταφορά πείρας σε σχέση με την κατάσταση στις δομές υγείας της περιοχής και μεταφέρθηκε η αγωνία τόσο των εργαζόμενων σε αυτές όσο και των εξυπηρετούμενων από αυτές σε σχέση με την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμισή τους. Τέλος, έγινε αναφορά στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα του εργατικού λαϊκού κινήματος με βασικό μέτωπο πάλης αυτό της υγείας, γιατί σχετίζεται συνολικά με τους όρους ζωής του.  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…